• جمعه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۲ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92111107152
  • خبرنگار : 71434

/مذاکرات ژنو 2 /

اخضر ابراهیمی: توافقی درخصوص حل مشکل تروریسم به دست نیامد

اخضر ابراهیمی: توافقی درخصوص حل مشکل تروریسم به دست نیامد

فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه اعلام کرد، در مذاکرات ژنو 2 هیچ تغییری در مواضع هیات‌های سوری ایجاد نشده و دو طرف تاکنون به توافقی درخصوص حل مشکل تروریسم نرسیده‌اند.

فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه اعلام کرد، در مذاکرات ژنو 2 هیچ تغییری در مواضع هیات‌های سوری ایجاد نشده و دو طرف تاکنون به توافقی درخصوص حل مشکل تروریسم نرسیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه خبری سوریه نیوز، اخضر ابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه روز پنجشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: هیچ تغییر مشخصی در مواضع هیات‌های دولت و مخالفان سوریه در مذاکرات ژنو2 ایجاد نشده و هنوز دو طرف به توافق درباره حل مشکل تروریسم نرسیده‌اند. اما همگی متفق‌القولند که تروریسم در سراسر سوریه گسترش یافته است.

ابراهیمی ادامه داد: در مذاکرات امروز ژنو درخصوص موضوعات حساسی چون مسئله امنیت و تروریسم گفت‌وگو شد و بر این مسئله که تروریسم مشکلی جدی در سوریه است، توافق شد. اما دو طرف هنوز درباره نحوه تعامل با این مشکل، به توافق نرسیده‌اند.

مذاکرات میان طرفین درگیر در سوریه صبح چهارشنبه درخصوص مسئله مبارزه با تروریسم صورت گرفت که طی این مذاکرات، هیات دولت سوریه بیانیه‌ای را درباره مبارزه با تروریسم در سوریه که شامل چندین بند بود، ارائه داد اما این بیانیه از سوی مخالفان رد شد.

دولت سوریه خواستار آن است که کشورهای حامی مخالفان حمایت مالی و سیاسی خود از آنها را کاملا متوقف کنند و هر اقدامی برای حل بحران سیاسی سوریه با خلع سلاح گروه‌های مسلح مخالف همراه باشد. در جلسه پنجشنبه، نمایندگان دولت سوریه پیشنهاد مکتوبی در مورد "توقف حمایت مالی از اقدامات تروریستی" را تسلیم نماینده سازمان ملل کردند و از طرف مقابل خواست آن را تایید کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در این متن آمده است که "مبارزه علیه سازمان‌های تروریستی و اخراج آنها از سوریه هدف و مسئولیت مشترک هر فرد سوری است." سخنگوی مخالفان این پیشنهاد را "یکطرفه و غیرقابل قبول" توصیف کرد و گفت که در آن به اقدامات دولت "علیه بشریت" اشاره نشده و افزود که حکومت سوریه و هواداران آن در نظر دارند بشار اسد را ولو به قیمت نابودی تمامی سوریه و مردم آن، همچنان در راس قدرت نگه دارند.

ابراهیمی در ادامه با بیان اینکه دو طرف هنوز تغییری در مواضعشان به وجود نیاورده‌اند، تاکید کرد: امیدوارم در آخرین روز مذاکرات (جمعه) میان هیات‌های دولت و مخالفان دولت سوریه شاهد تحقق پیشرفت باشیم.

وی گفت: جمعه آخرین روز مذاکرات است و ما تلاش می‌کنیم که بتوانیم به نتایج خوبی جهت برگزاری بهتر دور دوم مذاکرات دست یابیم و امیدواریم که با دور دوم بتوانیم مذاکراتی سازنده را برگزار کنیم.

ابراهیمی روز چهارشنبه نیز پیش‌بینی کرده بود که مذاکرات روز جمعه به پایان خواهد رسید.

در خصوص کمک‌های انسانی در سوریه نیز ابراهیمی گفت: مذاکرات درباره اردوگاه الیرموک در دمشق ادامه دارد و ما امروز موفق شدیم 600 بسته کمک غذایی به این اردوگاه ارسال کنیم.

فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه در پایان تاکید کرد، کمک‌های ارسالی به اردوگاه الیرموک تنها یک راهکار جزئی است اما هنوز راهکار مشکلات استان حمص به جاست و ما نسبت به وضعیت انسانی این شهر نگرانیم، چرا که شهر حمص در جنگ داخلی به سر می‌برد و ما از اتحادیه اروپا خواسته‌ایم که تحریم‌ها علیه سوریه را کاهش دهد.

در بیانیه اجلاس ژنو١ در سال ٢٠١٢، که مبنای مذاکرات ژنو٢ را تشکیل می‌دهد، استقرار دولت انتقالی برای برگزاری انتخابات آزاد در سوریه پیش بینی شده و ظاهرا تمامی شرکت کنندگان در ژنو٢ این بیانیه را پذیرفته‌اند اما در تفسیر نحوه اجرای مفاد آن اختلاف نظر وجود دارد.

مخالفان حکومت سوریه و اکثر کشورهای حامی آنها گفته‌اند به بشار اسد اعتماد ندارند و او را مسئول کشتار در سوریه می‌دانند و فقط ترتیباتی برای دوره انتقالی را پذیرفتنی می‌دانند که شامل کناره گیری او باشد. در مقابل، دولت سوریه و برخی از حامیان خارجی آن تاکید داشته‌اند که بشار اسد را رهبر "منتخب" مردم سوریه می‌داند و نه تنها برای او در دوره انتقالی نقشی مهم قایل هستند، بلکه وی باید امکان شرکت در انتخابات بعدی را هم داشته باشد.

نماینده ویژه سازمان ملل در مورد پیشنهاد هیات دولت سوریه گفته است: "البته همه تایید می‌کنند که تروریسم مساله بسیار مهمی است اما در مورد نحوه برخورد با آن، اختلاف نظر جدی وجود دارد."

در عین حال، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، در یک نشست خبری گفت: "اینکه طرف‌های درگیر بالاخره در یک اتاق با هم ملاقات می‌کنند به نوبه خود مهم است" و ابراز امیدواری کرد که دور بعدی مذاکرات "به شکلی منتظم و سازمان یافته‌تر" ادامه یابد.

با پایان یافتن دور اول مذاکرات، نمایندگان دو طرف امکان مشورت با مقامات ارشد و همکاران خود را خواهند داشت و گفته می‌شود در این فاصله، احمد جربا، رئیس هیات اعزامی مخالفان، برای گفتگو با مقامات روسیه به مسکو سفر خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha