• سه‌شنبه / ۱۴ آبان ۱۳۹۲ / ۰۰:۴۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92081408598

رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی:

عدم توجه مسوولان به برنامه‌های توسعه مانع تحقق اهداف آن‌ها شد

برنامه های توسعه برنامه هایی جامع برای ارتقای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور هستند اما به دلیل عدم توجه مسئولان در تدوین و پیاده سازی این برنامه ها به برخی نکات، نتوانستیم به پیشرفت های بالایی در اجرا دست یابیم.

برنامه های توسعه برنامه هایی جامع برای ارتقای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور هستند اما به دلیل عدم توجه مسئولان در تدوین و پیاده سازی این برنامه ها به برخی نکات، نتوانستیم به پیشرفت های بالایی در اجرا دست یابیم.

مهدی فتح الله، ‌رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این‌که هدف غایی تمام کشورها رشد و توسعه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است ،اظهار کرد: در حال حاضر کشور‌ها با توجه به نوع جهان بینی و ایدئولوژی و نوع حکومت‌هایشان از برنامه های متفاوت و متناسب با حاکمیت موجود، برای دستیابی به اهداف مدنظر استفاده می کنند.

وی ادامه داد: در کشور ما نیز پس از پایان جنگ تحمیلی، برنامه‌های پنج ساله توسعه به منظور توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور توسط دولت تدوین و از طرف مجلس ابلاغ ‌شد. اگر چه در تدوین برنامه‌ها تلاش زیادی صورت گرفت اما در اجرای آن ها نتوانستیم به موفقیت کامل دست پیدا کنیم.

فتح‌اله در پاسخ به این‌ سوال که دلایل عدم اجرای کامل برنامه‌های توسعه چه بوده است خاطرنشان کرد:برنامه های توسعه برنامه هایی جامع برای ارتقا اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور هستند اما به دلیل عدم توجه مسئولان در تدوین و پیاده سازی این برنامه ها به برخی نکات، نتوانستیم به پیشرفت های بالایی در اجرا دست یابیم.

‌رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی با بیان این که لازمه توفیق برنامه های توسعه ای در مرحله اول وجود سیاست‌ها و راهبردهای مناسب است خاطر نشان کرد: سپس به نقشه‌راهی نیاز داریم که در آن، مسیر رسیدن به اهداف مدنظر برنامه، اقدامات لازم برای تحقق هر برنامه، متولیان هر اقدام و نیز هدف کمی برنامه و مدت زمان دستیابی به آن مشخص باشد.

وی ادامه داد: وجود نقشه‌راه علاوه بر آنکه امکان حرکت هر چه سریعتر در مسیر توسعه را فراهم می‌کند، امکان رصد کردن اجرا را امکان‌پذیر می‌کند و مشخص می‌شود چه نهادی در اجرای برنامه کوتاهی کرده است.

به گفته فتح‌اله ایجاد مکانیزم اجرا، نظارت و هماهنگی در تدوین و اجرای برنامه های پنج ساله توسعه ای کشور نقش بسزایی دارد زیرا دستیابی به اهداف مشخص شده در برنامه به همان اندازه که به سیاست‌های طراحی شده و تصمیمات گرفته شده بستگی دارد، به تاثیرگذاری فرآیندهای اجرا و پیاده‌سازی نیز وابسته است. بنابراین مکانیزمی لازم است که به طور پیوسته اثرات مقررات و اقدامات اجرایی را کنترل کرده تا در موارد لزوم حوادث پیش‌بینی نشده و چالش‌های موجود را شناسایی و نسبت به رفع آن‌ها اقدام شود.

پیشنهاد تشکیل کمیته راهبری و هماهنگی

رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی با تاکید بر این‌که ضروری است برنامه توسعه به طور دوره‌ای به شیوه‌ای پاسخگویانه به حوادث پیش‌بینی نشده ارزیابی شود،خاطرنشان کرد: برای این موضوع لازم است "کمیته راهبری و هماهنگی" با مشارکت نمایندگان مقام معظم رهبری، دولت، مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و مجمع تشخیص مصلحت نظام ایجاد شود تا در صورت لزوم نسبت به مرتفع ساختن چالش ها و مشکلات موجود در پیاده سازی برنامه به مجریان کمک کرده و چاره اندیشی شود.

وی ادامه داد: دبیرخانه کمیته مزبور نیز براساس نقشه راه برنامه، وظیفه ارزیابی و نظارت بر اجرا را برعهده داشته و هر شش ماه یکبار گزارش ارزیابی و نظارت جهت تصمیم سازی اقدامات صورت گرفته در راستای مستندات برنامه را به کمیته راهبری و هماهنگی ارائه خواهد کرد.

فتح‌الله در پایان با تاکید بر این‌که تمام فعالیت های دبیرخانه زیر نظر معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری انجام خواهد شد،گفت: همچنین جهت تضمین اثربخشی برنامه توسعه باید همکاری‌های لازم بین بخش خصوصی و دولتی در سطوح بالای مدیریتی صورت گیرد و علاوه بر این، برای آنکه برنامه مزبور به طور اثرگذار پیاده و ایجاد ارزش افزوده کند، همکاری و هماهنگی بین سازمان‌های دولتی به اندازه ایجاد هماهنگی بین بخش‌های دولتی و خصوصی دارای اهمیت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha