• یکشنبه / ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92031910704
  • منبع : مطبوعات

نامه‌ی رییس اتحادیه‌ی ناشران و کتاب‌فروشان تهران به نامزدهای ریاست‌جمهوری

نامه‌ی رییس اتحادیه‌ی ناشران و کتاب‌فروشان تهران به نامزدهای ریاست‌جمهوری

رییس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران در نامه‌ای پرسش‌ها و مسائلی را خطاب به کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح کرد.

رییس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران در نامه‌ای پرسش‌ها و مسائلی را خطاب به کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نادر قدیانی در این نامه نوشته است: «با وجود مباحثی که کاندیداهای محترم ریاست‌جمهوری در ارتباط با فرهنگ و مسائل مرتبط با آن مطرح کردند، باز هم به عنوان رییس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران و عضوی از خانواده بزرگ فرهنگ سؤالاتی خطاب به این بزرگواران دارم که خلاصه‌ای از آن‌ها را مطرح می‌کنم.

از جمله این سؤالات این است که کاندیداهای محترم ریاست‌جمهوری و شورای شهر چه برنامه‌هایی در جهت فرهنگ مکتوب کشور دارند؟ من و دیگر فعالان عرصه فرهنگ بویژه در حوزه نشر و کتاب علاقه‌مند هستیم بدانیم که این بزرگواران در شرایط فعلی اقتصادی نشر چه برنامه‌هایی در جهت برطرف ساختن مشکلات حاضر و ارتقای این بخش از فرهنگ این سرزمین کهن دارند.

با این‌که بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران می‌گذرد، اما هنوز متولی ثابت و مشخصی در ارتباط با مسائلی که مربوط به تأمین مواد اولیه صنعت نشر می‌شود، درنظر گرفته نشده است. سؤال من این است که آیا بالأخره این مسؤولیت به عهده نهاد مشخصی گذاشته خواهد شد؟

مبحث دیگری که برای اهالی نشر از اهمیت بسیاری برخوردار است، همان بحث قدیمی یارانه کاغذ است؛ حمایتی که در گذشته متوجه ناشران کتاب بود، ولی اکنون چند سالی می‌شود که قطع شده و دیگر حمایتی در این زمینه از سوی دولت انجام نمی‌شود. توجه دوباره به بحث یارانه کاغذ یا ثبات قیمت با ارز مبادلاتی بویژه در شرایط فعلی اقتصادی نوعی حمایت از اهالی کتاب‌، خوانندگان کتاب و حتا راهکاری در جهت حفظ فرهنگ و علوم کشورمان به شمار می‌آید؛ راهکاری که از چند سال قبل متوقف شده و ما اهالی کتاب انتظار داریم بدانیم که کاندیداهای محترم ریاست‌جمهوری آیا توجهی دوباره به سوی آن خواهند داشت یا خیر!

درنظر گرفتن تسهیلات برای دسترسی ساده‌تر مردم به کتاب هم یکی دیگر از مشکلاتی به شمار می‌آید که در این سال‌ها چاره‌ای برای آن اندیشیده نشده است که امیدواریم این مبحث هم در کنار دیگر مسائل کشور مورد توجه کاندیداهای ریاست‌جمهوری باشد و در فرصت باقی‌مانده تا برگزاری انتخابات از برنامه‌های خود در این رابطه هم برای اهالی نشر و کتاب بگویند.

در همین رابطه به نظر می‌رسد در شرایط فعلی برای دسترسی بهتر مردم به کتاب ما نیازمند راه‌اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌یی کتاب هستیم؛ پیشنهادی که اینجانب در بیست و پنجمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حضور مقام معظم رهبری مطرح کردم و ایشان هم نظر مثبتی در رابطه با آن داشتند. سؤال من این است که ‌آیا برنامه‌ای در ارتباط با پیشنهاداتی از این دست که قبلا از سوی اهالی کتاب و نشر مطرح شده، دارند یا نه و از طرفی در برابر این پیشنهاد چه نظری دارند.

با توج به فقدان چنین فروشگاه‌هایی که کار دسترسی مردم به امر مطالعه را تسهیل ببخشد و از طرفی فقدان وجود کتاب‌فروشی در محله‌های مختلف شهرها و استان‌ها‌، احداث کتابخانه‌های کوچک در مجتمع‌های بزرگ مسکونی راهکار مناسبی به شمار می‌آید‌؛ آن هم در مجتمع‌هایی که تعداد واحدهای آن‌ها بالای 40 واحد است.

احداث چنین کتابخانه‌هایی در میان این مجتمع‌ها که به لطف رشد زندگی شهری تعداد آن‌ها رو به فزونی است، کار چندان پیچیده‌ای نیست؛ اقدامی که با کمک خود ساکنان این ساختمان‌ها می‌توان آن‌ها را به ثمر رساند. البته بخش مهمی از این قبیل اقدامات با همراهی و برنامه‌ریزی شهرداری‌ها، شورای شهر و از طرفی دولت به نتیجه خواهد رسید. آیا کاندیداهای محترم ریاست‌جمهوری و شورای شهر توجهی به این پیشنهاد خواهند داشت؟

از طرفی برای حمایت از کتاب و اهالی آن در کشور شاید بهتر باشد که شورایی تحت عنوان شورای عالی کتاب شکل بگیرد؛ شورایی که تمام دستگاه‌های دولتی و حکومتی در آن نماینده‌ای داشته باشند تا ما شاهد سامان یافتن کتاب و مشکلات آن باشیم.

بحث ممیزی کتاب هم یکی دیگر از مشکلاتی به شمار می‌آید که اهالی کتاب سال‌هاست با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ مشکلی که همواره از دغدغه‌ها و چالش‌های مهم در صنعت نشر بوده است. متأسفانه با وجود گله‌های نویسنده‌ها‌ ،مترجمان‌ و ناشران کتاب ما همچنان با نبود شفاف‌سازی‌های قانونی در این مسأله روبه‌رو هستیم. امیدواریم کاندیداهای محترم ریاست جمهوری پاسخ مشخصی در قبال رویکرد خود در برابر این مشکل نخ‌نماشده صنعت نشر ارائه بدهند.

یکی دیگر از مشکلاتی که آن را به صورت سؤالی در برابر کاندیداهای محترم مطرح می‌کند، بحث معافیت مالیاتی ناشران و کتاب‌فروشان کشور است. این که بالأخره سرانجام این مسأله که از سال 80 تا به امروز هنوز در خصوص آن شفاف‌سازی نشده، قرار است به کجا برسد؟ البته با این طرح موافقت شده، اما هنوز به مرحله عمل نرسیده است. حمایت از این مسأله بالأخره به کجا می‌رسد؟ آیا باید همچنان مشاغل سودآور نظیر رستوران‌ها گسترده‌تر شوند، اما مراکز فرهنگی ما در همین وضعیت باقی بمانند؟

مواردی که به صورت سؤال از سوی اینجانب مطرح شده، تنها بخشی از سؤالاتی به شمار می‌آید که من و دیگر فعالان عرصه نشر و کتاب از کاندیداهای ریاست‌جمهوری و کاندیداهای شورای شهر در تشریح فعالیت‌های فرهنگی‌شان داریم. من نه تنها به عنوان رییس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران بلکه به عنوان فردی که سابقه بیش از 42 سال خدمت و حضور مستمر در بخش‌های مختلف فرهنگی از کتاب‌فروشی گرفته تا ناشر فعال بخش خصوصی را برخوردار است، خواهان توجه به مسائل مطرح‌شده در سطرهای بالا از سوی رییس‌جمهور آینده کشور هستم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha