مديركل نظارت و اعتبار بخشي معاونت درمان وزارت بهداشت از اقدام برخي بيمارستانهاي كشور براي كسب اعتباربخشي بينالمللي به منظور ارايه خدمات درماني بينالمللي خبر داد و گفت: تعرفههاي ارايه اين خدمات بايد معادل تعرفههاي درمان بخش خصوصي كشور باشد.
دكتر سجاد رضوي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با اشاره به اقدامات انجام شده براي ارايه خدمات درماني به صورت بينالمللي، گفت: بيمارستانها براي ارايه خدمات بينالمللي بايد يكي از استانداردهاي بينالمللي را داشته باشند. دريافت اين استانداردها حداقل 2 يا 3 سال به طول ميانجامد؛ چرا كه فرايندهاي اعتباربخشي بينالمللي گاها تا 15 ماه به طول ميانجامد.
وي با تاكيد بر آن كه فرآيندهاي ارايه خدمات توريسم درماني بايد كاملا تعريف شده باشد و از اعمال سليقههاي گروهي در ارايه اين خدمات پرهيز شود، گفت: اعتباربخشي بينالمللي در بيمارستانهاي كشور به تازگي آغاز شده است. بر اين اساس اكنون بيمارستاني با اعتباربخشي بينالمللي در كشور وجود ندارد. به اين منظور تفاهم نامهاي با مركز اعتباربخشي كانادا امضا شده و برخي بيمارستانهاي علاقهمند به ارايه خدمات توريسم درماني به اين مبحث وارد شدهاند.
وي ادامه داد: به اين منظور چندين سمينار براي استانداردسازي بينالمللي بيمارستانهاي علاقهمند به مبحث توريسم درماني برگزار شد. گروه اعتبار بخشي كانادا معتقد بودند بيمارستانهايي كه مورد بازديد قرار گرفتند بيش از 75 درصد استانداردهاي اعتباربخشي كانادا را برخوردارند و به راحتي ميتوانند با تغيير روند، اعتباربخشي بينالمللي را كسب كنند.
به گفته رضوي، بيمارستانها براي كسب اعتباربخشي بينالمللي بايد حدود 10 تا 12 مورد استاندارد بينالمللي را رعايت كنند. اين فرايندها از پذيرش بيمار تا زمان ترخيص را شامل ميشود. به عنوان مثال در قسمت پذيرش بايد به بيمار اطمينان داده شود كه اطلاعات مربوط به هزينهها كاملا در اختيار وي قرار گرفته است؛ نه آنكه پس از درمان و زمان ترخيص هزينهها به وي اعلام شود. اين امر نارضايتي و نگراني بيماران را سبب ميشود. بر اين اساس وضعيت پرداخت و دريافت در بيمارستان بايد استاندارد باشد. اقدامات پزشكي، كميتههاي بيمارستاني، ويزيت بيمار و تمام نكات لازم براي ايمني بيمار بايد رعايت شود. بيمارستاني كه اين اعتباربخشي را دريافت كرد بايد به بيمار اطمينان دهد كه از بالاترين ايمني برخوردار بوده و كمترين هزينه را براي درمان خود خواهد پرداخت.
وي درباره چگونگي تعرفههاي درمان براي ارايه خدمات توريسم درماني، گفت: اعتقاد ما بر آن است كه تعرفههاي ارايه اين خدمات بايد معادل تعرفههاي درمان بخش خصوصي كشور باشد؛ چرا كه با محاسبه تعرفهاي بيش از اين، ممكن است پزشكان به سمت ارايه چنين خدماتي سوق يابند. براي ارايه خدمات توريسم درماني نبايد از ارايه خدمات به مردم كشور غافل شد.
رضوي در اين باره ادامه داد: اين ظرفيت وجود دارد كه خدمات توريسم درماني با تعرفههاي بخش خصوصي و يا در بخش دولتي با تعرفههاي مشخصي ارايه شود. در ارايه اين خدمات نبايد تنها مباحث صرف تجاري در نظر گرفته شود. لازم است تعرفه مشخص و معقولي در اين زمينه در نظر گرفته شود.
مديركل نظارت و اعتباربخشي معاونت درمان وزارت بهداشت تاكيد كرد كه در ارايه خدمات توريسم درماني، سوبسيدي براي كشورهاي خارجي در نظر گرفته نميشود، سوبسيد براي مردم كشور است. نحوه پرداخت بيماران، نحوه وصول هزينههاي بيمارستاني بايد استاندارد شود و از يك فرآيند مشخص و مورد تاييد بينالمللي تبعيت كند.
انتهاي پيام
نظرات