• یکشنبه / ۴ بهمن ۱۳۸۸ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 8811-01032.157402

توجه به توسعه‌ي ورزش تنها در 2 ماده! آيا ورزش در برنامه‌ي پنجم توسعه فراموش شده است؟

توجه به توسعه‌ي ورزش تنها در 2 ماده!
آيا ورزش در برنامه‌ي پنجم توسعه فراموش شده است؟

«اجاره واگذاري فضاهاي ورزشي سازمان تربيت بدني به بخش‌هاي غيردولتي و مراكز ديني و ورزش» و «تخصيص يك درصد اعتبارات دستگاه‌هاي اجرايي به ورزش» تنها موادي است كه در برنامه پنجم توسعه كشور در ارتباط با ورزش مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دولت لايحه برنامه پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران (1393- 1389) را تقديم مجلس كرده است. برنامه پنجم توسعه در 9 فصل (فرهنگ اسلامي – ايراني، علم و فناوري، اجتماعي، نظام اداري و مديريت، اقتصادي، توسعه منطقه‌اي دفاعي، سياسي، امنيتي، حقوق قضايي و بودجه و نظارت) و در 90 صفحه تنظيم شده است.

برنامه پنجم توسعه بخش ديگري از مسير رسيدن به چشم انداز 20 ساله كشور است و قرار است بتواند ايران را در افق 1404 سرآمد منطقه كند. اين برنامه بايد به تمام بخش‌هاي كشور بپردازد و راهي روشن پيش پاي مردم و مسوولان قرار دهد.

ورزش هميشه در حرف مورد توجه مسولان بوده است و به علت ويژگي خاص اين حضور توجه به ورزش مي‌تواند نام ايران را در دنيا مطرح كند. خيلي‌ها معتقدند ورزش ويترين هر كشوري است و اين سوال به ذهن مي‌رسد دولت براي زيباكردن اين ويترين جذاب چه كاري انجام داده است؟ واقعا جايگاه ورزش در برنامه پنجم توسعه كجاست؟ آيا اين نحو توجه به ورزش در برنامه پنجم توسعه مي‌تواند ايران را در ورزش سرآمد كند؟ آيا با اين شيوه نگرش به ورزش به زودي ما حرف اول ورزش در منطقه خواهيم شد؟ در توجه به ورزش ميان حرف تا عمل چقدر فاصله است؟

به گزارش ايسنا، در برنامه پنجم توسعه در فصل اول (فرهنگ اسلامي – ايراني) در دو ماده 15 و 16 ورزش جاي داده شده است!

ماده 15:

به سازمان تربيت بدني اجازه داده مي‌شود به منظور توسعه و احداث مكان‌هاي ورزشي مورد نياز، زمين‌هاي تحت تملك خود از جمله فضاهاي موجود در مجتمع‌هاي ورزشي را به صورت اجاره بلندمدت با قيمت ترجيحي و ارزان قيمت به بخش غيردولتي و مراكز ديني و مذهبي واگذار نمايد.

ماده 16:

به منظور توسعه ورزش همگاني، ورزش قهرماني و توسعه زيرساختهاي ورزشي، دستگاه‌هاي اجرايي مكلفند يك (1)درصد از اعتبارات خود را در امر تربيت بدني و ورزش هزينه نمايند.

تبصره – اعتبارات موضوع اين ماده براساس آيين‌نامه‌اي كه به تصويب هيات وزيران مي‌رسد، هزينه خواهد شد.

در برنامه چهارم توسعه در مواد 117 ، 118، 169 و 170 به اهميت توسعه تربيت بدني و ورزش پرداخته و وظايف نهادها، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌هاي مرتبط با ورزش را روشن كرده بود.

به راستي با اين دو ماده 15 و 16 چه ارزشي براي ورزش قائل شده‌ايم. ورزش كشور تا پايان سال 1393 به كجا خواهد رسيد؟

آيا اين دو ماده نشان از توجه دولت به ورزش دارد؟ اين ماده چه جايگاهي را به ورزش اختصاص خواهد داد؟ به نظر مي‌رسد ورزش در برنامه پنجم توسعه فراموش شده است.

در ادامه ايسنا ورزش در برنامه پنجم توسعه و لزوم تنفيذ مواد 117 و 118 از برنامه چهارم به پنجم را از كارشناسان امر جويا خواهد شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha