*اختصاصي ايسنا* ناگفتههايي از پروژه «سعدون» در جنگ تحميلي
اسناد جديدي از مسلح كردن نيروي هوايي عراق براي جلوگيري از شكست صدام در زمان جنگ تحميلي عراق عليه ايران افشا شد.
به گزارش سرويس «فرهنگ و حماسه» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بر اساس انتشار منتشر شده از شكلگيري نيروي هوايي عراق به ويژه در دوران صدام و فعاليت آن در جنگ عليه ايران، براي نخستين بار فاش شد كه تجهيز نيروي هوايي عراق در سه سال منتهي به پايان جنگ تحميلي عليه ايران و حمله گسترده اين نيرو به تأسيسات نفتي، اقتصادي و نظامي ايران به ويژه در خليجفارس و مرزهاي جنوبي جنگ، با اين هدف صورت گرفته است كه از پيروزي نهايي ايران در جبهههاي نبرد جلوگيري شود.
اين اسناد فاش ميسازد: با اشاره آمريكا و حمايت مالي عربستان و كويت، كمكهاي تسليحاتي گسترده فرانسه و ارسال قطعات هواپيما از سوي آلمان، نيروي هوايي عراق در اواخر جنگ تحميلي به يكي از نيروهاي هوايي برتر دنيا تبديل شده بود. اين كمكها كه به آنها بايد كمكهاي آموزشي توسط شوروي سابق، اسپانيا، سوئيس و يوگسلاوي سابق را نيز اضافه كرد به نيروي هوايي عراق امكان داد با دسترسي به پايانههاي نفتي ايران در خليجفارس و حمله به تأسيسات صادرات نفت ايران، شريان اقتصادي ايران را مختل كند.
ارسال هواپيماهاي جنگنده و مدرن «ميراژ» به عراق، اين امكان را داد تا پالايشگاههاي مهم ايران در قلب كشور و از جمله اصفهان و تهران را مورد حملات خود قرار دهد.
نيروي هوايي عراق كه پرچمدار نفس كشيدن ارتش عراق پس از انهدام وسيع نيروهاي دريايي و زميني آن در جبهههاي نبرد با ايران بود، اين اجازه را يافت كه فارغ از نظارتهاي امنيتي صدام، گسترده و چاق گردد و موانع زميني ايران را مورد حمله قرار دهد كه نمونههاي آن را ميتوان در بمباران وسيع نبردهاي فاو مشاهده كرد.
كار كمك به نيروي هوايي صدام تا به اينجا پيش رفت كه غرب را متقاعد ساخت خط توليد صنعت هواپيماسازي را براي توليد هواپيماهاي «ميراژ» از فرانسه به عراق منتقل كند.
اين پروژه سري كه «سعدون» نام گرفت به نيروي هوايي عراق اجازه داد هواپيماهاي جنگنده «ميراژ» را در داخل خاك خود مونتاژ و عملياتي كند و كيسه گشاد برخي شيوخ هوسباز عرب به عنوان تأمينكننده اصلي منابع مالي اين پروژه به شمار ميرفت.
از سوي ديگر،آمريكا به فرانسه اين اجازه را داد كه با كپي موشكهاي پيشرفته آمريكايي، ساختار عملياتي نيروي هوايي عراق را هرچه وحشتناكتر كند. شركت «داسو برگه» فرانسه كه مأمور انجام اين پروژه با عراق بود به دليل كمبود قطعات، دست نياز به شركت «دورنير» آلمان دراز كرد و آلمانيها با موافقت براي شركت در اين پروژه، يك گام ديگر براي كمك جنايات جديد صدام برداشتند.
آلمان كه در مسلح كردن ارتش عراق به سلاح شيميايي سابقه زشتي از خود به جا گذاشته بود اينبار براي بمباران شهرها و منافع ايران دستهاي مملو از خون صدام را فشردند و صدام به لطف اين حمايتها توانست از مهلكه فشار ايرانيها در پايان جنگ بگريزد. اما تاريخ از ياد نخواهد برد كه آمريكا، فرانسه، آلمان، انگليس، شوروي سابق، يوگسلاوي سابق و شيوخ فاسد عرب كه چشم خود را بر كشتار مسلمين عرب در سرزمينهاي اشغالي بسته بودند از صدام در جناياتي كه بر عليه ملتهاي ايران و عراق انجام داده بود پيشروتر هستند.
دكتر الجنابي، محقق عراقي با تأييد اين اسناد ميگويد: ماشين جنگي صدام در نيروي هوايي اين كشور به دليل روحيه شكاك او به ارتش عراق و همچنين تجاوز به كويت كه يكي از تأمينكنندگان اصلي سلاح و مهمات جنايات صدام به شمار ميرفت در سالهاي پس از جنگ عليه ايران توسط غربيها متوقف شد و سپس در سالهاي 1991 و 2003 ميلادي، اين جنگافزارهاي مدرن و پيشرفته در بمبارانهاي سنگين و خردكننده آمريكا و متحدانش از بين رفت.
نادر دريابان، پژوهشگر دفاعمقدس نيز در اين زمينه ميگويد: نيروي هوايي عراق در پايان جنگ تحميلي تنها به اين دليل تجهيز شد كه از سقوط رژيم جنايتكار صدام جلوگيري شود. آنها به سلاحهاي كشتار جمعي مجهز شدند تا ضريب حملات خود را چند برابر كنند و اين اتحاد شوم درحالي به وقوع پيوست كه ايران اسلامي به لطف وجود رهبري حضرت امام خميني (ره) و جانفشاني مردم در مقابل استكبار جهاني و آلت دست آنان در منطقه، ايستاده بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات