*با پيشكسوتان جهاد و شهادت* يك آزاده: مهمترين عامل تقويت روحيه دفاعي ايرانيان در دفاعمقدس ارزشها بود
يكي ازآزادگان دوران دفاعمقدس ميگويد: جبهه غم و غصه نبود بلكه محل عزم، بزم و رزم بود و شور و شوق خاصي در آنجا موج ميزد.
دكتر حبيب حبيبزاده كه در 18 بهمنماه سال 62 در حالي كه تنها 16 سال داشت و دانشآموز سال سوم دبيرستان بود در قالب گروه سرود مدرسه و براي اجراي برنامه براي رزمندگان عازم جبهههاي حق عليه باطل شد اما به همراه شهيد مفتاحپور از بازگشت به اردبيل خودداري و در جبهه ماند.
دكتر حبيبزاده در گفتوگو با ايسنا اظهار ميدارد:معنويتي كه بر جبههها حاكم بود در هيچ كجا ديده نميشود. آنهايي كه به جبههها آمده بودند داوطلبانه حضور يافته بودند به همين خاطر شادي و نشاط از چهرههاشان معلوم بود. در صورتي كه اگر آنها داوطلبانه و خودجوش جبهه را انتخاب نميكردند دچار پژمردگي ميشدند.
وي افزود: عامل اصلي تشويق من براي حضور در جبهه، شهادت بود و من براي ادامه راه شهدا و پاسداري از ارزشهاي اسلامي و انقلابي به جبهه رفتم.در جبهه قرار بود در بخش تبليغات همكاري كنيم. تبليغات بيخطرترين قسمت جبهه بود ولي ما ميخواستيم در عمليات شركت كنيم؛بنابراين با تلاش و كوشش فراوان توانستم به گردان امام حسين (ره) راه يابيم. در همين موقع احساس رزمنده بودن كرديم و به آرزوي خودم رسيديم آن لحظات فكر ميكنم لحظات عرفاني بود.
حبيبزاده گفت: شبي كه قرار بود به عمليات برويم ياران همه جمع شده بودند؛ گفتند: هر كسي نميخواهد به عمليات برود ميتواند اينجا را ترك كند در عمليات شايد فرصت بازگشت نباشد بنابراين با فكر راه خود را انتخاب كنيد. ما با علاقه خاص و اشتياق فراوان وارد عمليات شديم و به خاك دشمن نفوذ كرديم. از جلو هم قرار بود لشكر محمد رسولالله (ص) وارد عمل شود كه متاسفانه عمليات به خوبي انجام نگرفت.ما مجروح شديم. پنجم اسفندماه 62 به اسارت درآمديم و مدت 6/5 سال در اسارت مانديم.
وي با بيان اينكه جنگ ما با عراق واقعا يك جنگ نابرابر بود، اظهار داشت:اگر ما از نظر سلاح با عراق برابر بوديم مطمئنا جنگ اين همه طول نميكشيد. جنگ ما جنگ اعتقادي بود. در اين جنگ مسأله تنها يك وجب از خاك وطن كه در جاي خود مقدس است، نبود. اگر جنگ در خاك وطن خلاصه ميشد مثل جنگهاي ديگر جهان ميشد اما ايرانيان تعصب خاصي نسبت به آبرو و ناموس دارند و جنگ 8 ساله در حقيقت دفاع از ارزشها و اعتقادات ديني بود. در اين جنگ عراق به شعارها و ارزشهاي ملي و مذهبي ما حمله كرد و مهمترين عامل تقويت روحيه دفاعي ايرانيان همان ارزشها بود.
دكتر حبيبزاده كه هم اكنون مشاور رييس دانشگاه و رييس اداره بازرسي و پاسخگويي به شكايات دانشگاه علوم پزشكي استان اردبيل است، تصريح كرد: جنگ ما واقعا يك معجزه بود بيشتر رزمندگان ما كه به اسارت درآمدند مجروح بودند. «مولتي تروما»در وضعيت معمولي احتياج به مراقبت بالا دارد و در صورت عدم رسيدگي خطرات عديدهاي براي مجروح به وجود ميآمد اما با عنايت خداوند اين خطرات براي مجروحان وجود نداشت. من خودم به شدت مولتي تروما شده بودم و زخمي كه در كتفم بود بيش از 3/5 سال طول كشيد كه بهبود يابد. اين مدت بهبود بيسابقه و اين يك معجزه واقعي است.
وي عمدهترين اختلال آزادگان را PTSD (اختلال ناشي از استرسهاي بعد از تروما) اعلام كرد و گفت: يك سري از عوارض دوران اسارت منبعث از استرسهاي روحي و رواني و كمبودهاي تغذيهاي و فشارهاي روحي و جسمي است ولي به خاطر توجهات حضرت حق و ائمه اطهار (ع) اين اختلالات خيلي كم است.
اين آزاده سرفراز اولين جملهاي كه بعد از شنيدن نام خرمشهر بر زبان جاري ساخت اين بود: يادمان نرود كه به خرمشهر خونين شهر ميگفتند.
حبيبزاده افزود: در پشت آزادسازي خرمشهر تفاسيري وجود دارد كه اگر كتابهاي عديدهاي پيرامون آن نوشته شود نميتواند ذرهاي از آن روزها را به تصوير بكشد. در وجب به وجب خون پاك شهيدان مظلوم و عاشق ريخته شده است. در واقع خداوند به حرمت خون پاك شهدا خرمشهر را آزاد كرد؛بنابراين گراميداشت و ارج نهادن بر اين فداكاريها وظيفهي همگاني است چون ما براي آزادي آن بهاي سنگيني پرداختيم.
وي اضافه كرد: هم اكنون نيز به حرمت آن خونهاي پاك، خداوند تمام توطئههاي دشمنان را خنثي ميكند و پرده از روي بسياري از برنامههاي ضداسلامي و ضد ايراني دشمنان برميدارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات