اگر ايستادگي نميكرديم چه ميشد؟ يك جانباز: ديگران براي اداره ايران تصميم ميگرفتند در جنگ تحميلي شاخصههاي اتحاد ملي بر اساس مباني مذهبي بود
دفاعمقدس در زمينههاي نظامي،صنعتي،پزشكي،فرهنگي و... جهشهاي رو به بالاي بسياري را براي ايران كه به تازگي شاهد انقلاب اسلامي بود، به همراه داشت.
مطلب بالا بخشي از گفتوگوي خبرنگار سرويس «فرهنگ و حماسه» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با «محمدكاظم توحيدي» فارغالتحصيل رشته دكتري مديريت و جانباز 35 درصد است كه در عمليات بدر شيميايي شده است.
وي ميگويد: در بحبوحه جنگ تحميلي،استكبار به سركردگي آمريكا و انگليس و تجهيز عراق به انواع سلاحها،شرايط سختي را براي ملت ايران به وجود آورد اما مردان و زنان پاك، متعهد و با ايمان ايران خط ايثارگري را آنچنان جانانه دنبال كردند كه هيچ زماني نميشود آن را فراموش كرد.
توحيدي ادامه داد: بعد از پذيرش قطعنامه 598 توسط امام (ره) تحولات بسياري در كشور به وجود آمد.
در آن زمان براي مقابله با بحرانهاي اقتصادي و اجتماعي، استراتژي نظام تولد نهضت سازندگي بود و اين موضوع مانع از ايجاد موج منفي در ذهن مردم توسط فشارهاي ديگر شد.
وي با اشاره به موفق بودن اين طرح در سازندگي ايران اسلامي،در مورد ضعيف شدن نگاه به جامعه ايثارگران گفت: شايد دليل كم مهري به اين قشر نوگرايي در ابعاد مختلف چون اقتصادي، فرهنگ صنعت و ... بود كه باعث شد از اين قشر زحمتكش غفلت شود.
توحيدي در توجيه نحوه عملكرد ضعيف در قبال قشر ايثارگر، از دلايلي چون زياد بودن تعداد اعضاي اين خانواده و نيز نبود تجربه و كارشناسان خبره ياد كرد.
به گفته وي،همچنين دامن زدن به بيتوجهي به ايثارگران در سالهاي اخير باعث شده است ديد منفي نسبت به اين افراد ايجاد شود و اين براي كساني كه به خاطر حفظ آبرو و خاك وطن مبارزه كردند از لحاظ رواني تأثيرات منفي بسياري را در پي داشت.
توحيدي افزود: نبايد فراموش كنيم ايثارگران كه عافيتطلبي را كنار گذاشته و به جنگ تمام دنيا رفتند و بعد از بازگشت زجر جانبازي كشيدند و به دنبال درمان رفتند وقت درس خواندن نداشتند پس نبايد مدركگرايي آسيبي به اين جامعه برساند. اينان بودند كه كشور را نجات دادند و اگر آنها را نداشته باشيم خنثي هستيم و تاب مقاومت دفاعي در هيچ زمينهاي نخواهيم داشت.
وي با تأكيد بر اين كه مسؤولان بايد به طور ميداني اين مشكلات را حل كنند،تصريح كرد: آن عده كه عمدا يا سهوا جبهه نرفتند بايد بدانند به كساني كه خدمت كردهاند، چند برابر خدمت ميشود؟. در اين صورت است كه اگر كشور مورد تهديد قرار بگيرد افراد با اين پشتوانه فكري كه خانوادههايشان بيپناه و در مضيقه نخواهند بود،مبارزه ميكنند زيرا ميدانند براي خانواده، سرپرستي و سرپناه مناسبي وجود دارد.
اين جانباز ميگويد: اگر هشت سال مردانه دفاع نميكرديم كشور ما امروز مثل عراق و افغانستان در اشغال بود و چندين كشور بايد دست به دست هم ميدادند تا تصميم بگيرند كه ايران چگونه اداره شود؟.
وي با بيان اينكه در زمان دفاعمقدس شاخصههاي اتحاد ملي بر اساس مباني مذهبي بود، افزود: آن زمان سخن از رستم، سهراب و كاوه آهنگر نبود بلكه بيريايي مذهبي و عرفان، نيروهاي اسلام را متحد ميكرد و مقاوم نگاه ميداشت.
توحيدي همچنين اظهار داشت: بعد از آن همه ايستادگي، امروز اگر جانبازي حق درمان طلب ميكند و يا با ياداوري آن روزها اشك ميريزد و آن روزها را مقدس ميشمارد متهم به جنگطلبي ميشود.
در جبهه در يك سنگر افرادي از نقاط مختلف كشور صميمانه گرد هم ميآمدند و خالصانه با يكديگر رفتار ميكردند و يادآوري آن صميميتها در اين روزها كه اين خصايص كيمياست آنها را متاثر ميكند. اگر بعد از پايان جنگ در بين مردم همان مرام و حس به طور كامل حفظ ميشد، شرايط بسيار بهتر از اكنون بود.
توحيدي اظهار داشت: زماني كه مسؤولان با بررسي رفتارهاي سياسي به اين نتيجه ميرسند كه ديگر جنگي در كار نيست باعث ميشوند به ايثارگران به چشم انسانهاي دست دوم و معلولي نگاه شود كه ديگر كاري از عهدهشان بر نميآيد. من نگران كساني هستم كه قوانين در اختيارشان بود ولي كار را به طور صحيح انجام ندادند. اما ايثارگران با همان روحيه مقاوم كه در برابر دشمنان تاب آوردند در برابر بيمهري برخي مسؤولان هم مقاومت كردند. گذشت خصلت اين مردان است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات