رييس سازمان نظام پزشكي عنوان كرد: عدم تقارن بيني شايعترين عارضه جراحيهاي رينوپلاستي رينوپلاستي يكي از مشكل ترين اعمال درجراحي پلاستيك صورت است
رييس سازمان نظام پزشكي رينوپلاستي را يكي از مشكل ترين اعمال در جراحي پلاستيك صورت دانست.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكترسيد شهاب الدين صدردرسمينارجراحي پلاستيك صورت و عوارض آن كه در سالن همايشهاي بين المللي ابن سينا دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزارشد گفت: به اعتقاد اكثر جراحان، رينوپلاستي ازمشكلترين اعمال جراحي پلاستيك صورت به حساب ميآيد.
دكتر صدر با بيان اينكه نخستين و قديمي ترين جراحيهاي رينوپلاستي را يك پزشك هندي به نام سوشروتا (sushruta) در حدود 800 سال قبل از ميلاد انجام داده گفت: سوشروتا و شاگردانش حتي براي كساني كه بينيشان به عنوان تنبيه بريده شده بود با استفاده از گرافت از نقاط ديگر بدن به بازسازي بيني ميپرداختند.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضردر آمريكا بيش از 5000 متخصص جراحي پلاستيك تاييد شده وجود دارند كه سالانه بيش از 1/2 ميليون جراحي ترميمي و بيش از يك ميليون جراحي زيبايي را انجام ميدهند افزود: تعداد جراحيهاي زيبايي بيني در دهه 1990 در آمريكا رشد 413 درصدي داشته كه اين رشد در كشورهاي در حال توسعه مانند كشور ما بسياربيشتر از اين ميزان بوده است.
به گزارش ايسنا ،به نقل ازروابط عمومي و امور بين الملل سازمان نظام پزشكي ،دكتر صدر با تاكيد بر اينكه ارزيابي فرد براي انجام جراحيهاي زيبايي بسيار مهم است، انتظارات اغراق آميز بيمار،تقاضاهاي بيش از حد بيمار،عدم بلوغ فكري،ترديدهاي بيش از حد بيمار، تمايل به جراحي براي خوشحالي ديگران، انتظار تاثير و تحول در شغل يا زندگي اجتماعي و استعمال دخانيات را از جمله مواردي دانست كه بايد موجب خودداري از عمل شود.
رييس سازمان نظام پزشكي خاطر نشان كرد: بي مبالاتي درانجام اقدامات لازم پزشكي، بي احتياطي ، عدم مهارت علمي و عملي و عدم رعايت نظامات دولتي از جمله انواع قصور در پزشكي است.
وي افزود: انتخاب بيمار بايد با ملاحظات آناتوميك و فيزيولوژيك و وضعيت روحي بيمار صورت پذيرد.
دكتر صدر افزايش جمعيت، افزايش تعداد پزشكان، بالا رفتن سطح آگاهي مردم نسبت به حقوق خود و استفاده از پروسيجرهاي تشخيصي و درماني،را از جمله علل افزايش شكايات از جامعه پزشكي دانست وافزود: اين افزايش در كشورهاي مختلف دنيا به مراتب بيشتر از كشور ما ميباشد.
رييس سازمان نظام پزشكي در ادامه به بررسي شكايات قصور در جراحيهاي بيني ارجاع شده به پزشكي قانوني طي سالهاي 73الي 79 اشاره كرد و گفت : از 120 مورد شكايت مطرح شده،عدم تقارن بيني با 35 درصد، شايعترين عارضه جراحيهاي رينوپلاستي بوده است.
وي اختلال در تنفس، عدم رضايت از نتيجه عمل، سوراخ شدن سپتوم و كاهش حس بويايي را به ترتيب از مهمترين شكايت قصور در جراحيهاي بيني اعلام كرد.
دكتر صدرهمچنين از جمله علل مراجعه افراد براي جراحي پلاستيك صورت را 61 درصد جهت زيبايي، 28 درصد عوارض پس از ضربه و 21 درصد را ناشي از مشكل تنفسي دانست.
سيد شهاب الدين صدر افزود: انتخاب مناسب بيمار،رعايت موازين علمي و فني و مهارتهاي علمي و عملي، توجه به مطالبات به حق بيمار و دقت در كار، توجه به روابط و مناسبات اخلاقي و مالي پزشك و بيمار، اطلاع رساني مناسب به بيمار در خصوص عوارض تشخيصي و درماني و اخذ رضايت و برائت از جمله نكاتي است كه در پيشگيري از شكايات و قصور پزشكي حائز اهميت ميباشد.
دكتر صدر در مورد چالشهايي كه اخيرا ميان همكاران جراحي پلاستيك و ترميمي و جراحان دهان فك و صورت پيرامون انجام عمل جراحي زيبايي بيني پيش آمده است گفت: در حال حاضر كميته سه جانبه انجمنهاي مربوطه با حضور نمايندگان تام الاختيار آنان فعال است كه در حال بررسي محتواي آموزش تخصصي هر رشته ميباشيم و در موضوعات مورد اختلاف نيز به صورت صريح نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي را در مورد صلاحيت هر گروه استعلام كردهايم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات