• یکشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1403121913171
  • خبرنگار : 71951

خردشدن اراضی کشاورزی؛ مهمترین عامل تهدید کننده امنیت غذایی

خردشدن اراضی کشاورزی؛ مهمترین عامل تهدید کننده امنیت غذایی

ایسنا/تهران مدیر جهاد کشاورزی پیشوا مهمترین عامل تهدید کننده امنیت غذایی کشور را خرد شدن اراضی کشاورزی عنوان کرد.

حوزه کشاورزی به دلیل ارتباط مستقیم با خوراک مردم و به تعبیر دیگر امنیت غذایی افراد یک جامعه همواره دارای اهمیت بسیار ویژه‌ای است. امنیت غذایی به معنی دسترسی همه آحاد جامعه در همه زمان‌ها به غذای سالم تعریف می‌شود که دسترسی به این غذای سالم موجب فراهم شدن یک زندگی سالم و شاد است.

اهمیت تامین امنیت غذایی افراد در شرایط بحرانی و ناامنی بیش از دیگر مواقع نمایانگر شده و بر همین اساس مسئله خودکفایی در تولید محصولات زراعی بیش از پیش اهمیت یافته و تاکنون به عنوان سرلوحه‌ای برای کشاورزی در کشور قرار گرفته است.

در همین راستا وحید رحیمی مدیر جهاد کشاورزی پیشوا در خصوص «جایگاه و اهمیت امنیت غذایی در کشور» و عوامل تهدیدکننده امنیت غذایی به ایسنا گفت: عوامل زیادی باعث تهدید امنیت غذایی می‌شود که از جمله آنها تهدیدات آب و هوایی مانند خشکسالی، سیل، کاهش منابع آبی، فرونشست زمین و خرد شدن اراضی کشاورزی، کاهش درآمد کشاورزان و کوچ اجباری کشاورزان از اصلی‌ترین عوامل تهدیدکننده امنیت غذایی است.

وی هم‌چنین در مورد تاثیر تغییرات اقلیمی بر امنیت غذایی نیز اظهار کرد: تغییرات اقلیمی با اثر روی کمیت و کیفیت محصول، می ‌تواند امنیت غذایی جامعه را به خطر بیندازد و کاهش عملکرد محصول در سطح کلان باعث کاهش در دسترسی محصولات زراعی و افزایش وابستگی به واردات محصولات کشاورزی است.

مدیر جهاد کشاورزی پیشوا با اشاره به اقداماتی که باید برای تأمین امنیت غذایی در سطح کشور انجام شود، افزود: در این زمینه ابتدا باید از خرد شدن اراضی کشاورزی به عنوان مهمترین عامل تهدید کننده امنیت غذایی کشور جلوگیری شود، سپس با بهره‌گیری از علم، افزایش آگاهی مردم و دانش کارشناسان، زمینه لازم را برای افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی فراهم کنیم به معنای دیگر باید ضریب نفوذ دانش در کشاورزی افزایش پیدا کند.

رحیمی در مورد نقش تکنولوژی‌های نوین در تأمین امنیت غذایی هم گفت: استفاده از تکنولوژی‌های نوین منجر به افزایش کمیت و کیفیت محصولات غذایی شده و نقش موثری در بالا بردن امنیت غذایی دارد. از جمله این بهره‌مندی می‌توان به استفاده از گلخانه‌ها که در چند سال گذاشته موجب افزایش ۲۰ برابری عملکرد محصول شده و یا تولید بذرهای گندم و جو سازگار با شرایط کشور اشاره کرد. البته در بحث استفاده از گیاهان تراریخته نیز موافقان و مخالفان زیادی وجود دارد که با توجه به نقش موثری که این گیاهان در تولید و افزایش مقاومت به بیماری‌ها دارد باید مسئولان به این حوزه نگاه جدی‌تری داشته باشند.

وی در ‌پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان کیفیت و سلامت مواد غذایی را در طول زنجیره تأمین، تضمین کرد؟ گفت: در خصوص افزایش کیفیت مواد غذایی بحث و راهکارهای زیادی وجود دارد که ‌از عملیات خاک‌ورزی و جایگزینی کم خاک‌ورزی و بی خاک‌ورزی شروع و تا استفاده از کودهای آلی بجای کودهای شیمیایی، استفاده از سموم با دوره کارنس پایین، جایگزینی مبارزه بیولوژیک یا آفات بجای مبارزه شیمیایی همچنین رعایت و تهیه جیره مناسب و سالم در بحث تولید گوشت قرمز و سفید و ...  همه از جمله اقداماتی است که موجب تولید مواد غذایی سالم و افزایش کیفیت مواد تولید شده است.

وی در مورد موانع اصلی در زمینه تامین امنیت غذایی در کشورهای در حال توسعه‌ نیز گفت: کشورهای در حال توسعه به علت نداشتن یک الگوی کشت مناسب و یا عدم توجه به اصول کشاورزی پایدار و توجه به صنعت بجای کشاورزی، مشکلات فراوانی در افزایش امنیت غذایی خود دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha