• یکشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403121912910
  • منبع : نمایندگی همدان

مدیر امور اراضی استان همدان:

تغییر کاربری غیرمجاز تهدیدی جدی برای امنیت غذایی و محیط زیست است

تغییر کاربری غیرمجاز تهدیدی جدی برای امنیت غذایی و محیط زیست است

ایسنا/همدان  مدیر امور اراضی استان همدان گفت: تغییر کاربری‌های غیرمجاز اراضی کشاورزی تهدیدی جدی برای امنیت غذایی، محیط زیست و توسعه پایدار است.

فرهنگ زمانی یکشنبه ۱۹ اسفند در جمع خبرنگاران در سالن جلسات سازمان جهادکشاورزی، با اشاره به پیامدهای تغییر کاربری‌های غیرمجاز، تأکید کرد: سالانه بخش قابل توجهی از اراضی حاصلخیز کشاورزی به‌طور غیرمجاز تغییر کاربری داده می‌شود که این روند در بلند مدت باعث کاهش تولید محصولات استراتژیک کشاورزی و تهدید امنیت غذایی کشور خواهد شد.

وی خرد شدن زمین‌های کشاورزی را یکی از مهم‌ترین پیامدهای این تغییرات دانست و افزود: تفکیک غیر قانونی زمین‌های زراعی به قطعات کوچک، علاوه بر کاهش بهره‌وری تولید، موجب ناپایداری کشاورزی و دشواری در اجرای طرح‌های توسعه‌ای این بخش می‌شود.

زمانی خاطرنشان کرد: ساخت‌ و سازهای بی‌ضابطه در اراضی کشاورزی، علاوه بر تخریب خاک‌های حاصلخیز، باعث کاهش نفوذپذیری آب، افزایش خطر سیلاب و فرسایش خاک می‌شود. از سوی دیگر، گسترش بی‌برنامه شهرها و حاشیه‌نشینی، فشار مضاعفی بر زیرساخت‌های شهری و خدمات عمومی وارد می‌کند.

مدیر امور اراضی استان همدان بیان کرد: سوداگری و تغییر کاربری‌های غیرقانونی، قیمت زمین‌های کشاورزی را افزایش داده و دسترسی کشاورزان واقعی به اراضی را دشوارتر کرده است. این مسئله به کاهش سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و تضعیف تولید داخلی منجر می‌شود.

به‌گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، وی با اشاره به ابعاد حقوقی این معضل، خاطرنشان کرد: افزایش تغییر کاربری‌های غیرمجاز، موجب رشد پرونده‌های حقوقی و اختلافات بین مالکان، بهره‌برداران و دستگاه‌های اجرایی شده که رسیدگی به آنها هزینه‌ بر و زمان‌بر است.

زمانی در پایان تأکید کرد: حفظ اراضی کشاورزی یک ضرورت ملی است و مقابله با تغییر کاربری‌های غیرمجاز، نیازمند همکاری همه دستگاه‌های اجرایی و مشارکت عمومی است. در غیر این صورت تبعات جبران‌ناپذیری برای تولید، محیط‌ زیست و اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha