یکی از سبزیجات در پیشگیری از برخی علل اصلی مرگومیر، گل کلم است. این سبزی خوشمزه و همه کاره حاوی مواد مغذی است که میتواند به جلوگیری از سرطان، بیماری قلبی و حتی دیابت کمک کند. یک متخصص تغذیه گفت: گل کلم سرشار از ترکیبات گیاهی، ازجمله مواد مغذی گیاهی است که بهعنوان آنتیاکسیدان عمل و به محافظت از سلولها در برابر آسیب کمک میکنند. همچنین فیبر بالای گل کلم، سطح کلسترول و التهاب را در محدوده سالم نگه میدارد و آن را به گزینهای برای سلامت قلب تبدیل میکند. فیبر گل کلم و مشخصات کم کربوهیدرات آن میتواند به تثبیت قند خون نیز کمک کند که برای مدیریت دیابت مفید است.
در حالی که این موارد مهمترین فواید در مصرف گل کلم هستند اما به نظر میرسد گل کلم چیزهای بیشتری برای تقویت سلامتی بدن دارد، بنابراین ممکن است وقت آن رسیده باشد که مصرف آن را شروع کنید، اگر قبلا این سبزی را مصرف نکردهاید، یا اگر چیزی است که فقط گاهی اوقات در وعدههای غذایی خود میگنجانید، مصرف منظم آن را آغاز کنید.
سایر فواید گل کلم برای سلامتی
هلث گزارش کرد، اگر به دنبال کاهش وزن یا حفظ وزن خاصی هستید، مصرف گل کلم میتواند کمک کننده باشد. بر اساس نتایج تحقیقی که در سال ۲۰۲۰ در نشریه مواد مغذی (Nutrients) منتشر شده است، گل کلم نه فقط ۲۷ کالری در هر فنجان دارد، بلکه به دلیل فیبر بالای آن، باعث میشود مدت بیشتری احساس سیری کنید. بهعلاوه، مصرف منظم فیبر با حمایت از حرکات منظم روده و عملکرد کلی گوارش، سلامت دستگاه گوارش را ارتقا میدهد و به سلامت روده بزرگ کمک میکند. همچنین این سبزی، از ۹۲.۱ درصد آب تشکیل شده است و نتایج تحقیق منتشرشده در سال ۲۰۱۶ در همین نشریه، نشان داد که مواد غذایی مملو از آب توانایی کمک به کاهش وزن را دارند، به ویژه در افرادی که در گروه چاق دستهبندی میشوند.
گل کلم همچنین سرشار از کولین به میزان ۴۴.۳ میلیگرم در هر فنجان و همچنین سولفورافان است. در حالی که اولی در ارتقاء عملکرد سالم بدن مانند رشد سلولی و سلامت متابولیسم ضروری است، بر اساس نتایج تحقیق سال ۲۰۱۸ که در نشریه مواد مغذی منتشر شد، سولفورافان که یک آنتی اکسیدان خاص است، بهطور بالقوه در مقابله با سرطان در حیوانات موثر است. همچنین نتایج تحقیقی در سال ۲۰۱۸ منتشرشده در نشریه طراحی متداول دارویی (Current Pharmaceutical Design)، گل کلم ممکن است رشد سرطان پروستات را نیز آهسته کند.
روشهایی برای تهیه گل کلم مغذی
گلم کلم را میتوان به روشهای زیادی تهیه کرد. بهعنوان مثال، اگر به دنبال گزینههای کم کربوهیدرات هستید، گل کلم جایگزین خوبی در برخی غذاهاست. همچنین میتوان آن را در غذاساز قرار داد تا بتوان آن را به خمیر پیتزا یا تورتیلا تبدیل کرد. با این حال، اگر واقعا طعم گل کلم را دوست دارید، احتمال کمتری وجود دارد که طعم آن را با استفاده از دستورالعملهای غذایی تغییر دهید.
بهترین راه برای مصرف گل کلم راهی است که از مصرف آن لذت ببرید و یک راه عالی این است که آن را با مقداری چربی (مانند روغن زیتون یا روغن آووکادو) همراه کنید تا به بدن شما کمک کند ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین K را جذب کند.
تفت دادن گلم کلم با سبزیجات دیگر همراه با نمک و فلفل، همیشه یک گزینه ساده و خوشمزه است. اینکه چگونه گل کلم بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید، خواسته شماست. پس به خودتان اجازه دهید خلاق باشید.
هیچ غذای جادویی یا رژیم غذایی نمیتواند از سرطان یا هر بیماری دیگری جلوگیری کند، اما مصرف انواع غذاهای سالم میتواند به تامین ویتامینهای ضروری، مواد معدنی و سایر مواد مغذی کمک کند که ممکن است خطر ابتلا به بیماریها را کاهش دهد. سبزیجات برگدار و سبزیجات چلیپایی سرشار از آنتیاکسیدانها و سایر مواد مغذی هستند که ممکن است به پیشگیری از سرطان کمک کنند. بهعنوان مثال، کلم بروکلی، گل کلم و کلم پیچ دارای سطوح بالایی از گلوکوزینولات هستند. آنها به موادی تجزیه میشوند که به نظر میرسد پیشرفت چندین نوع سرطان را آهسته میکند. این سبزیجات همچنین سرشار از کاروتنوئیدها (نوعی آنتیاکسیدان)، ویتامینها، مواد معدنی و فیبر هستند.
زغال اخته آبی، حاوی بسیاری از فیتوکمیکالها و مواد مغذی است که اثرات ضد سرطانی بالقوهای را در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است. آنتوسیانینها به توتها رنگ میدهند همچنین به محافظت از سلولهای ما کمک میکنند و بهعنوان ترکیبات امیدوارکنندهای ظاهر شدهاند که میتوانند مزایای سلامتی مرتبط در برابر سرطان، بهویژه سرطان سینه را ارتقا دهند. زغال اخته، شاه توت و تمشک دارای بالاترین سطح آنتوسیانین هستند. توتها همچنین دارای فیبر بالایی هستند که به عملکرد روان دستگاه گوارش و احتمالا پیشگیری از سرطان روده بزرگ کمک کنند.
حبوباتی مانند لوبیا سیاه، نخود و عدس سرشار از فیبر غذایی هستند و نتایج تحقیقات نشان میدهد، میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال همچنین به کنترل وزن کمک کند و بر خطر کلی ابتلا به سرطان تاثیر بگذارد. لوبیا همچنین حاوی فولات - مهم برای رشد و عملکرد سلولی سالم - آنتوسیانین و سایر مواد مغذی است. هویج خام همراه با حمص یا هوموس (غذای تهیه شده از نخود)، میان وعده عالی برای بعد از ظهر است و لوبیا سیاه با برنج قهوهای نیز پروتئین کامل گیاهی و وعده غذایی رضایتبخشی خواهد بود.
بلغور جو دوسر، گندم کامل، بلغور و فارو همگی نمونههایی از غلات کامل هستند که به رژیم غذایی سالم و پیشگیری از سرطان کمک میکنند. بر خلاف غلات فرآوری شده، مانند برنج سفید یا آرد سفید، غلات کامل دارای فیبر، آنتیاکسیدانها و سایر مواد مغذی بیشتری هستند که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطانهای مختلف ازجمله سرطان سینه، پروستات، روده بزرگ و معده کمک کند.
انتهای پیام
نظرات