• شنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1403092417133
  • خبرنگار : 71049

با حضور رییس سازمان انرژی اتمی انجام شد

رونمایی از مولد تمام بومی فرکانس رادیویی توان بالا

رونمایی از مولد تمام بومی فرکانس رادیویی توان بالا

همزمان با دومین روز از بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی پژوهش، فناوری و فن‌بازار، با حضور محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور، جمعی از معاونان و مدیران ارشد صنعت هسته‌ای از «مولد تمام بومی فرکانس رادیویی توان بالا مبتنی بر لامپ مگنترون باند s» رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، دستاورد ارایه شده توسط پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای شامل سه زیر سیستم اصلی لامپ رادیوفرکانسی(مگنترون)، مدولاتور راه‌انداز لامپ و سیستم انتقال توان است. این مولد دارای کاربردهایی نظیر تولید توان فرکانس رادیویی در شتابگرهای خطی پزشکی با کاربرد پرتو درمانی، تولید توان فرکانس رادیویی در شتابگرهای خطی با کاربرد تصویربرداری از محموله‌های کانتینری گمرک و نیز تولید توان فرکانس رادیویی در شتابگرهای خطی با کاربرد تصویربرداری صنعتی است.

با تولید این محصول شاهد هم‌افزایی میان پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای با مجموعه‌ها و مراکز مختلف کشور نظیر صنایع، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان خواهیم بود و با تداوم این مسیر می‌توان محصول تولید شده را به صورت تجاری وارد بازار کرد.

گفتنی است شتابگر خطی الکترون جزو پرتعدادترین شتابگرهای ذرات موجود در دنیا بوده که دارای کاربردهای مختلفی در حوزه پزشکی و صنعتی است؛ از جمله مهم‌ترین کاربردهای این شتابگر می‌توان به درمان سرطان به روش رادیوتراپی، بازرسی محموله‌های کامیونی و کانتینری گمرکی و نیز تصویربرداری‌های صنعتی در تست‌های غیرمخرب اشاره کرد.

رونمایی از مولد تمام بومی فرکانس رادیویی توان بالا



بر اساس آمار ارایه شده در حوزه پزشکی جهان بیش از ۱۲ هزار عدد شتابگر خطی پزشکی استفاده می‌شود و در ایران نیز بیش از ۱۰۰ عدد از این نوع شتابگر در کاربردهای پزشکی و بازرسی محموله‌های گمرگی در حال استفاده است.

این شتابگرها به‌طور کلی از دو بخش اصلی تیوب شتابدهی و مولد فرکانس رادیویی توان بالا تشکیل شده است که این مولد وظیفه تامین توان فرکانس رادیویی لازم به‌منظور شتابدهی و تزریق آن به تیوب را برعهده دارد. لامپ مگنترون به‌کار رفته در این مولد جزو قطعات مصرفی بوده و به‌صورت تجاری تنها توسط دو شرکت انگلیسی و چینی تولید می‌شود و اکنون توانسته‌ایم این قطعه را به‌شکل بومی در کشور تولید کنیم.

رونمایی از مولد تمام بومی فرکانس رادیویی توان بالا



لازم به ذکر است صبح امروز (شنبه، ۲۴ آذر ماه) محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی با همراهی برخی از معاونان خود و مدیران ارشد صنعت هسته‌ای از بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی پژوهش، فناوری و فن‌بازار بازدید کرد.

بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی پژوهش، فناوری و فن‌بازار تا ۲۶ آذر ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha