دکتر سیما اورنگ در گفت و گو با ایسنا با اشاره به پایش روند اجرای برنامه غربالگری، تشخیص و درمان بیماری کمکاری تیروئید نوزادان در دانشگاه اهواز توسط دکتر شهین یاراحمدی رئیس اداره غدد و متابولیسم دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: برنامه کشوری غربالگری بیماری کمکاری تیروئید به عنوان زیرساخت غربالگری دیگر بیماریهای مهم نوزادان، از مهر ماه سال ۱۳۸۴ در سیستم سلامت کشور ادغام شد.
وی افزود: از آن زمان، برنامه با موفقیت کامل اجرا شده و به تمامی اهداف کوتاهمدت، میانمدت و دراز مدت دست پیدا کرده است.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه این برنامه یکی از موفقترین برنامههای ملی در حوزه سلامتی کودکان است، عنوان کرد: با اجرای برنامه کشوری بیماری کمکاری تیروئید نوزادان، هر ساله، حداقل ۴ هزار تا ۴ هزار و ۵۰۰ کودک، از عقبماندگی ذهنی نجات پیدا میکنند.
اورنگ گفت: از ابتدای آغاز این برنامه تاکنون در استان خوزستان نزدیک به ۱۴ میلیون نوزاد مورد غربالگری بیماری کم کاری تیروئید قرار گرفته و بیش از ۳ هزار و ۷۱۱ بیمار شناسایی و درمان شدهاند.
وی عنوان کرد: در شش ماهه نخست امسال، ۳۰ هزار و ۱۷۸ نوزاد در خوزستان غربالگری شدهاند که ۸۵ بیمار از این تعداد شناسایی و تحت درمان هستند.
اورنگ ادامه داد: کلیه بیماران شناسایی و درمان شده از بهره هوشی طبیعی برخوردار هستند و هیچ بیماری عقب مانده ذهنی نشده است که بیانگر موفقیت چشمگیر اجرای برنامه و اثربخشی آن است.
انتهای پیام
نظرات