• چهارشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403092115666
  • خبرنگار : 50536

رئیس سازمان بهزیستی کشور خبر داد

افزایش اعتبارات برای گسترش برنامه‌های هنری افراد دارای معلولیت در روستاها

افزایش اعتبارات برای گسترش برنامه‌های هنری افراد دارای معلولیت در روستاها

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان بهزیستی کشور از افزایش ۳۰ درصدی اعتبارات در سال‌جاری برای گسترش برنامه‌های هنری افراد دارای معلولیت در روستاهای کشور خبر داد.

سیدجواد حسینی، چهارشنبه، ۲۱ آذرماه، در اختتامیه هفتمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت«طلوع» در تبریز برگزار شد، اظهار کرد: فرهنگ و هنر از دیرباز مهم ترین ابزار بیان احساسات، اندیشه‌ها، انگیزه‌ها، خلاقیت‌ها و تبدیل ایده‌ها به پدیده‌ها بوده، است و خواهد بود.

وی افزود: بر اساس معیارهای جهانی افراد دارای معلولیت ۱۵ درصد جمعیت جوامع را تشکیل داده و ۱۱ درصد جمعیت ایران یعنی( ۹.۵ میلیون نفر) به این جامعه اختصاص دارد.  

وی اظهار کرد: این افراد متاسفانه در ذهن بسیاری از مردم با نقص‌ها و کمبودهای آشکار به نظر می‌رسند درحالی که این افراد دارای استعدادها و توانمندی‌هایی هستند که اگر زمینه ظهور برای آنها فراهم شود توانمندی بیشتری از افراد سالم دارند.

حسینی ادامه داد: افتخار داریم که هفته پیش فوتبال هفت نفره ایران در سکوی اول جهان ایستادند و صدها نفر از افراد دارای معلولیت در کنکور رتبه‌های زیر هزار را کسب کردند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ما نیازمند این هستیم که با اتکا به هنر، استعدادها را شکوفا ساخته و نمایان کنیم، گفت: این امر باعث می‌شود تا به زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی عزیزان کمک کرده باشیم درغیر اینصورت عوارض و عواقب این کمبودها دامن خانواده و جامعه را خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه هنر برای افراد دارای معلولیت از نقش مضاعفی برخوردار است، اظهار کرد: آنچه که باید امروز به جامعه گفته شود خیلی‌ها بر اساس نگاهی که امروز در ادبیات جامعه شناسی به نظریه‌ی کمبود شهرت دارد، به مددجویان و معلولان نگاه می‌کنند درحالی که در مقابل این نظریه، نظریه دارایی مبنا نیز وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: نظریه کمبود در همه‌ی سطوح مدیریتی قابل بحث است که این یک ماموریت خیرخواهانه برای ما است. اما بالاتر از این، نظریه دارایی مبنا است که می‌گوید هیچ انسانی در پهنه گیتی و خلقت وجود ندارد که از مجموع ۴۰ استعداد سه مورد آن را نداشته باشد.

وی بیان کرد: وظیفه‌ی حکمرانی و حاکمیت مطلوب به ثمر نشاندن و به فعلیت‌ رساندن استعدادهای بالقوه است بر اساس نظریه دارایی مبنا، اگر مدیریت جامعه، دانش، ورزش و اشتغال بتوانند موجب به منصه‌ی ظهور رساندن استعداد بالقوه باشد آن زمان دارایی‌ها نمایان شده و از قوه به فعل، از خفتگی به بیداری، کمبودها به حاشیه رانده شده و معجزه‌ی توسعه پایدار آشکار می‌گردد.

حسینی ادامه داد: هنر بهترین کانون برای بروز چنین ایده‌ای است، کانونی مهم تر برای ظهور دارایی افراد در جامعه وجود ندارد. هنر باعث می‌شود انسان‌ها به منزلت افزایی رسیده، توانمند شده و هویت آفرینی در جامعه شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه هنر بهره ورانه‌ترین درمان‌ها است، گفت: موسیقی درمانی و تئاتر درمانی پایدار ترین راه برای درمان، توانمندی و توانبخشی افراد دارای معلولیت و البته همه افراد جامعه است‌.

وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی وظیفه دارد به هنر توجه خاصی قائل شود، خاطر نشان کرد: ۱۶۱۰ خانه هنر در همه‌ی مراکز توانبخشی روزانه و شبانه روزی کشور راه اندازی شده و تا آخر سال در همه‌ی استان‌ها راه اندازی خواهد شد. 

وی بیان کرد: معتقدیم این راه، راه درست توانبخشی و کیفیت بخشی به سلامت همه جانبه جامعه است. 

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: در سال‌جاری ۶۰ هزار توانخواه با ارائه خدمات هنر درمانی و نمایش درمانی تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه ۳۵۰۰ مربی از آموزش هنر درمانی و نمایش درمانی برخوردار شدند، گفت: مربی‌هایی که تسهیل گر جریان فراگیر هنر در بدنه‌ی ۸ میلیون مددجو سازمان بهزیستی کشور هستند.

حسینی افزود: ۱۳۰ پایگاه ثابت و سیار هنر در مناطق محروم روستایی با ارائه خدمات توانبخشی هنری ۱۰ هزار و ۴۰۰ توانخواه روستایی را تحت پوشش قرار داده‌اند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برگزاری چنین جشنواره‌هایی به تعادل بخشی فعالیت‌های هنر در پهنه‌ی کشور کمک خواهد کرد، ابراز کرد: بسیاری از مناطق کشور امکان بروز و ظهور استعدادهای هنری را ندارند، جشنواره‌های شش الی هفت گانه بستر فراگیری را برای تعادل بخشی به مناطق در عرصه هنر فراهم می‌سازد. 

وی یکپارچه سازی، تغییر نگرش افراد سالم به افراد دارای معلولیت، توانمند سازی و دیده شدن استعدادهای آنها را از اهداف این جشنواره برشمرد.

حسینی بیان کرد: این جشنواره در شش منطقه با ۲۳۸ نمایش برگزار شده و هفتمین جشنواره طلوع به میزبانی استان آذربایجان شرقی و تبریز قهرمان با ۱۲ گروه نمایشی برگزار شد. که طی این جشنواره ۲۰ نمایشگاه، ۲۴ کارگاه آموزشی و حمایت مادی و معنوی از ۱۵۰ گروه نمایشی عمل آمده است.

وی افزود: برای راه اندازی خانه هنر در کل استان‌های کشور مصمم هستیم. در تلاشیم تا با تخصیص اعتبار جریان خودجوش و جوشیده هنر از کانون شهرستان‌ها به استان‌ها، استان‌ها به مناطق و مناطق به سطح ملی و حلقه‌ی مفقوده آن یعنی جشنواره‌های بین المللی را رقم بزنیم.

وی با بیان اینکه با تخصیص اعتبار نمایشگاه کشوری هنرهای تجسمی و نمایشگاه‌های هتلی برای نخستین بار در کشور با محوریت هنر برگزار خواهد شد، ادامه داد: اجرای طرح بهزیست محله با محور توانبخشی هنری کلید خواهد خورد.

وی ابراز کرد: خیلی خوشحالم در هفتمین جشنواره تئاتر منطقه‌ای افراد دارای معلولیت«طلوع» توفیق حضور پیدا کردم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha