علیرضا مهرگان در گفتوگو با ایسنا از ثبت مهارت سنتی پخت آش اباتری در فهرست میراث ناملموس کشور خبر داد و اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده آش اباتری که مختص دهستان اباتر از توابع شهرستان صومعه سرا است، در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسید.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان صومعه سرا افزود: این آش قدمتی بیش از ۱۰۰ سال دارد و در روستای اباتر و همچنین شهرستان صومعه سرا هرساله نزدیک سال تحویل آماده و جهت پذیرایی از میهمانان سرو میشود.
مهرگان تاکید کرد: در جهت رونق گردشگری خوراک حفظ و ثبت غذاهای اصیل و سوغات از اهداف ادارهکل میراث فرهنگی استان بوده که با پیگیرهای که انجام گرفته تاکنون حلوای ضیابری، رشته خشکار، نیشکر و آش اباتری در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیدهاند.
وی گفت: هدف از ثبت آثار ناملموس شهرستان انتقال آداب و رسوم و احیای سوغات بومی و غذاهای محلی که اصیل بوده و قدمت دیرینه دارند، جهت معرفی به نسلهای آینده و همچنین گردشگران است؛ پاسداری از فرهنگ ناملموس به این معنی است که مطمئن باشیم این میراث به عنوان یک بخش فعال زندگی برای نسلهای آینده باقی میماند و تحویل نسل فردا خواهد شد.
گفتنی است؛ آش اباتری که به آش شیرین گیلان هم معروف بوده از موادی شامل نخود، لوبیا، قیسی، کشمش، جعفری، گشنیز، اسفناج، خالواش و نعناع خشک، کدو حلوایی، آرد برنج، آبغوره، روغن و شکر تهیه میشود.
انتهای پیام
نظرات