به گزارش ایسنا، «دنیل هاگری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی امروز بدون ارائه شواهد و جزئیات و با تلاش برای سرپوش گذاشتن بر شکستهای نظامی و امنیتی این رژیم در قبال حماس پس از عملیات گسترده و غافلگیرانه «طوفان الاقصی» مدعی شد که ایران «به طور مستقیم» و پیش از وقوع این حمله در ۷ اکتبر(۱۵ مهر) به حماس کمکرسانی کرده است.
هاگری در یک نشست خبری مدعی شد: «ایران پیش از جنگ، مستقیما، از طریق آموزش، دادن تسلیحات، پول و فناوریهای لازم به حماس کمک کرده است.»
او همچنین گفت: «حتی الان هم کمکهای ایران به حماس شکل اطلاعاتی و تهییج آنلاین (در فضای مجازی) علیه اسراییل ادامه دارد.»
این در حالی است که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران، اخیرا، در گفتوگویی تلویزیونی در این باره تاکید کرده که «جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه از جنگ استقبال نکرده است. تلاش ما متمرکز بر احقاق حقوق فلسطینیها و عدم گسترش جنگ است.» به گفته امیرعبداللهیان، «تلاشهای زیادی در منطقه در حال انجام است که دامنه جنگ گسترش پیدا نکند.»
او در این راستا، با اشاره به گفتوگوی تلفنی اخیرش با وزیر امور خارجه ایرلند گفت: «در این گفتوگو به وزیر خارجه ایرلند گفتم که به طرفهای غربی بگوید منصفانه عمل کنند. من به ایشان گفتم که ما به نیروهای مقاومتی دستور نمیدهیم و آنها راسا تصمیم میگیرند.»
با این وجود، ایران پیش از این هشدار داده بود در صورتی که جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه ادامه بیابد، احتمال گسترش جنگ با به خشم آمدن نیروهای مسلمان و دیگر نیروهای جنبش مقاومت وجود خواهد داشت.
تا کنون، برخی مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا مدعی نقش ایران در انجام این حمله شدهاند. چند نشریه آمریکایی نیز با استناد به اظهارات غیرموثق منابع مطلع، همین ادعا را تکرار کردند.
مقامات دولت آمریکا با وجود ادعای این که ایران به واسطه حمایتهای دیرینهاش از جنبش مقاومت فلسطین در این اقدام حماس «نقش همدستانه» داشته است، میگویند هنوز مدرک موثقی ندارند که اثبات کند ایران از این حمله مطلع بوده یا به آن مستقیما کمک کرده است.
منابع اطلاعاتی آمریکا نیز تاکید کردند که جامعه اطلاعاتی این کشور هنوز نمیتواند در این زمینه به طور کامل نتیجهگیری کند و به بررسی شواهد در رابطه با دخالت ایران در حمله حماس به رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داد.
شبکه سیانان گزارش داد، این منابع اعلام کردند که بخشی از اطلاعات دریافتی باعث شده تا تحلیلگران در ارزیابی اولیه خود بگویند که دولت ایران نقش مستقیمی در این حمله نداشته است.
همچنین روزنامه نیویورکتایمز نوشت «اطلاعات اولیه کسب شده توسط آمریکا نشان میدهند که سران ایران نیز از حمله ناگهانی حماس به اسرائیل غافلگیر شده بودند و آنها در جریان این حمله نبودند».
این روزنامه نوشت که آمریکا، رژیم صهیونیستی و متحدان منطقهای آنها به شواهدی مبنی بر اینکه ایران مستقیما به برنامهریزی برای حمله کمک کرده است، دست نیافتهاند.
انتهای پیام
نظرات