مسلم علمزاده در حاشیه افتتاح نمایشگاه آثار خود در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این نمایشگاه حاصل تقریبا ۱۰ ماه کاری است که از سال گذشته بر روی آثار را آغاز کردهام.
وی اضافه کرد: این نمایشگاه شامل ۱۵ اثر از مجموعهای خانههای قدیمی است که از این تعداد ۱۳ اثر متعلق به خانههای قدیمی تهران، یک اثر از مشهد و یک اثر دیگر نیز از بوشهر است. اثر متعلق به مشهد مربوط به خانهای قدیمی در خیابان جنت است.
این هنرمند با اشاره به اینکه نمادهای عزاداری در طول سالها دستخوش تغییراتی میشوند، تصریح کرد: به طور کلی نمادها در طول زمان دچار تغییرات میشوند. اما روضه از همان ابتدا و از اولین اربعین وجود داشته است و تا به امروز شاهد برگزاری و ادامه روضهها هستیم. روضههای خانگی به علت محدودیتهای جامعه در گذشته بیشتر بوده است و بعدها این روضهها در جامعه عمومیت پیدا میکند و مردم در بیرون از خانهها عزاداری میکنند.
علمزاده با تاکید براینکه موضوع مورد انتخاب من روضههای خانگی بوده است، خاطرنشان کرد: روضههای خانگی همواره وجود داشته است. این مجموعه شاید یک بخش خیلی کوچک از خانههای تهران باشد که در آن روضه برگزار میشود و همچنان هم ادامه دارد. ممکن است یک سری از نمادها و اتفاقات به خصوص در بخشهای مذهبی تغییر کند اما شاکله اصلی آن که امام حسین(ع) است تغییری نمیکند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تغییرات و نحوه بیان آثار هنری مرتبط با امام حسین(ع) عنوان کرد: در رشتههای گرافیک به علت پیشرفت تکنولوژی، به خصوص در بخش سه بعدی و دیجیتال ما شاهد کارهایی هستیم که شاید قبلا نمیدیدیم. کارهایی را مشاهده میکنیم که شاید در گذشته به سختی اجرا میشد. بنابراین نحوه بیان آثار هنری در سالهای اخیر دچار تغییراتی شده است. مهمترین تغییرات بخش زیادی از کارهای فرهنگی ما در حوزههای دینی، سرعت و دسترسی زیاد است.
نمایشگاه «این خانه عزادار حسین(ع) است» از ۱۸ شهریورماه در نگارخانه فردوسی فرهنگسرای جهاددانشگاهی مشهد افتتاح شد و تا ۲۱ شهریورماه ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات