به گزارش ایسنا، کمال شهبازی ۱۶ مرداد در تشریح تأثیر انتقال یافته های تحقیقاتی بخش علوم دامی مرکز ضمن اشاره به اینکه پایش و ارزیابی آمیخته گری گاوهای بومی استان اردبیل با هلشتاین و سیمنتال از چند سال قبل توسط بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل شروع شده است، گفت: نتایج حاکی از اثربخشی مثبت تأثیر انتقال یافتههای بخش تحقیقات علوم دامی مرکز در افزایش ۴۰ درصدی بازده تولید شیر و بهبود افزایش وزن پروار گوسالهها بویژه در آمیختههای سیمنتال در شرایط روستایی استان می باشد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: گاوهای بومی در هر منطقهای به دلیل انتخاب طبیعی تحت شرایط نامساعد محیطی و بالا بودن مقاومتشان در برابر این عوامل ماندگار شده اند.
وی با بیان اینکه پایین بودن میانگین تولید در گاوهای بومی بیانگر نامناسب بودن وضعیت تغذیه، بهداشت، ژنتیک و عدم استفاده از فنآوری است، ادامه داد: بنابراین از آنجایی که هدف اصلی پرورش دام افزایش درآمد دامدار و بالا بردن میزان تولیدات دامی است، با در نظر گرفتن افزایش هزینههای جایگاه، تغذیه، کارگر و غیره، افزایش تولید در واحد سطح، امری ضروری است.
شهبازی خاطر نشان کرد: یکی از روشهای افزایش تولید در دامهای کم تولید، آمیخته گری این دامها با دامهای پر تولید است و بهترین روش ایجاد آمیخته گری این دامها با دامهای بومی از طریق تلقیح مصنوعی است که از توان تولیدی گاوهای پر تولید و توان مقاومتی گاوهای بومی بهره گرفته میشود.
این مقام مسئول استان اضافه کرد: در استان اردبیل نیز چندین سال است که از طریق ورود اسپرم گاوهای خارجی از قبیل هلشتاین و سیمنتال و تلقیح مصنوعی انجام می شود.
شهبازی اظهار کرد: این استان دارای ۲۳ هزار ۶۱۵ گاو اصیل، ۱۳۶ هزار رأس گاو دورگ و ۱۶۰ هزار ۴۴۵ رأس گاو بومی است و سیمنتال یکی از نژادهای مناسب در آمیخته گری است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تصریح کرد: گاو سیمنتال در جهان به خاطر سه خاصیت تولید گوشت، شیر و سلامتی آن نسبت به نژادهای دیگر گاو دارای اهمیت است و این گاو نژادی آرام و کم خوراک با کیفیت تولید شیر و گوشت بالاست و هزینه نگهداری آن پایین می باشد.
انتهای پیام
نظرات