ترحم بهزاد در حاشیه کارگاه آموزشی، شیوه نامهها و سیاست های مراتع کشور در اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران در جمع خبرنگاران در نوشهر، با بیان اینکه از مجموع ۱۳۴.۴ میلیون هکتار از منابع طبیعی کشور ۸۴.۸ میلیون هکتار سطح مراتع کشور است، اظهار کرد: از این میزان ۷.۲ میلیون هکتار مراتع متراکم، ۲۱.۴ میلیون هکتار مراتع نیمه متراکم و ۵۶.۲ میلیون هکتار نیز کم تراکم یا همان فقیر است.
وی با بیان اینکه به استناد ماده ۳ قانون حفاظت بهره برداری از جنگلها و مراتع کشور، هرگونه بهره برداری از عرصههای منابع طبیعی باید در قالب طرح باشد، افزود: از مجموع ۸۴.۸ میلیون هکتار از مراتع کشور تاکنون ۸۲.۴ میلیون هکتار آن ممیزی شده است.
وی از شناسایی ۹۳۷ هزار خانوار بهره بردار از مراتع خبر داد و گفت: ۴۲ هزار و ۶۲۱ هزار سامانه عرفی شناسایی و ۳۸۲ هزار پروانه چرا در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.
مدیرکل امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه ۶.۵ برابر جمعیت انسانی در مراتع حضور دارند، تصریح کرد: ۸۰ میلیون واحد دامی در عرصه مرتعی وجود دارد که این رقم حدود ۲.۵ برابر دام مازاد در کشور را نشان میدهد.
بهزاد تولید علوفه را یکی از ۱۷ کارکرد مراتع عنوان کرد و ادامه داد: نگرش سازمان در سنوات گذشته تولید علوفه و تعلیف چرای دام بوده است اما در راستای بهبود وضعیت معیشت بهره برداران و افزایش پوشش گیاهی، توجه به سایر پتانسیلها در عرصههای مرتعی تحت عنوان طرح های مرتعداری تلفیقی در برنامه قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه منابع طبیعی بدون حضور مردم و انجمنهای صنفی از عهده کار برنمی آید و امنیت غذایی منوط به پایداری منابع طبیعی است، یادآور شد: اگر در هر صورتی بهره برداری بی رویه و با مدیریت نادرست انجام شود کل منابع طبیعی را از دست خواهیم داد.
مدیرکل امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه هرگونه بهره برداری بدون اجازه منابع طبیعی ممنوع و قاچاق محسوب می شود، خاطرنشان کرد: در این راستا بخشنامه های مختلفی به یگانهای حفاظت در کل کشور ارسال شده است و باید گفت سروسامان های خوبی صورت گرفته است.
بهزاد ادامه داد: در سطح کشور ۸ هزار و ۶۶۰ گونه گیاهی در سطح کشور شناسایی شده است که از تعداد ۲ هزار و ۷۶۰ گونه منحصر به ایران است، متذکر شد: ۲ هزار و ۳۰۰ گونه، گیاهان دارویی، عطری و بهداشتی است که به صورت صنعتی استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه بیش از دو سوم اروپا در کشور ما گونه گیاهی وجود دارد، افزود: ۱۰ درصد یعنی حدود ۸۰۰ گونه از گیاهان در کشور رو به انقراض است.
این مسئول میزان صادرات گیاهان دارویی را در سال گذشته ۵۰۰ تن اعلام کرد و گفت: امسال با توجه به بارندگی مناسبی که در جنوب کشور و زاگرس وجود داشت طی چند ماه اخیر به بیش از ۶۰۰ تن رسید که پیش بینی می شود تا پایان سال به حدود هزار تن برسد.
انتهای پیام
نظرات