• شنبه / ۳ تیر ۱۴۰۲ / ۰۷:۴۴
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1402040300823
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

کمبود ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه در پیک مصرف زاهدان

کمبود ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه در پیک مصرف زاهدان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر امور آب و فاضلاب زاهدان با اشاره به اینکه مدیریت مصرف بهینه‌سازی یکی از اصول محوری و اصلی مقابله ‏با کم‌آبی است، بیان کرد: بحران کم‌آبی در شهر زاهدان و حوزه سیستان به یکدیگر متصل است، در این راستا نیازمند کمک مردم پیرامون مدیریت مصرف آب هستیم و همه ما وظیفه داریم با همکاری رسانه‌ها در مسأله جهاد تبیین اقدام به‌ امید آفرینی ‏برای مردم کنیم‎ ‎.

مرتضی نورا در گفت وگو با ایسنا- تأکید کرد: اگر مقوله کم آبی در شهر زاهدان را کنار بگذاریم در شرایط فعلی زاهدان تنها در پیک مصرف و ایام تابستان حدود ۶۰۰ لیتر در ثانیه با کمبود آب مواجه است که این مقدار در پیک ‏مصرف آب در نقاط آپارتمان‌نشین و ارتفاعات بیشتر خود را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا با مدیریت شبکه توزیع آب در زاهدان کمترین تنش آبی را داشته باشیم و در این زمینه در برخی ‏از نقاط با افت فشار و گاهی نیز با قطع آب مواجه می‌شویم، که ضمن عذرخواهی از مردم‌ امیدواریم با اتصال منابع آبی جدید به شبکه آبرسانی در تأمین منابع آبی اختلالی نداشته باشیم‎ و از شرایط ‏خاصی که قرار گرفته‌ایم هر چه سریعتر خارج شویم.

این مسوول ادامه داد: برای رفع اختلال و کمبود ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه در مدیریت شبکه توزیع یک سری اقدامات از قبیل وارد شدن سه حلقه چاه جدید در مدار بهره‌برداری و همچنین چهار حلقه چاه دیگر در حوزه شهر زاهدان برای تأمین آب شیرین کن در مدار بهره‌برداری قرار خواهد گرفت که می‌تواند تا حدودی در حل مشکلات به ما کمک کند.

وی اظهار کرد: در بررسی‌های صورت گرفته در زمستان ۱۴۰۱ در برخی از مناطق شهر زاهدان با بحران شدید افت فشار مواجه بودیم؛ در مناطق حاشیه شهر مانند شریعتی شمالی طی ۱۰ سال گذشته مردم به علت شرایط سنگی کوهستانی و اختلاف ارتفاع، تنها روزی ۲ ساعت به آب ‏دسترسی داشتند و آبرسانی در این مناطق به‌صورت سقایی صورت می‌گرفت که با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته و ‏اصلاح شبکه توزیع آب و اجرای ۶۰۰ متر شبکه جداگانه با تقویت سیستم فشار آب در این مناطق که مرتفع بود، اقدام به رفع مشکل کردیم.

نورا افزود: در حال برنامه‌ریزی و تلاش هستیم که مشکلات افت فشار آب در مناطقی مثل زیباشهر و مهرشهر کمتر شود.

برای رفع اختلال و کمبود ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه در مدیریت شبکه توزیع یک سری اقدامات از قبیل وارد شدن سه حلقه چاه جدید در مدار بهره‌برداری و همچنین چهار حلقه چاه دیگر در حوزه شهر زاهدان برای تأمین آب شیرین کن در مدار بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود اعتبارات بخشی از شبکه توزیع آب آشامیدنی زاهدان تکمیل نشده است و این ‏امر باعث شده در بعضی مناطق با مشکل افت فشار مواجه باشیم.

مدیر امور آب و فاضلاب زاهدان گفت: در محدوده شهرک کارگاهی، بولوارهای فاضلی و توان و زمین‌های منطقه سعادت فاز یک و دو ‏تاکسیرانی نیز اقدام به اجرای خط جداگانه به حدود ۲. ۵ کیلومتر کردیم تا وارد مدار بهره‌برداری شوند و مشکل تنش آبی منطقه ‏برطرف شود‎.

وی بیان کرد: عدم برنامه‌ریزی آمایش سرزمینی، یکی از مشکلات این شهرستان است، توسعه شهر ‏زاهدان بی‌رویه انجام می‌شود و این در حالیست که این توسعه نیاز به خدمات زیربنایی دارد‎.

نورا افزود: تمام تلاش ما این است با مدیریت شبکه توزیع، در هیچ منطقه‌ای با افت فشار آب مواجه نشویم.

مدیر امور آب و فاضلاب زاهدان انشعابات غیرمجاز را چالش دیگر در این شهر بیان کرد و گفت: برخورد جدی با انشعابات غیرمجاز در سطح شهر توسط همکاران ما ادامه دارد و شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده، انشعابات غیرمجاز را از طریق سامانه ۱۲۲ به ما گزارش بدهند.

وی ساعت پیک مصرف آب را از ۱۲ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۲۲ اعلام کرد و اظهارداشت: مدیریت مصرف آب با توجه به شرایط بحرانی کنونی، بستگی به مردم دارد که تا چه میزان صرفه‌جویی کنند، ‏در قبال اقداماتی که ما انجام می‌دهیم انتظار این است که مردم نیز حداکثر همکاری را با ما داشته باشند. ‏

نورا مصرف سرانه آب در دنیا برای هر فرد در طول شبانه روز را بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ لیتر عنوان کرد و افزود: مصرف سرانه آب در ایران به ازای هر نفر مقدار ۲۰۰ ‏لیتر و در استان سیستان و بلوچستان و شهر زاهدان این میزان به ۲۳۰ لیتر می‌رسد که اگر هر نفر در طول شبانه روز ‏‏۲۰ درصد مصرف خود را کاهش دهد به راحتی می‌توانیم از بحران تابستان ۱۴۰۲ گذر کنیم.

وی تصریح کرد: یک کولر آبی روزانه ۳۰۰ تا ۴۵۰ لیتر مصرف آب دارد در حالیکه با ‏نصب یک سایه‌بان، می‌توان هم هوای خنک‌تری دریافت کرد و هم در مصرف آب با ۱۰۰ لیتر کاهش مواجه بود، با کاهش ‏استحمام حمام از پنج دقیقه به چهار دقیقه می‌تواند ۱۸ لیتر در مصرف آب صرفه‌جویی کرد، اجرای آبیاری فضای سبز به ساعات پایانی ‏روز یا به‌صورت قطره‌ای از دیگر اقدامات مؤثر برای کاهش مصرف آب است. ‏

مدیر امور آب و فاضلاب زاهدان گفت: با تلاش همکاران در مجموعه آب و فاضلاب، توانستیم علی‌رغم کمبود منابع آبی موجود در زاهدان بهترین ‏مدیریت را انجام دهیم تا کمترین تنش آبی را داشته باشیم. ‏

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha