• پنجشنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۷
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1402031811490
  • خبرنگار : 30165

دعوت از نخبگان برای شرکت در کنفرانس بین‌المللی «شهر هوشمند»

دعوت از نخبگان برای شرکت در کنفرانس بین‌المللی «شهر هوشمند»

دبیر علمی چهارمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند گفت: دبیرخانه علمی کنفرانس شهر هوشمند، زیر نظر شورای سیاست‌گذاری با دعوت از نخبگان جامعه علمی برنامه‌هایی را در قالب سخنرانی‌های تخصصی، میزگردهای تحلیلی، کارگاه‌های آموزشی، نقد و بررسی فناوری‌ها و ابتکارات، و ایجاد شبکه علمی تخصصی تدارک دیده است.

به گزارش ایسنا، چهارمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران از ۱۱ تا ۱۳ تیرماه در مصلای تهران برگزار می‌شود. هدف این کنفرانس فراهم کردن بستر تعامل بین بازیگران شهر هوشمند از جمله مدیران شهری، صنعت‌گران، اندیشمندان و صاحب‌نظران این حوزه و مجموعه‌های دانش‌بنیان است. 

مسئولیت علمی این کنفرانس به پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران(ایرانداک) محول شده است. این پژوهشگاه در نظر دارد با ایجاد ارتباط وثیق با جامعه علمی و فناوری کشور، فضای هم‌اندیشی و چاره‌جویی ملی برای چالش‌های مرتبط با شهر هوشمند فراهم کند.

دکتر محمد حسن‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره کنفرانس شهر هوشمند ایران توضیح داد: در این نمایشگاه و کنفرانس از یک سو فضا برای نمایش دستاوردها، فناوری‌ها، فنون و ابزارهای پیاده‌سازی شهر هوشمند وجود دارد، از سوی دیگر، امکان تحلیل عالمانه و معرفی جدیدترین روش‌شناسی‌ها، یافته‌های علمی و دیدگاه‌های دانشگاهی فراهم شده است.

وی خاطرنشان کرد: در این میان، توجه ویژه‌ای به ایده‌پردازی، استارت آپ‌ها، و نوآوری‌های نسل جوان به عمل آمده است. در واقع می‌توان گفت که چهارمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند ایران ترکیبی از علم و عمل را برای ایجاد نقطه عطفی مناسب برای توسعه مفهومی و عملیاتی شهر هوشمند در ایران به نمایش می‌گذارد.

دبیر علمی چهارمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند در مورد موضوعاتی که در این کنفرانس مطرح می‌شود، گفت: محورهای این کنفرانس اقتصاد هوشمند (رقابت‌پذیری)، مردم هوشمند، حکمرانی هوشمند(مشارکت)، جابه‌جایی هوشمند(حمل و نقل و فناوری اطلاعات و ارتباطات)، محیط زیست هوشمند(منابع طبیعی) و زندگی هوشمند(کیفیت زندگی) است.

حسن‌زاده توضیح داد: در محور اقتصاد هوشمند، مباحثی مانند روحیه نوآوری، کارآفرینی، نمانام و علامت تجاری، بهره‌وری و اثربخشی، انعطاف‌پذیری بازار کار، تمایل به فعالیت بین‌المللی، فراگیری مالی، تحول‌پذیری مطرح می‌شود. مبحث مردم هوشمند به عنوان سرمایه‌های انسانی و اجتماعی به موضوعاتی همچون سطح مهارت و صلاحیت، میل به یادگیری مادام‌العمر، تکثرگرایی قومی و اجتماعی، انعطاف‌پذیری، خلاقیت، آموزش، جهانی‌سازی روشنگر و مشارکت در زندگی اجتماعی می‌پردازد. موضوع حکمرانی هوشمند، مشارکت در تصمیم‌گیری، خدمات عمومی و اجتماعی، دولت باز، حکمرانی شفاف و راهبردهای سیاسی را بررسی می‌کند.

وی افزود: در محور جابه‌جایی هوشمند، مباحث دسترسی محلی، دسترسی کشوری و بین‌المللی، در دسترس بودن زیرساخت‌های فاوا، مدیریت هوشمند ترافیک، سیستم‌های حمل و نقل امن، خلاقانه و مقید به محیط زیست مورد بررسی قرار می‌گیرند و محورهای محیط زیست هوشمند و زندگی هوشمند نیز به مسائلی از جمله آلودگی، حفاظت از محیط زیست، انرژی‌های پاک، امکانات فرهنگی امکانات آموزشی، شرایط بهداشتی جاذبه‌های توریستی امنیت شخصی انسجام اجتماعی، عدالت آموزشی و ... می‌پردازد.

رییس ایرانداک در مورد مهلت ارسال مقاله به این کنفرانس گفت: مهلت ارسال مقالات به کنفرانس هنوز به پایان نرسیده است و پژوهشگران می‌توانند تا ۲۰ خرداد ماه، مقالات خود را به کنفرانس ارسال کنند. 

رییس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران(ایرانداک)، خاطرنشان کرد: بهره‌مندی از دیدگاه‌های دانشگاهیان، آشنایی و معرفی ابتکارات و خلاقیت‌های نسل جوان نوآور، انتقال درس‌آموخته‌های شهرهای مختلف، معرفی و عرضه بهروش‌ها و تجربیات موثر کشورهای مختلف از جمله ویژگی‌های این رخداد ملی و بین‌المللی است. چالش‌هایی مانند یکپارچگی اقدامات، بلوغ فناوری، امنیت فیزیکی و معنایی داده‌ها، کاربرپسندی ابزارها و راه‌حل‌ها، چابکی و پاسخگویی ساختارها و فرایندها، آموزش و توانمندسازی مدیران و شهروندان، پروفایل شایستگی متناسب با شهر هوشمند، نقد و روش‌های انتخاب فناوری‌های مناسب و غیره در روزهای کنفرانس به بوته بررسی و تبیین گذاشته می‌شود.

حسن‌زاده با بیان اینکه دبیرخانه علمی کنفرانس شهر هوشمند، زیر نظر شورای سیاست‌گذاری با دعوت از نخبگان جامعه علمی برنامه‌هایی را در قالب سخنرانی‌های تخصصی، میزگردهای تحلیلی، کارگاه‌های آموزشی، نقد و بررسی فناوری‌ها و ابتکارات، و ایجاد شبکه علمی تخصصی تدارک دیده است، گفت: در هرکدام از برنامه‌ها خوشه‌های مختلف همانند انرژی، حمل و نقل، مدیریت شهری، مراکز دانش و غیره با محوریت هوشمندسازی و بهره‌برداری از فناوری‌های هوشمند مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: روند برنامه‌ها به گونه‌ای طراحی شده است که نتایج هم‌اندیشی‌ها، تبیین‌ها، و نقد و نظرها به شکلی مناسب و سازماندهی شده در اختیار جامعه مدیریتی، اجرایی و علمی گذاشته شود. انتظار داریم که دستاوردهای دبیرخانه علمی به عنوان بخشی از کلیت نمایشگاه و کنفرانس در دستیابی به شهر هوشمند در ایران مفید و موثر واقع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha