نوربخش عسگری، چهارشنبه ۱۷ خرداد در جریان بازدید از پارک علم و فناوری استان مرکزی اظهار کرد: به جهت اهمیت ویژهای که پارک علم و فناوری دارد و رویکردی که تمام دنیا به سمت کارهای جدید و ایدههای خلاقانه دارد تمام سعی ما در استان بر این است که در این حوزه نقش آفرینی داشته باشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی افزود: چند سالی است صاحبان ایدههای خلاق، جایگاه و آدرس مشخص خود را پیدا کردهاند و باید از ظرفیت تمام دستگاهها و دانشگاهها استفاده کرد. روند آموزش عالی ما به سمتی میرود که فضاهای فیزیکی مازاد و امکانات بیشتری را پیدا میکنیم و با تغییر کاربری آن ها میتوانیم اثرگذاری خوبی بر شاخص های توسعه داشته باشیم.
عسگری با بیان اینکه یکی از دستگاههایی که میتواند اثرگذاری خوبی داشته باشد پارک علم و فناوری است گفت: متاسفانه دانشگاهها توان علمی خوبی به خصوص در حوزه های توسعه و اقتصاد ندارند. از مسائل اساسی ما این است که به سمت پژوهش نتیجه محور و کاربردی برویم. تجربه نشان داده است که بسیاری از پژوهشهای دانشگاهها به نتیجه کاربردی منجر نشده است چراکه چارچوب فکری و ذهنی دانشگاهها به سمتی است که نتیجه کاربردی ندارد اما خوشبختانه در پارک علم و فناوری و جهاد دانشگاهی اینگونه نیست.
عسگری با تاکید بر اینکه باید به سمت پژوهشهایی برویم که خروجیاش، محصول باشد و آن محصول نیز قابلیت تجاری سازی داشته باشد اظهار کرد: در سازمان مدیریت و برنامه ریزی دنبال خروجی هستیم مثلا در یک سال اخیر بر روی رشد اقتصادی و زنجیره ارزش کار کردیم که تا سال گذشته در استان کاری در این رابطه انجام نشده بود یا اگر هم انجام شده بود کاربردی نبود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی افزود: در زمینه برش استانی نقشه فرهنگی نیز خیلی کم کار کردهایم. ما از لحاظ محتوای فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی و میراثی استان، محتوای غنی در اختیار داریم ولی متاسفانه تاکنون برندسازی و تجاری سازی نشده است و ما در سازمان دنبال این هستیم که این موضوع را پیگیری کنیم و تحقق این مهم، ارتباط بیشتر پارک با ما را میطلبد تا از توان پارک استفاده کنیم تا ایدهها، کاربردی و محصول محور شوند.
وی با بیان اینکه ایدهها و پژوهشها را در شورای برنامه ریزی و توسعه استان که بالاترین نهاد توسعه استان است مصوب خواهیم کرد، تصریح کرد: ما باید این ایدههای مصوب شده را تبدیل به یک برنامه عملیاتی برای دستگاهها کنیم.
محمدعلی داستان، رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی نیز اظهار کرد: اگر کمک و یاری مسئولان استانی نبود قطعا پارک نمیتوانست به این اندازه به شرکتها کمک کند و نیاز داریم این کمک ها مستمر باشد. ما یکسری رویدادهای نیازمحور مثل تانا و سامانههایی را ایجاد کردیم که دستگاه های اجرایی و صنایع اگر نیازی دارند مطرح کنند و در کل کشور معرفی شوند تا شرکتهای دانش بنیان بتوانند مشکلات آنها را رفع کنند.
انتهای پیام
نظرات