• شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402030603653
  • خبرنگار : 50105

معرفی سنت‌های عروسی در کشورهای مختلف

معرفی سنت‌های عروسی در کشورهای مختلف

ایسنا/خراسان رضوی سنت‌های عروسی در سراسر جهان با توجه به کشور و دوره متفاوت است اما در بسیاری از فرهنگ‌ها، آداب و رسوم حفظ و به نسل‌های بعدی منتقل می‌شود.

سنت‌های عروسی در کشورهای مختلف متفاوت است؛ حتی در یک کشور نیز اختلافات منطقه‌ای می‌تواند بر اساس وابستگی‌های مذهبی، فرهنگی، قومی و قبیله‌ای وجود داشته باشد. فقط نگاهی کوتاه به سنت‌های عروسی در سراسر جهان می‌تواند شما را در مورد تنوع سنت‌ها، فرهنگ‌ها و باورهای مردم در مورد عروسی شگفت‌زده کند. در ذیل برخی از آداب‌ و رسوم‌ عروسی در مناطق مختلف جهان ارائه شده است.

عروسی هندوها

در عروسی هندوها، سنت‌ها و مراسم عروسی قابل‌ توجهی وجود دارد؛ عروس و داماد چهار بار جهت عقربه‌های ساعت دور آتش مقدس زناشویی گام برمی‌دارند که نشان‌دهنده چهار هدف در زندگی آن‌هاست. ساپتاپردی مراسم مهم بعدی است که در آن عروس و داماد باید هفت قدم با هم راه بروند  تا نشان‌دهنده شروع سفر جدید زندگی مشترک آنان باشد. سیندهور در واقع یک نقطه قرمز کوچک است که توسط داماد روی پیشانی عروس، بین ۲ ابروی او قرار می‌گیرد تا از وی به عنوان شریک زندگی خود استقبال کند. نقطه بین ۲ ابرو از زمان‌های قدیم به‌عنوان یک نقطه عصبی اصلی در بدن انسان در نظر گرفته شده است؛ به همین دلیل این علامت زینتی در این قسمت قرار می‌گیرد.

خال قرمز که از نظر بصری قابل‌ توجه‌ترین عنصر تزئینی در بدن زنان متاهل است. برای اولین‌ بار در مراسم عروسی فقط توسط داماد برای عروس اعمال می‌شود. این مورد در واقع یک نماد فرخنده ازدواج است و به‌ عنوان تضمینی برای تقدس و جایگاه اجتماعی نهاد ازدواج عمل می‌کند.

مراسم عروسی در ژاپن

مراسم عروسی سنتی در ژاپن به‌ طور کلی در کلیساها یا اماکن مذهبی انجام می‌شود. عروس آینده از سر تا پا با رنگ سفید خالص رنگ‌آمیزی شده که در واقع این موضوع نشان‌دهنده وضعیت دوشیزگی او است. وی یک کیمونوی ابریشمی سفید می‌پوشد تا برای او خوش‌شانسی به بار آورد. به‌ طور کلی یک کلاه سفید مانند یک شال به کیمونوی عروس متصل می‌شود و کیمونوی ابریشمی سیاه همان چیزی است که دامادهای ژاپنی می‌پوشند.

معرفی سنت‌های عروسی در کشورهای مختلف

عروسی فرانسوی کانادایی

روز عروسی داماد، اقوام و دوستانش به خانه عروس می‌روند و به همراه والدین عروس به کلیسا رفته تا مراسم را برگزار کنند. البته برخی از خودروهای این مراسم به منظور این جشن تزئین می‌شوند. در دعوت‌نامه ارسال شده برای عروسی معمولا جمله‌ای استفاده می‌شود که نشان می‌دهد عروس و داماد از میهمانان تقاضا می‌کنند که مبلغ نقدی به آنان هدیه کنند.

 عروسی مسلمانان مصری

خانواده داماد از عروس خواستگاری می‌کنند و در صورت توافق ۲ خانواده، خواستگار مبلغی را به خانواده عروس می‌پردازد که از این مبلغ به‌عنوان «مهر» یاد می‌شود و برای خرید جواهرات و وسایل مبلمان استفاده خواهد شد. خواستگار حلقه ازدواج را روی انگشت حلقه راست نامزد می‌گذارد و لباس آبی یا صورتی برای مراسم می‌پوشند. قبل از عروسی زنان در خانه عروس برای مجلس حنابندان جمع می‌شوند و جشن برپا می‌کنند و دست و پای عروس را حنا می‌گذارند و روز بعد مراسم فقط با حضور داماد و خانواده و شاهدان برگزار می‌شود.

در این مراسم فرازهایی از کتب آسمانی و قرآن خوانده می‌شود. این مراسم ممکن است در خانه عروس یا داماد یا در هتل یا مسجد برگزار شود. جشن عروسی پس از غروب خورشید آغاز می‌شود و این زوج بهترین لباس و جواهرات را پوشیده‌اند؛ سپس حلقه از دست راست به چپ منتقل می‌شود. روز عروسی زنان مصری عروس را نیشگون می‌گیرند تا برای او خوش‌شانسی بیاورد. خانواده عروس پس از عروسی به‌ طور سنتی تمام پخت‌وپز را برای یک هفته تمام انجام می‌دهند تا به تازه‌عروس کمک کنند آرامش داشته باشد.

عروسی فیلیپینی

در فیلیپین اکثر ازدواج‌های مسیحی به‌ صورت غیرمتعارف انجام می‌شود. عروس لباس سفید همراه با یک حجاب می‌پوشد؛ در حالی که لباس سنتی فیلیپینی معروف به تاگالوگ توسط داماد پوشیده می‌شود. بعد از خروج عروس و داماد از کلیسا روی سر آنان نقل یا برنج می‌پاشند؛ سپس زن و شوهر باید یک جفت کبوتر سفید را آزاد کنند تا نشان‌دهنده یک پیوند زناشویی هماهنگ و صلح‌آمیز بین آنان باشد. مواقعی هست که کبوترها در محل پذیرایی رها می‌شوند. در مراسم آنان به عروس و داماد پول می‌دهند و این به‌ عنوان رقابتی بین خانواده عروس و داماد است تا پول بیشتری بدهند و تمام این پول‌ها برای شروع زندگی آنان استفاده می‌شود.

عروسی برزیلی

در برزیل سنتی است که عروس‌ها نام دوستان زن مجرد خود را داخل لبه لباس عروس خود می‌نویسند (عروس‌های یونانی نیز این کار را انجام می‌دهند اما روی کف کفش‌هایشان) و این کار برای آنان به معنای خوشبختی و ازدواج است. عروس برزیلی کفش‌های طلایی می‌پوشد.

معرفی سنت‌های عروسی در کشورهای مختلف

عروسی تونسی

خالکوبی حنا از سنت‌های عروسی بسیار قدیمی این کشور است و مردم اعتقاد دارند که خوش‌شانسی می‌آورد. طرح‌های پیچیده گل و پروانه روی دست و پای عروس توسط یکی از اعضاء زن خانواده نقاشی می‌شود.

عروسی ایتالیایی

ایتالیایی‌ها یک ملت خرافاتی در مورد مراسم عروسی هستند و از برگزاری مراسم ازدواج در روزهای سه‌شنبه یا جمعه که اعتقاد بر این است روز خلق ارواح شیطانی است، اجتناب می‌کنند. ماه مه و آگوست نیز از تقویم این مراسم حذف شده‌اند. سنت‌های عروسی در ایتالیا شامل غافلگیری عروس است.

عروسی هلندی

قبل از روز عروسی میهمانی به طور سنتی توسط خانواده‌های داماد و عروس هلندی برگزار می‌شود. این زوج باید روی تختی زیر درخت کاج بنشینند تا میهمانان برای آنان آرزوی خوشبختی و سعادت کنند. برای مردم هلند درخت کاج نشان‌دهنده شانس و باروری است. در روز عروسی لباس سنتی سفید به همراه دستکش و حجاب توسط عروس پوشیده می‌شود. داماد باید لباسی بپوشد که از او به ارث رسیده و از چندین نسل در خانواده‌اش به وی منتقل شده است. هدایای کوچک عروسی به هدایایی گفته می‌شود که داماد و عروس در مراسم عروسی به عنوان تشکر یا قدردانی به میهمانان می‌دهند.

اگرچه تفاوت‌هایی وجود دارد اما سنت‌های عروسی در سراسر جهان ثابت می‌کنند که انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند که می‌خواهند از یکدیگر جهت بهبود و موفقیت حمایت کنند؛ به‌ ویژه وقتی صحبت از ایجاد یک واحد اجتماعی اساسی یا خانواده است که با پیوند ۲ نفر آغاز می‌شود.

منابع

boontoon.com

vogue.fr

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha