جواد قناعت، چهارشنبه شب سوم خرداد در دیدار شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانون گذاری مجلس شورای اسلامی در خراسان جنوبی ضمن گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، اظهار کرد: در این اندیشکدهها مسئله شناسی انجام میشود و مجلس ما از حالت روتین عادی خارج شده و تصمیمگیریها مبتنی بر موضوعات علمی و واقعیتهای کشور دنبال میشوند.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به ظرفیتهای علمی استان، بیان کرد: از این کار خوب و ارزشمند استقبال و حمایت میکنیم.
استاندار با بیان اینکه اندیشکده حکمرانی و قانون گذاری مجلس شورای اسلامی در استان بازوی مشورتی قوی و در مجموع کار ارزشمند و قابل تقدیری است، تصریح کرد: اهداف این اندیشکده در شورای اداری استان نیز مطرح شود تا شاهد همراهی دستگاههای اجرایی با این اندیشکده باشیم.
قناعت از ظرفیتهای فراوان خراسان جنوبی گفت و اظهار کرد: در خراسان جنوبی پیشرانهای اقتصادی را در شش محور کشاورزی، صنعت، مرز، صنایع دستی، گردشگری و فناوری اطلاعات، تعریف و برای توسعه استان بر روی این محورها برنامهریزی کردهایم.
وی با اشاره به وجود سرمایه انسانی نخبه و فرهیخته در خراسان جنوبی، بیان کرد: سرمایه انسانی عامل مهم و اساسی برای پیشرفت و توسعه در تمام عرصههاست.
استاندار بیان کرد: هرچند در نوروز سال جاری اقدامات خوبی توسط شهرداریها به خصوص شهرداری بیرجند در راستای معرفی دانشمندان، مفاخر و علمای استان و به خصوص معرفی پدران علم انجام شده اما هنوز جای کار وجود دارد.
قناعت خاطرنشان کرد: ما هم همراهی و مساعدتهای لازم را از اندیشکده حکمرانی و قانون گذاری مجلس شورای اسلامی خواهیم داشت چرا که یک اقدام شایسته، علمی و به روز توسط اندیشکده دنبال میشود.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی جزو استانهای اول در حوزه ذخایر معدنی است، ادامه داد: حدود ۵۰ نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده و موضوع فرآوری معادن در راستای جلوگیری از خامفروشی در دستورکار قرار دارد.
استاندار از خراسان جنوبی به عنوان استانی با قدمت بالا یاد کرد و گفت: پنج اثر ثبت جهانی شامل باغ اکبریه، قنات بلده فردوس، بیابان لوت، روستای خراشاد و ژئوپارک طبس را داریم که ظرفیتهای خوبی برای گردشگری هستند.
به گفته وی؛ ظرفیتهای بسیار بالایی در زمینه جاذبههای طبیعی و تاریخی به خصوص کویر داریم که هنوز مغفول مانده است.
قناعت با اشاره به ظرفیت مرز خراسان جنوبی، اظهار کرد: ۳۵ درصد صادرات ایران از مرز ماهیرود انجام میشود؛ همچنین زیرساختهای ترانزیت آماده است و سال گذشته ۴۰ درصد افزایش ترانزیت با کشور افغانستان داشتیم.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: خراسان جنوبی در حوزه کشاورزی به خصوص تولید زرشک، زعفران و عناب رتبههای خوبی دارد که ظرفیت بینظیری برای استان محسوب میشود.
قناعت با بیان اینکه سال گذشته جشنواره زرشک برگزار شد و شاهد حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی بودیم، گفت: تلاش شده در راستای ایجاد ارزش افزوده به دنبال فرآوری این محصول باشیم لذا چند کارخانه احداث شده و نشاندهنده توجه ویژه دولت به این حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: با فرآوری محصولات استراتژیک استان میتوانیم ارزش افزوده این محصولات را به چندین برابر افزایش دهیم؛ در بخشهای مختلف استان ظرفیتهای بسیار غنی داریم که با استفاده حداکثری از این پتانسیل ها، خراسان جنوبی میتواند در سالهای آتی از استانهای برتر در حوزه توسعه اقتصادی کشور باشد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: اجرای طرح راهآهن بیرجند - قاین - یونسی به مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان تأمین اعتبار شد و با اجرای این طرح زیربنایی، به یکی از مطالبات به حق مردم خراسان جنوبی پاسخ داده میشود.
قناعت افزود: درخصوص تأمین اعتبار این طرح نامهای توسط استان، وزارت راه و شهرسازی و معاونت اجرایی رئیس جمهور تهیه و به سران قوا ارسال شد که مورد تأیید قرار گرفت و به تأیید مقام معظم رهبری هم رسید که منابع این خط ریلی از طریق تهاتر نفتی از محل صندوق توسعه ملی تأمین شود.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح به مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان تامین منابع شده، بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی کار مناقصه گذاری پروژه را انجام داده و ۶ پیمانکار برای اجرای طرح مشخص شدند که ۲ پیمانکار مستقر شده و بقیه هم در حال استقرار هستند.
به گفته قناعت؛ عملیات اجرایی این طرح در آینده نزدیک با حضور مهمانان کشوری آغاز میشود و یکی از آرزوهای دیرینه مردم استان اتصال بیرجند به ریل سراسری است که اتفاقات خوبی در این زمینه به همت دولت سیزدهم در حال رقم خوردن است.
استاندار با تأکید بر اینکه اجرای این طرح مهم و کلیدی، خراسان جنوبی را متحول خواهد کرد، اظهار کرد: خط انتقال آب به خراسان جنوبی از خلیج فارس و دریای عمان را نیز به همت دولت در دست پیگیری داریم.
قناعت با بیان اینکه از کارهای جدی در دستور کار دولت سیزدهم، انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به خراسان جنوبی است، بیان کرد: احداث خط چهار انتقال از دریای عمان به خراسان جنوبی پارسال شروع شد و در مرحله مطالعات و مسیریابی است.
وی اظهار امیدواری کرد: در دولت آیت الله رئیسی شاهد انتقال آب به خراسان جنوبی باشیم که در صورت انجام این اقدام، انقلابی در استان رخ خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات