• چهارشنبه / ۹ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402010903504

رئیس حفاظت محیط زیست کازرون مطرح کرد:

تلاش برای حفاظت از گرگ‌های "زیست‌کره ارژن-پریشان"

تلاش برای حفاظت از گرگ‌های "زیست‌کره ارژن-پریشان"

ایسنا/فارس رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کازرون در استان فارس از اجرایی شدن اقداماتی برای ثبت گرگ‌ها در "ذخیرگاه زیست کره ارژن -پریشان" با توجه به کاهش چشمگیر این گونه از حیات وحش خبر داد.

جمال  خداپرست چهارشنبه 9 فروردین به خبرنگاران گفت: با توجه به پیشروی انسان در اکثر زیستگاه‌ها؛ طعمه برای گرگ کم شده و متاسفانه تعداد این گونه جانوری که به عنوان یک شکارچی راس هرم غذایی محسوب می شود، روز به روز کاهش یافته است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کازرون افزود: ذخیره گاه زیست‌کره ارژن پریشان، به عنوان تنها ذخیره گاه زیست کره استان فارس دارای گونه‌های کم نظیر حیات وحش، منجمله گرگ، بوده و ثبت حضور این گونه، اقدامی الزامی و ضروری است.

وی اضافه کرد: منطقه ارژن و پریشان با گستره ۵۹۵ هزارهکتار در سال ۱۳۵۱ به عنوان "پارک ملی" به ثبت رسیده و با کاهش گستره در سال ۱۳۵۳ به عنوان "منطقه حفاظت شده" قلمداد شد؛ این منطقه در فهرست ذخیره‌گاه‌های زیست کره یونسکو با عنوان «ذخیره‌گاه زیست کره ارژن و پریشان» و تالاب‌های ارژن و پریشان نیز سال ۱۳۵۵ در فهرست تالاب‌های بین المللی پیمان رامسر ثبت شده‌ است.

خداپرست در خصوص حوادثی که در سال‌های مختلف موجب کم شدن جمعیت گرگ در این منطقه شد، گفت: نزدیکی زیست گاه‌ها به مبادی و محورهای جاده ای و کم توجهی برخی از رانندگان موجب بروز برخی تصادف و تلف شدن این گونه جانوری می شود، همچنین تداوم خشکسالی در سال‌های مختلف موجب شده که برخی از گونه های گرک و حیات وحش در این مناطق به پهنه های مسکونی نزدیک شوند و همین امر منجر به شکار غیرمجاز آنها و وارد شدن آسیب به جمعیت آنها شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کازرون،  ثبت حضور گونه گرگ در منطقه ارژن پریشان را عاملی برای حفاظت بیشتر این گونه جانوری دانست و گفت: برخی از باورهای نادرست نیز به جمعیت گرگ آسیب زده است.

خداپرست گفت: باورها و اعتقادات غلطی که جگر گرگ را عاملی برای افزایش شجاعت یا در امان بودن از چشم زخم می داند، موجب می شود که شکارچیان تمایل بیشتری برای شکار این گونه جانوری داشته باشند؛ لذا باید با آگاه سازی و ترویج فرهنگ صحیح محیط زیستی از تداوم و بروز آن جلوگیری کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha