اباصلت ابراهیمی در گفت وگو با ایسنا تصریح کرد: ازآنجاییکه فرهنگ شهروندی اساس فرهنگ یک شهر متمدن است و لازمه حرکت به سمت رشد و تعالی شهر ارتقاء فرهنگ است؛ لذا برای توسعه فرهنگ شهروندی ابتدا بایستی ذهنیت تغییریافته و شهروندان بیشازپیش به مسئله شهرنشینی و رفتارهای شهروندی واقف باشند.
وی با بیان اینکه علاوه بر تغییر ذهنیت و نگرش در حوزه آموزش شهروندی، زمینه تغییر این رفتار نیز بایستی از سوی نهادهای فرهنگی فراهم شود، افزود: تغییر فرهنگ جزء مسائل سخت یک جامعه و سیستم است و بهآسانی نمیشود یک فرهنگ غلط را از بین برد و یا فرهنگ دیگری جایگزین آن کرد که قطعاً نیاز بهزحمت و تلاش مضاعف دارد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اردبیل ادامه داد: به طور مثال در حوزه برخورد مسافران درونشهری با رانندگان یا حوزه ترافیک شهری، گاهی اوقات شاهد آسیبها و فرهنگهای نابجایی هستیم که همواره این برخوردها مشکلساز است؛ بنابراین برای تقویت و بهبود روابط شهروندان با یکدیگر در شهر نیاز به ایجاد فضای فرهنگی و آموزش شهروندان است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه در راستای توسعه فرهنگ شهروندی از نظر محتوا، ابزار و زمینه و بستر کمبودی نداریم، گفت: اگر میخواهیم پیشرفت کنیم و ادعا کنیم که زندگی شهری ما چکیدهای از سبک زندگی اسلامی و ایرانی است؛ بایستی تأثیر مشارکت شهروندان را هم در این امر نادیده نگیریم.
وی با تأکید بر اینکه توسعه شهری فقط به زیبایی شهر و عمران نیست، افزود: هرچند این مؤلفهها لازم است؛ اما آنچه برای روح شهر لازم است همین فرهنگ شهری و شهروندی است.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اردبیل بیان کرد: از هر نگاهی که به شهر بنگریم میبینیم که برای توسعه و آبادانی یک شهر نیازمند توسعه فرهنگ شهروندی هستیم. داشتن فرهنگ میزبانی از گردشگران که باعث توسعه اقتصادی میشود مصداق این موضوع است.
ابراهیمی بیان کرد: ایجاد یک جامعه دلنشین و بانشاط مستلزم تقویت و بهینهسازی رفتار شهروندان است.
انتهای پیام
نظرات