به گزارش ایسنا، مرتضی مرادیپور با اعلام این خبر گفت: پس از وقوع زلزله بم در سال ۸۲، نیاز به داشتن گروههای ویژه برای حضور در سوانح و بحرانهای کشور بیشتر احساس و از همان سال، روند شکلگیری این گروهها آغاز شد.
وی با بیان اینکه ویژگی اصلی امدادگران این تیمها، مهارتهایی مانند جستجو، نجات، درمان و حتی مدیریت و برپایی اردوگاه در شرایط اضطراری است، گفت: اعضای این گروهها توانایی مواجهه با هرگونه مخاطرات از جمله سیل، زلزله، رانش و دیگر بحرانها را دارند. ویژگی اصلی تیمهای ویژه سرعت آنها و رسیدن بهموقع در محل حادثه و ارزیابی است.
مرادیپور با اشاره به اینکه پیش از این هر استان یک تیم در اختیار داشت، افزود: بر اساس نگاه مدیریت جدید، همه ۴۵۰ شعب شهرستانهای هلال احمر نیز دارای این شکل از قرارگاههای عملیات مهندسی خواهند شد؛ تا در هنگام وقوع بحران هلال احمر به بهترین شکل وارد عمل شود. این تیمها متشکل از ۱۵ امدادگر مرد، ۱۵ امدادگر زن و دو نفر هماهنگ کننده و یک سر تیم عملیاتی خواهند بود؛ در مرحله نخست قرار است در چهار استان تهران، گیلان، کرمان و اصفهان دوره آموزشی برای جذب پنج هزار امدادگر تا پایان سال برگزار شود که این افراد آماده امدادرسانی در نوروز ۱۴۰۲ میشوند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: در این مرحله امدادگران باید با موفقیت از دورههایی که برای آنها در نظر گرفته شده، عبور کنند و مهارتهای لازم را برای حضور در قرارگاههای عملیاتی امداد و نجات داشته باشند.
وی اختصاص اعتبارات و در اختیار گذاشتن تجهیزات امدادی برای افراد این تیمها و شرایط مناسب جوی را از شرایط برگزاری این دوره عنوان کرد و افزود: همانطور که گفتم با تامین این شرایط، گروههای ویژه امدادی آماده حضور در عملیاتهای امداد و نجات تعطیلات نوروز ۱۴۰۲ خواهند بود.
بر اساس اعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، مرادی پور تعداد مورد نیاز این افراد برای قرارگاه امدادی را ۱۵ هزار نفر دانست و گفت: پس از ارزیابی از مرحله نخست، مراحل دیگر برای تامین کامل نیروها مورد نیاز برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات