• سه‌شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401050402772
  • خبرنگار : 71263

با تشدید بحران گازی اروپا

روند صعودی نفت جان دوباره گرفت

روند صعودی نفت جان دوباره گرفت

قیمت نفت روز سه‌شنبه تحت تاثیر انتظارات برای افزایش مصرف نفت در صورت کاهش عرضه گاز طبیعی روسیه به اروپا، افزایش یافت اما نگرانی‌ها نسبت به متاثر شدن تقاضا برای سوخت از افزایش نرخهای بهره آمریکا، مانع رشد بیشتر قیمت‌ها شد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در سپتامبر با ۴۵ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۱۰۵ دلار و ۶۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز گذشته ۱.۹ درصد صعود کرده بود.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در سپتامبر با ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۹۷ دلار و چهار سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز دوشنبه ۲.۱ درصد افزایش داشت.

روسیه روز دوشنبه عرضه گاز به اروپا را به میزان بیشتری محدود کرد و شرکت گازپروم اعلام کرد با عرضه گاز از نورد استریم ۱ به آلمان ، ۲۰ درصد ظرفیت این خط لوله کاهش پیدا می کند.

کاهش عرضه گاز روسیه به اروپا باعث می‌شود کشورهای این منطقه نتوانند به اهداف خود برای پر کردن مخازن گاز پیش از فرا رسیدن فصل زمستان دست پیدا کنند. آلمان که بزرگترین اقتصاد اروپاست، احتمالا با سهمیه بندی گاز برای صنعت روبروست تا نیازهای گرمایشی شهروندانش را در ماه‌های زمستان تامین کند.

هیرویوکی کیکوکاوا، مدیرکل تحقیقات شرکت "نیسان سکیوریتیز" در این باره گفت: قیمت‌های بالاتر گاز که ناشی از کاهش عرضه روسیه است، احتمالا باعث تغییر الگوی مصرف از گاز به نفت شده و از قیمت‌های نفت پشتیبانی خواهد کرد. اما کشمکش بین نگرانی‌ها پیرامون ضعیف شدن تقاضا به دلیل کندی اقتصادی و افزایش نرخ‌های بهره آمریکا و نگرانی‌ها نسبت به ریسک عرضه به دلیل طولانی شدن جنگ میان روسیه و اوکراین، احتمالا برای مدتی ادامه پیدا خواهد کرد و وست تگزاس اینترمدیت در محدوده ۱۰۰ دلار در هر بشکه می ماند.

بر اساس گزارش رویترز، اختلاف قیمت بین نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت به سطحی رسیده که از ژوئن سال ۲۰۱۹ مشاهده نشده بود زیرا کاهش تقاضا برای بنزین در آمریکا، روی قیمت نفت آمریکا تاثیر منفی گذاشته، در حالی که محدود ماندن عرضه نفت، از قیمت نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است، پشتیبانی کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha