• یکشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۰۰:۱۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401022516159
  • خبرنگار : 50310

گیاه «سرفه» را می‌شناسید؟

گیاه «سرفه» را می‌شناسید؟

ایسنا/لرستان یک کارشناس گیاه‌پزشکی گفت: آیا تا به حال نام گیاه پاخری یا گیاه سرفه به گوشتان خورده؟ آیا می‌دانید چه خواص و فواید مفیدی در طب سنتی دارد؟

سارا عالی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در طبیعت برخی از گیاهان وجود دارد که در طب سنتی از دیرباز مورد استفاده بوده اند اما در شرایط کنونی و به دلیل استفاده کمتر مردم از طب سنتی کم کم به دست فراموشی سپرده شده‌اند، یکی از این گیاهان پاخری یا گیاه سرفه است.

وی ادامه داد: این گیاه خودرو بوده و بوته‌ای از تیره کاسنی با ریشه‌ای ضخیم است که از ریزوم آن ریشه خارج می‌شود.

عالی‌زاده با اشاره به این‌که طبق نظر حکمای طب سنتی، طبیعت آن خیلی گرم و خشک است، افزود: این گیاه اغلب در نواحی مرطوب سراسر اروپا، آسیا، آفریقا و در ایران بیشتر در استان‌های شمالی و شمال غربی دیده می‌شود.

این کارشناس گیاه‌پزشکی با بیان این‌که از برگ‌ها و گل‌ این گیاه در طب سنتی استفاده می‌شود، افزود: این گیاه به صورت دمکرده گل، تنتور گل، شربت گل، جوشانده برگ و افشره برگ استفاده می شود.

وی ادامه داد: در طب سنتی برای درمان بیماری‌ها نحوه و مقدار مصرف را پزشک تشخیص داده و تجویز می‌کند.

عالی‌زاده با اشاره به این‌که این گیاه نیاز مانند دیگر گیاهان دارویی خواص و فوایدی دارد، عنوان کرد: این گیاه به دلیل داشتن لعاب زیاد در امراض تنفسی به‌عنوان ماده خلط آور مصرف می‌شود، به‌عنوان مثال مصرف آن در گرفتگی بینی، ورم مجاری تنفسی فوقانی، سرفه‌های اسپاسمی، برونشیت و بهبود آسم مفید است.

این کارشناس گیاه‌پزشکی با اشاره به این‌که گیاه سرفه محلل باد و گازهای سینه و رفع کننده آنژین، ضدچسبندگی پلاکت‌ها و تقویت کننده قلب است، تصریح کرد: این گیاه افزاینده فشارخون و محرک سیستم ایمنی بدن، ضد خیز عمومی بدن و معرق بوده و برطرف‌کننده یبوست و رفع کننده حبس‌البول است.

وی با اشاره به این‌که در استعمال خارجی این گیاه به صورت بخور رفع کننده سرفه‌های خشک است، افزود: له شده برگ‌های گیاه به صورت ضماد درمان کننده کچلی و همراه عسل درمان‌کننده باد سرخ است.

عالی‌زاده با اشاره به این‌که گیاه سرفه نیز مانند دیگر گیاهان دارویی موارد منع مصرف دارد، تصریح کرد: مصرف پاخری برای خانم‌های باردار و مادران شیرده ممنوع بوده و مصرف بیش‌از حد مجاز و خودسرانه آن در یک وعده، سمی بوده و به کبد آسیب می‌رساند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha