• جمعه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401020905753
  • خبرنگار : 71604

پایان ماموریت رصدخانه پرنده ناسا

پایان ماموریت رصدخانه پرنده ناسا

ناسا در بیانیه جدیدی اعلام کرده است که ماموریت "رصدخانه استراتوسفری اخترشناسی فروسرخ" در اواخر سال جاری پایان خواهد یافت.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، رصدخانه پرنده ناسا برای آخرین بار در اواخر سال جاری از زمین بلند خواهد شد. پس از تخصیص نیافتن مبلغ درخواست‌شده از بودجه فدرال سال ۲۰۲۳ کاخ سفید در ماه مارس، ناسا و شرکای آن در "مرکز هوافضای آلمان"(DLR) اعلام کردند که با تعطیلی ماموریت موسوم به "رصدخانه استراتوسفری اخترشناسی فروسرخ"(SOFIA) موافقت کرده‌اند.

مرکز هوافضای آلمان و ناسا، به راهنمایی‌های حاصل از بررسی ۱۰ ساله اخترفیزیک استناد کردند که سندی است که اولویت‌های اصلی پژوهش‌های اخترفیزیک را طی ۱۰ سال آینده ایجاد می‌کند. آخرین نمونه این بررسی که در نوامبر ۲۰۲۱ منتشر شد، توصیه کرد SOFIA که سالانه حدود ۸۵ میلیون دلار هزینه دارد، تعطیل شود.

ناسا در بیانیه جدید خود گفت: به ‌این نتیجه رسیدیم که بهره‌وری علمی SOFIA، هزینه‌های عملیاتی آن را توجیه نمی‌کند. همچنین، این گزارش نشان می‌دهد که قابلیت‌های SOFIA به ‌طور قابل ‌توجهی با اولویت‌های علمی که برای دهه آینده و فراتر از آن شناسایی شده‌اند، همپوشانی ندارد.

درخواست بودجه سال ۲۰۲۳ کاخ سفید نیز به عدم حمایت در این زمینه اشاره داشت و خاطرنشان کرد که تعطیلی SOFIA با توصیه‌های جامعه علمی مطابقت دارد.

مقامات در تشریح درخواست ناسا در مورد بودجه فدرال سال ۲۰۲۳ نوشتند: عملیات SOFIA، دومین ماموریت عملیاتی پرهزینه در حوزه اخترفیزیک است اما بهره‌وری علمی این مأموریت با سایر مأموریت‌های علمی بزرگ تناسبی ندارد.

SOFIA در تاریخ ۳۰ سپتامبر، هشت سال خدمت خود را به پایان خواهد رساند که یک تمدید سه ساله فراتر از تعهد اصلی آن را شامل می‌شود. این مأموریت از یک هواپیمای "بوئینگ ۷۴۷" (Boeing 747) مجهز به تلسکوپ بازتابی، برای انجام دادن مشاهداتی در مورد کیهان استفاده می‌کند. این مأموریت طی سال‌های اخیر، از درخواست‌های متعدد مبنی بر لغو طفره رفته بود تا این که سرانجام لغو شد.

ناسا به جامعه اخترفیزیک یادآوری کرد که داده‌های SOFIA حتی پس از پایان ماموریت، در دسترس خواهند بود.

ناسا با استناد به تلسکوپ فضایی جیمز وب و فرصت‌های بیشتر در راستای توصیه‌های بررسی ۱۰ ساله، اعلام کرد که به پیشرفت آینده اکتشافات علمی در حوزه اخترفیزیک فروسرخ ادامه خواهد داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha