• سه‌شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۹:۵۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401011608190
  • خبرنگار : 71588

سودان مقام سازمان ملل را به مداخله آشکار متهم کرد

سودان مقام سازمان ملل را به مداخله آشکار متهم کرد

رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان، رئیس هیأت سازمان ملل در این کشور را به "مداخله آشکار" در امور سودان متهم و او را تهدید به اخراج کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، هیأت حمایت از مرحله انتقالی در سودان موسوم به "یونیتامس" ضمن تاکید بر پایبندی خود به وظایف شورای امنیت، اعلام کرد سازمان ملل در خصوص پایبندی به حمایت از حقوق بشر، آزادی‌ها و دموکراسی‌ها بی‌طرف است.

در همین راستا، اشرف عبدالعزیز، نویسنده سودانی خاطرنشان کرد، در نتیجه رایزنی‌های این هیأت با گروه‌های سیاسی بر لزوم دور نگه داشتن ارتش از سیاست تاکید شد و گروه‌های سیاسی برای اتحادی آماده می‌شوند که تداوم ارتش در قدرت از طریق انتخابات را تضمین می‌کند.

مجدی العجب، تحلیلگر سودانی نیز نوشت، گروه‌های نظامی به داخل سودان توجه نمی‌کنند؛ بلکه توجه آنها به خارج از این کشور است؛ بنابراین واکنش آنها به هیأت سازمان ملل بدین شکل است و به همراه گروهی غیرنظامی در مسیری قدم می‌گذارند که این هدف را محقق سازند.

به نظر می‌رسد بحران سیاسی حاکم در سودان به درگیری میان گروه نظامی در حکومت انتقالی و هیأت حمایت از مرحله انتقالی در سودان مربوط می‌شود که سوالاتی را در خصوص سرنوشت ابتکارعمل سازمان ملل برای حل و فصل این بحران به وجود آورده است.

طبق گفته ناظران این ابتکارعمل نگرانی‌هایی را در میان گروه‌های نظامی ایجاد کرده است که به دنبال نابودی قدرتی هستند که از سال ۲۰۲۱ در دست عبدالفتاح البرهان است.

البرهان در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱ وضعیت فوق‌العاده در سودان را اعلام و این شورا و دولت را منحل کرد.

"یونیتامس" در هفتم مارس گذشته از ایجاد مکانیزم هماهنگی با اتحادیه آفریقا با هدف "یکپارچگی تلاش‌ها" در چارچوب تلاش‌های بین‌المللی برای حل بحران سودان خبر داد.

طبق گفته این نویسنده سودانی، انگیزه‌های متعددی در پشت پرده درگیری‌های کنونی میان گروه‌های نظامی و هیأت سازمان ملل وجود دارد و بارزترین آن رایزنی‌های این هیأت با گروه‌های سیاسی است که بر لزوم دور نگه داشتن ارتش از سیاست تاکید دارد.

البرهان در اول آوریل، فولکر پرتس، رئیس هیأت سازمان ملل در سودان را به اخراج از این کشور به دلیل مداخله آشکار در امور سودان تهدید کرد.

البرهان طی مراسمی در خارطوم از پرتس خواست از وظایف و اختیارات خود پا فراتر نگذارد.

رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان از سازمان ملل و اتحادیه آفریقا خواست گفت‌وگوی بین سودانی‌ها تسهیل یابد و از مداخله در امور این کشور و رها کردن اختیارات خود ممانعت شود.

دو روز بعد، البرهان و پرتس در جریان دیدار با یکدیگر به بررسی اوضاع سودان پرداختند.

پرتس طی جلسه این شورا در خصوص سودان در ۲۸ مارس گذشته از عدم وجود توافق سیاسی برای بازگشت به روند انتقالی مقبول در این کشور انتقاد کرد و

گفت این وضعیت منجر به وخامت اوضاع انسانی، اقتصادی و امنیتی در سودان می‌شود.

در ۳۱ مارس گذشته، ابراهیم الحوری، سردبیر روزنامه (رسمی) نیروهای مسلح مقاله‌ای را تحت عنوان "جانبداری آشکار" نوشت.

الحوری در مقاله خود گفت، پایان دادن به ماموریت هیأت سازمان ملل در سودان خواسته بسیاری است زیرا هیات سازمان ملل به اصل بی‌طرفی پایبند نیست بلکه از گروه‌های مشخصی به صورت آشکار جانبداری می‌کند.

وی این هیأت را همچنین به نبود شفافیت در جمع‌آوری و ارائه اطلاعات، تجزیه و تحلیل و نتیجه‌گیری از گزارش‌های خود که اطلاعات نادرست ارائه می‌داد، متهم کرد.

در همین رابطه، هیأت سازمان ملل این اتهامات را رد و اعلام کرد، هر آنچه که در این مقاله بیان شده، نادرست است.

این هیأت تاکید کرد، سودان بخشی از سازمان ملل است و این سازمان دست یاری به سوی اعضای خود دراز می‌کند و به این امر مداخله نمی‌گویند. یونیتامس براساس وظایف مندرج خود در قطعنامه‌های شورای امنیت عمل می‌کند. سازمان ملل درخصوص پایبندی به حفاظت از حقوق بشر، آزادی‌ها و دموکراسی بی‌طرف است.

اشرف عبدالعزیز تصریح کرد، انگیزه‌های متعددی در بین گروه‌های نظامی برای اخراج هیأت سازمان ملل در سودان وجود دارد.

عبدالعزیز در ادامه افزود، این هیأت دیدارهای مختلفی با گروه‌های سیاسی، اجتماعی و کمیته‌های مقاومت انجام داد.

وی همچنین تصریح کرد، این هیأت در گزارش خود در فوریه گذشته به این نتیجه رسید که ارتش از سیاست دور بماند.

عبدالعزیز بر لزوم وجود ارتش ملی و ادغام سایر نیروهای مسلح در ارتشی واحد و یکپارچه تاکید و اعلام کرد، گروه‌های نظامی نیز از گزارش پرتس در شورای امنیت در خصوص نقض‌های حقوق بشر در جریان اعتراضات خشمگین هستند.

کمیته پزشکان سودان اعلام کرد که بیش از ۹۰ تن در جریان اعتراضات از ۲۵ اکتبر کشته شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha