حجتالاسلام محمدحسن سعیدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به رها بودن فضای مجازی و ضرورت مدیریت، شناخت آسیبها و فرصتهای این فضا، اظهار کرد: نگاه ما نسبت به همه ابزارها و هر چیزی که بهعنوان وسیله در اختیار قرار میگیرد و توسط انسان هویت پیدا میکند باید نگاهی عالمانه و مدیریت شده باشد.
وی با اشاره به اینکه رویکرد و نگاه ما است که به یک وسیله یا یک فضا مانند فضای مجازی جهتگیری مثبت و یا منفی میدهد، اضافه کرد: باید تلاش کنیم که خودمان را تقویت کنیم چراکه در اثر توانمندیها است که میتوانیم از آسیب و تهدید هر چیزی در امان باشیم.
سعیدی با بیان اینکه تکنولوژی و ابزارهای ارتباطی وسیلهای هستند که در خدمت تمام بشر قرار میگیرند و بسته به شیوه استفاده است که میتوانیم از آن بهرهبرداری کنیم، افزود: استفاده از فضای مجازی بستگی به رویکرد ما دارد، اضافه کرد: در یک تقسیمبندی از فضای مجازی دو نوع بهرهبرداری وجود دارد که نخستین آن استفاده از این فضا برای تبادل اطلاعات و پیامرسانی است و اگر انسان پیام مثبت و خوبی داشته و در مسیر زندگی هدف داشته باشد میتواند از حداقل ارتباطات استفاده حداکثری کند.
وی با اشاره به اینکه در زمان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران از حداقل امکانات حداکثر بهرهبرداری را میکردیم، اظهار کرد: بیانیهها و پیامهای امام را از طریق دستنویس یا با نوارهای کاست و کپیهای ابتدایی، منتقل میکردیم و حتی در شرایط اضطراری با صوت و با فریاد پیامهای انقلاب را به گوش مردم میرساندیم به طوریکه در ۲۱ بهمن ۵۷ که امام دستور لغو حکومت نظامی را دادند، مردم با فریاد، پیام امام را منتقل میکردند.
سعیدی با تأکید بر اینکه در فضای مجازی آن چیزی که حرف اول و آخر را میزند شیوه پیامرسانی، حقانیت و رفتار ما است، ادامه داد: برای پیامرسانی خوب باید از منطق قوی، موضوعشناسی درست استفاده کرد به معنای دیگر در انتخاب موضوع سنجیده عمل کنیم به هر موضوعی نپردازیم کمااینکه آدم عاقل گاهی از یک مسئله بدون توجه و با سکوت عبور میکند.
این مدرس حوزه علمیه لرستان با اشاره به اینکه منطق مستحکم و قوی عاملی است که ذهن و فکر مخاطب را مجاب کند و باید این را با بیان زیبا ارائه کنیم، افزود: نقش دیگر حضور در فضای مجازی دریافت و تأثیرپذیری پیام است بدین معنا که باید بدانیم از فضای مجازی چه تأثیراتی را میپذیریم و در این راستا باید مصونیت را در خودمان ایجاد کنیم.
وی به وجود انحرافات متعدد در فضای مجازی اشاره کرد و با اشاره به اینکه به موازات گرایشهای باطل و ضددین را فراوان میبینیم ولی انسانهای قوی را هم میبینبم، گفت: در زندگی روزمره والدین برای اینکه فرزندشان به بیماری مبتلا نشود همه چیز را ضدعفونی میکنند که در فضای مجازی نیز باید زمینه مصونیت فرزندان را فراهم کرد.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه رشد عقلانیت و قدرت و نیروی نقادی علمی است که به انسان کمک میکند در فضای مجازی مصونیت داشته باشد، اضافه کرد: مصونیت فضای مجازی باعث میشود در شرایط منفی فضای مجازی باید خویشتندار بوده و دقت نظر داشته باشیم به هر چیزی که منتشر شد، اعتماد نکنیم.
سعیدی با تأکید بر اینکه انسان هر جه عاقلتر باشد مسائل را بهتر تجزیه میکند، اضافه کرد: در روایتی از نبی مکرم اسلام آمده است برای حهالت انسان همین بس که آنچه را میشنود بیان هم میکند و جهل بهمعنای بیعقلی است.
این مدرس حوزه علمیه لرستان با اشاره به اینکه ما بهعنوان کسانی که به اسلام و ارزشهای انقلابی پایبند هستیم باید بدانیم باید آبروی کشور را در اولویت بدانیم، اضافه کرد: در فضای مجازی باید رفتار ما باید سنجیده بوده و موجب زینت باشد که این امر در سایه داشتن مصونیت در این فضا محقق میشود کمااینکه خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به کسانی که ایمان آوردهاند میفرماید واجب است که خودتان را مصون کنید.
وی با اشاره به اینکه یک معنای صبر، مقاومت و صبوری در برابر مصائب، مشکلات و دشمن است، اضافه کرد: تقوا معنای مدیریت و صیانت نفس است چراکه وقتی انسان آگاهی داشته باشد فریب نمیخورد.
انتهای پیام
نظرات