• جمعه / ۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1401010501776
  • خبرنگار : 71620

یک عضو کمیسیون کشاورزی مطرح کرد

مصادیق عینی تولید کشاورزی دانش بنیان

مصادیق عینی تولید کشاورزی دانش بنیان

یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱، مصرف بهینه آب، اصلاح نژاد دام، توسعه بذرهیبریدی، و تعیین تکلیف کردن محصولات تراریخته را از مصادیق تولید دانش بنیان دانست.

محمد تقی نقدعلی در گفت‌وگو با ایسنا درباره شعار سال ۱۴۰۱ "تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" گفت: مقام معظم رهبری پیش‌تر در بیاناتشان به این موضوع اشاره کرده بودند؛ به همین خاطر مجلس یازدهم قانون جهش تولید و دانش بنیان را در دستور کار داشت؛ بنابراین مجلس انقلابی پیام مقام معظم رهبری را پیش‌تر فهمیده بود و اقداماتی در راستای آن انجام داده بود.

حوزه دانش بنیان باید با کمترین میزان مصرف آب، بیشترین میزان تولید را محقق کند

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس یازدهم درباره ضرورت دانش بنیان شدن کشاورزی گفت: مسئله آب کشور یکی از حوزه‌های بسیار مهم است که می‌تواند پیوند ویژه‌ای با حوزه‌های دانش بنیان داشته باشد. زمانی که زمین‌ها را غرقاب می‌کردیم و میزان زیادی از آب هدر می‌رفت، گذشته است. ما باید بتوانیم با کمترین میزان مصرف آب، بیشترین میزان تولید را داشته باشیم.

نیازمند اقدامات دانش بنیان بیشتری در حوزه بذرهای هیبریدی هستیم

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی، و محیط زیست مجلس با بیان اینکه تا کنون در زمینه آبیاری قطره‌ای و زیرسطحی اقداماتی صورت گرفته است، گفت: بذر هیبریدی - از پیوند دو گیاه والد ِکاملا متفاوت تشکیل می‌شود. بذرهای هیبریدی به نسبت دیگر بذرهای برتری کامل دارند؛ زیرا ترکیبی از صفات برگزیده و مفید گیاه والد هستند – یکی از بخش‌هایی است که با حوزه دانش بنیان گره خورده است. در چند دانشگاه مثل همین دانشگاه اصفهان اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است اما نیازمند اقدامات دانش بنیان بیشتری برای تولید بذر هستیم.

حوزه دانش بنیان باید تکلیف محصولات تراریخته را مشخص کند

نقدعلی به ضرورت دانش بنیان کردن اصلاح نژاد دام اشاره کرد و گفت: می‌دانیم که دست منابع طبیعی و حوزه دانش بنیان به گردن یکدیگر است. کودهای شیمیایی باید کمترین آسیب را به محصول و محیط زیست برساند. از طرف دیگر بحث مناقشه برانگیز محصولات تراریخته را داریم. حوزه دانش بنیان باید به میدان بیاید و یکبار برای همیشه مضرات و فواید محصولات تراریخته را مشخص کنند.

این عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان در پاسخ به این پرسش که آیا بودجه ۱۴۰۱ پاسخگوی مصادیق دانش بنیان است، گفت: ما در مجلس یازدهم قانون فاخر امنیت غذایی را تصویب کردیم که بسیاری از مصداق مذکور را پیش‌بینی کرده است. بعضی بندها و تبصره‌های بودجه ۱۴۰۱ از مصادیق دانش بنیان حمایت می‌کند اما فعلا بودجه ۱۴۰۱ را طلیعه‌ای برای بحث دانش بنیان می‌دانیم تا در متمم بودجه یا بودجه‌های سال‌های آینده اقدامات دیگر را رقم بزنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha