امام جمعه ساوه شامگاه ۲۳ بهمن ماه در جمع نمازگزاران این مسجد گفت: وقتی به نعمتهای الهی دست پیدا میکنیم باید شاکر خدای تعالی باشیم و قدر این نعمت را بدانیم.
حجتالاسلام جعفر رحیمی افزود: مرمت و بازسازی این مسجد یک اقدام شایسته و ارزشمند است که با نظارت میراث فرهنگی و با مشارکت امام جماعت، نمازگزاران و خیرین صورت گرفته است.
وی بیان کرد: مسجد سرخ ساوه که یکی از آثار تاریخی و بناهای ارزشمند واقع در مسجد انقلاب این شهرستان است شناسنامه شهر ساوه بوده و باید با کمک خیرین همواره آباد بماند.
امام جمعه ساوه گفت: این مسجد در دوره سلجوقیان در ۹۰۰ سال پیش ساخته شده و در ادوار مختلف تاریخی مورد مرمت قرار گرفته است و باید برای صیانت و نگهداری آن همواره اهتمام جدی داشت.
به گزارش ایسنا، امام جماعت مسجد سرخ نیز گفت: برای مرمت و بازسازی اخیر بنای مسجد سرخ با همکاری اداره میراث فرهنگی و افراد خیر حدود سه میلیارد ریال هزینه شده است.
آیت الله حاج سید محمد صالح تهجدی افزود: این مسجد طی ۳۰ سال گذشته در چند مرحله مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.
وی گفت: محراب و صحن داخلی مسجد سرخ به طرز با شکوهی با گچ بری آیات قرآن مجید تزیین شده که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
او گفت: وجه تسمیه مسجد سرخ بلحاظ تزئینات زرشکی و کتیبه های قرمز رنگ الهام گرفته از محصول انار این شهر است و دور را دور مسجد تعبیه و رنگ آمیزی شده است. در جوار مسجد سرخ، مناره آجری قرار دارد که از دوره سلجوقیان به یادگار باقی مانده است.
گفتنی است که در انتهای بافت تاریخی و مذهبی مجموعه میدان انقلاب ساوه، مناره ۱۴متری و مسجد جامع این شهر قرار دارد که یکی از مساجد به جای مانده از صدر اسلام در کشور است.
گفته شده مسجد جامع ساوه در محلی که آتشکده بوده، بنا شده است. کاوش های باستان شناسی که در منطقه آوه واقع در جنوب شهر ساوه انجام شده حکایت از تاریخ ۷ هزار ساله این منطقه دارد.
مسجد سرخ با شماره ۲۹۴۰۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
نظرات