دکتر فرزاد مخلص الائمه ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۰ در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی با اشاره به اینکه یک دوره ۲۰ تا ۲۵ روز سخت در کل کشور پیش رو داریم، اظهار کرد: دو هفته آتی برای نظام بهداشت و سلامت کشور هفته هایی پرچالش خواهد بود.
وی تصریح کرد: در سویه جدید اطفال، نوزادان و زنان باردار به صورت جدی در معرض خطر قرار دارند و هر خدمت به این قشر باید با حداکثر دقت و افزایش سطح ایمنی انجام گیرد و خانواده ها نیز باید به این قشر توجه جدی داشته باشند و از طرفی نظام بهداشت و درمان نیز باید عزمی جدی در خدمات رسانی به این قشر خاص داشته باشند.
استاندار مرکزی در خصوص فعالیت مدارس بیان کرد: از یکشنبه هفته گذشته، مدارس برای یک هفته در شهرهای قرمز تعطیل شد، البته در حال حاضر ۱۰ شهر استان قرمز است و به احتمال زیاد دو شهرستان باقی هم به زودی در وضعیت قرمز قرار می گیرند، دغدغه های مدیرکل آموزش و پرورش استان را درک می کنیم، اما با توجه شرایط و مشورت های صورت گرفته، هفته جاری نیز فعالیت غیرحضوری ادامه خواهد داشت و در شنبه آینده نیز مجددا با ارزیابی شرایط تصمیم گیری می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ارائه آموزش در فضای مجازی قطعا چالش های خود را دارد، افزود: در خصوص مدارس روستایی نیز رویه قبل ادامه خواهد داشت و به اقتضای شرایط ادارات آموزش و پرورش شهرستان ها با هماهنگی فرمانداران و اداره کل تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
مخلص الائمه بیان کرد: فرض بر این است که هر علامت سرماخوردگی، نشانه ابتلا به امیکرون است. بر این اسا جامعه کارفرمایی همکاری لازم را داشته باشند تا خسارت بیشتری متحمل نشویم.
وی در خصوص بازرسی ها توسط سمن ها گفت: مسلما برخی از اقدامات به مصلحت خود افراد بازمی گردد، اینکه افراد در این شرایط به باشگاه مراجعه می کنند نشان از بی توجهی شان به مصلحت و سلامت خودشان است در حالی که مردم باید مراقبت بیشتری داشته باشند، البته این رفتار از سوی مردم نافی مسئولیت مراکز خدماتی مانند باشگاه ها و رستوران ها و تالارها در قبال سلامت عمومی نیست، به همین دلیل خواستار همکاری و هماهنگی دستگاه قضا و انتظامی برای برخورد با چنین مراکز هستیم و حتی در صورت لزوم مرکزی که منشاء آلودگی است را به صورت موردی تعطیل کنند تا دقت نظر بیشتری برای رعایت پروتکل های بهداشتی داشته باشند.
استاندار مرکزی اظهار کرد: این تلقی که بیماری و سویه جدید مرگبار نیست توسط متخصصین رد شده است، درست است که در پیک تلفات نیستیم، اما احتمال وقوع آن وجود دارد و فعلا در مسیر منحنی ابتلا هستیم، سپس وارد منحنی بستری و بعد از آن وارد منحنی مرگ و میر می شویم به همین دلیل باید منتظر تلفات باشیم و از امروز پیش بینی لازم را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اگر در پیک ابتلا، کادر درمان درگیر شوند و در پیک بستری نتوانند خدمات دهی کنند، پیک مرگ و میر را خواهیم داشت، افزود: فعلا تخت خالی و پذیرش در icu وجود دارد، اما این شرایط به معنی پایداری این وضعیت نیست، هرچند که ابتلای کادر درمان در حال حاضر مزید بر علت شده است و با خروج کادر درمان از سیکل خدمات دهی با چالش روبرو می شویم و لازم است که همراهی مردم را داشته باشیم.
مخلص الائمه در خصوص راهپیمایی ۲۲ بهمن اظهار کرد: ستاد ملی هنوز تصمیمی در این خصوص نداشته است، مسلما کشور به یک راهپیمایی باشکوه نیاز دارد، اما قطعا شرایط فعلی کرونا اجازه چنین تجمعی را نمی دهد بنابراین احتمالا راهپیمایی خودرویی را اجرای خواهیم کرد و اگر ستاد ملی کرونا به صورت سراسری برنامه خاصی را اعلام کرد که تابع خواهیم بود و اگر تصمیم گیری را در اختیار استان ها بگذارد، در شهرهای بزرگ قرمز راهپیمایی خودرویی برگزار می کنیم.
استاندار مرکزی اضافه کرد: واکسیناسیون در استان وضعیت خوبی دارد به طوری ۹۳ درصد دوز اول، ۸۶ درصد دوز دوم را دریافت کرده اند، دوز سوم اجباری نیست ولی ستاد ملی خواستار تزریق هستند، هرچند که اگر فردی مبتلا شد باید ۶ هفته پس از بهبودی باید دوز سوم را دریافت کنند.
بهروز اکرمی معاون سیاسی استاندار نیز بیان کرد: اداره کل ورزش و جوانان به محض اعلام اداره کل پدافند غیرعامل فورا بخشنامه ای برای تعطیلی باشگاه ها در سراسر استان ارسال کردند، اما در واقعیت اتفاقی نیفتاده است و حتی این سالن ها و باشگاه ها اجازه ورود بازرسان را هم نمی دهد و اداره کل ورزش و جوانان نیز برای اجرای بخشنامه خود نظارت ندارد.
وی با تاکید بر اینکه مصوبه ترک فعل را در اختیار داریم و زمانی که مصوبات اجرایی نمی شود دستگاه قضا باید ورود کند، گفت: وقتی مصوبه ای اجرا نمی شود اثرات زیانبار مالی دارد که غیر قابل جبران است، اما خسارت ناشی از مصوبه ای که با اجرای آن سلامت جامعه به خطر می افتد را چطور می توان جبران کرد؟
معاون استاندار مرکزی تصریح کرد: یک ماه پیش اصرار داشتیم که با تلاش همه جانبه اجازه ورود به پیک را ندهیم، اما به هر حال امروز درگیر پیک هستیم و اگر در شرایط کنونی تصمیمات سخت اجرایی نداشته باشیم در هفته آتی شاهد مرگ انسان ها خواهیم بود که مسئولیت شرعی به دوش ما خواهد داشت.
وی با بیان اینکه آمار شیوع بیماری چند برابر شده است، گفت: این آمارها برای افرادی است که تست داده اند و حداقل دو تا چهار برابر این آمار افرادی هستند که علائم بیماری ندارند یا به هر دلیل به مراکز درمانی مراجعه نداشته اند، این آمار ارائه شده باعث فریب ما نشود چراکه آمار واقعی قطعا بیش از این آعداد و ارقام خواهد بود.
اکرمی با تاکید بر اینکه وضعیت حمل و نقل عمومی اراک اصلا خوب نیست و باید فرمانداری و شهرداری با همکاری پلیس راهور به این شرایط رسیدگی کنند، افزد: رستوران ها حتما باید کمتر از ۳۰ درصد فضا مشتری بپذیرند و باید تمرکز کاری خود را بر خدمات بیرون بر متمرکز کند.
معاون استاندار خواستار ارائه برنامه از سوی دانشگاه علوم پزشکی اراک برای افزایش تزریق دوز سوم شد و گفت: امروز حتی یک سرماخوردگی عادی امیکرون تلقی شود، اما برای کارمندان، تست رپید مورد قبول باید باشد و نیازی به انجام تست pcr نیست، همچنین بیماران زودتر از طی شدن پروسه درمان در ادارات و کارخانجات حاضر نشوند.
اکرمی با اشاره به وضعیت نامناسب پاساژها و بازار سرپوشیده اراک خواستار رسیدگی به وضعیت کنونی از سوی فرمانداری، شهرداری و اتاق اصناف شد و تصریح کرد: مردم باید خودشان به فکر سلامتی خودشان باشد، به فکر سلامت فرزندان خود باشید، چه لزومی دارد که در شرایط کنونی همراه فرزندان خود در خیابان و پاساژ و رستوران باشید؟ در این شرایط باید بیش از هر زمان دیگری نسبت به سلامت خود حساس باشیم.
انتهای پیام
نظرات