حمیدرضا طیبی، امروز (چهارشنبه، ۱۳ بهمنماه) در نشست پیش از رونمایی از «طرح تدوین دانش فنی استحصال نیکل و کبالت از مواد معدنی کشور» که توسط جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان محقق شده است، اظهار کرد: برای کمک به کشور باید نگاه فناورانه به موضوعات داشته باشیم. این نگاه فناورانه، علمی و نوآورانه باید بر تولیدات داخلی باشد، تا بتواند کارآمدی و جنبه رقابتی خود را حفظ کند.
وی افزود: تاکنون اقدامات خوبی با خودباوری بالا در کشور محقق شده و یکی از بخشهایی که موفقیتهای بزرگی در آن به دست آوردهایم، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: در جهاد دانشگاهی یکی از مأموریتهای بزرگ ما راهاندازی شرکت شیمیایی دارویی شهید مدرس است که امیدواریم به زودی بتوانیم این مأموریت را به طور کامل و به نحو احسن به اتمام برسانیم.
طیبی با بیان اینکه برای رسیدن به شکوفایی باید کشور را بهصورت دانشگاهی و کارشناسی اداره کنیم، تصریح کرد: این موضوع نیاز به ارادهای قوی دارد. تحریمها کار را برای ما کند میکند، اما در این راه بیش از همه به اراده و برنامهریزی نیاز داریم که هنوز به طور کامل انجام نشده است.
وی اضافه کرد: باید در خصوص مصالح ملی کشور به توافق برسیم و برنامهریزی بلندمدت داشته باشیم، به طوری که با گردشهای سیاسی تغییر نکند.
رئیس جهاد دانشگاهی تأکید کرد: کسانی که برنامهریزی بلندمدت میکنند، باید حتماً خارج از بدنه اجرایی بوده و با نگاه نوآورانه این کار را زیر نظر یک مدیریت اجرایی قوی انجام دهند.
طیبی افزود: در جهاد دانشگاهی باید به حوزههایی که عموماً منابع مالی قوی لازم را نداشته و کسی وارد نمیشود، ورود کنیم. همچنین باید توجه داشته باشیم وارد حوزههایی که شرکتهای دانش بنیان جوان توان انجام دادن آن را دارند، نشویم.
امیررضا نقش، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز در این برنامه، با اشاره به سابقه درخشان جهاد دانشگاهی در پیشرفت اقتصادی کشور و فعالیتهای نوآورانه و فناورانه این نهاد، گفت: حضور در این جمع از خانواده نوآوری باعث خشنودی است. تبدیل اقتصاد کشور به اقتصاد پویا جزء برنامههای اصلی توسعه کشور است.
وی افزود: راه زیادی در پیش داریم تا بتوانیم وابستگی اقتصادی را به بیرون مرزها قطع و اصول پنجگانه اقتصاد را محقق کنیم، اما یکی از بازوهای قوی در این راه جهاد دانشگاهی است. باید دست در دست هم بدهیم و از موقعیتها استفاده کنیم و مشکلات را پشت سر بگذاریم تا بتوانیم از حداکثر توان این نهاد انقلابی استفاده کنیم.
مرتضی تیموری، رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان نیز در توضیح، طرح تدوین دانش فنی استحصال نیکل و کبالت از مواد معدنی کشور گفت: این طرح یکی از ۴۱ طرح شاخص و فناورانه جهاد دانشگاهی است که موجب قطع وابستگی نیکل و کبالت کشور خواهد شد.
وی افزود: این طرح را بهعنوان برگی از افتخارات جهاد دانشگاهی تقدیم به شهدای انقلاب میکنیم و امیدواریم بتوانیم فعالیت خود را در راستای استقلال کشور تکمیل کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، ادامه داد: با طرح تدوین دانش فنی استحصال نیکل و کبالت از مواد معدنی کشور میتوانیم تمام توانمندیهای مورد نیاز بخشهای مختلف استان اصفهان را بهعنوان یک پل ارتباطی برقرار کرده و امیدواریم بتوانیم در انجام وظایف خود موفق باشیم.
به گزارش ایسنا، در حاشیه این مراسم از پژوهشگران و جهادگران برتر جهاد دانشگاهی واحد صنعتی استان اصفهان تقدیر شد.
آیین رونمایی از انتشارات واحد صنعتی نیز در دو بخش برگزار شد؛ انتشارات جهاد دانشگاهی بیش از ۴۰۰ نوع کتاب از سال ۶۱ تدوین و رونمایی کرده است که چهارصدمین کتاب در سال ۱۴۰۰ رونمایی شد. در ادامه ۳۰ عنوان کتاب چاپ شده انتشارات جهاد دانشگاهی در سال جاری نیز رونمایی شد.
همچنین کارگاه نمونهسازی و تولید واحد صنعتی اصفهان نیز در دانشگاه صنعتی اصفهان افتتاح شد. این کارگاه به منظور استخصال نیکل و کبالت از مواد معدنی است.
نیکل و کبالت دو فلز استراتژیک و درصدر فلزات تحریمی کشور هستند که در صنایع دفاعی و غیر دفاعی استفاده میشوند. با توجه به اینکه معادنی از این دو فلز در کشور وجود دارد، تدوین دانش فنی و ایجاد پایلوت نیمه صنعتی تولید نیکل و کبالت از مواد معدنی از مهر سال گذشته به همت جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان آغاز شد و امروز با حضور رئیس جهاد دانشگاهی کشور، روسای جهادهای دانشگاهی واحد صنعتی و واحد اصفهان و و مسئولان استانداری استان، کارگاه آزمایشی این طرح رونمایی شد.
انتهای پیام
نظرات