به گزارش ایسنا، دریادار دوم پاسدار امراله نوذری در بازدید از یادمان شهدای عملیات «والفجر ۸» با اشاره به برگزاری راهیان نور ۱۴۰۰ توضیح داد: تغییراتی در فضاسازی محیطی و اداوات جنگی یادمان والفجر هشت اجرا شده است که جنبه بصری بهتری به بازدید کنندگان و زائرین شهدا ارائه میدهد. با استقرار اداوات جنگی موانع دشمن در عملیات والفجر۸ و فضاسازی محیطی در این یادمان، برای روایتگری برای زائرین شهدا بازسازی و شبیه سازی شده است.
وی ادامه داد: به پیش بینی احداث مسجد یادمان شهدای عملیات والفجر۸ در این یادمان به وسعت یک هزار متر مربع اشاره کرد و گفت:محوطه یادمانی نیز افزایش یافته و مسیرهای منتهی به آن برای استقبال از کاروانهای راهیان نور آماده است. در دو سال گذشته حضور کارونهای راهیان نور در مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس به دلیل فراگیری کرونا امکانپذیر نبود ولی با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و اقدامات دولت در خصوص واکسیناسیون عمومی که کاهش آمار بیماری را درپی داشت، اعزام این کاروانها از سرگرفته میشود.
به گزارش ایسنا، انواع اداوات سبک و سنگین جنگی و شناورهای تندرو سپاه در یادمان شهدای عملیات والفجر۸ در کنار ساحل اروندرود در بخش اروند کنار آبادان، جانمایی و به نمایش گذاشته شده است.
عملیات والفجر ۸ که از آن به عنوان نبرد اول «فاو» نیز نام برده میشود، عملیات آبی خاکی بود که در آن نیروهای سپاه پاسداران و ارتش ایران با استفاده از اصل غافلگیری از اروندرود عبور کرده و شبهجزیره فاو در جنوب عراق را فتح کردند.
عملیات والفجر ۸، در بهمن سال ۱۳۶۴ آغاز شد و رزمندگان در پیش از ظهر نخستین روز عملیات، پرچم بارگاه مقدس رضوی را بر فراز مسجد جامع بندر راهبردی فاو عراق، به اهتزاز درآوردند. موقعیت حساس اروندکنار به همراه نخلستانهای وسیع آن که پوشش مناسبی برای تدارک و جابهجایی نیرو به شمار میآمد، در موفقیت آمیز بودن عملیات والفجر۸ بسیار موثر بود.
به پاس دلیر مردیها و رشادتهای رزمندگان دلیر اسلام در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۳۸۰ مصادف با دهم محرم الحرام سال ۱۴۲۲هجری قمری پیکر هشت غواص شهید گلگون کفن و گمنام عملیات والفجر ۸ در یادمان شهدای این منطقه به خاک سپرده شد.
انتهای پیام
نظرات