• شنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400102518037
  • خبرنگار : 71498

تفاهم‌نامه احداث خط لوله راهبردی انتقال فرآورده‌های نفتی شرق کشور امضاء شد

تفاهم‌نامه احداث خط لوله راهبردی انتقال فرآورده‌های نفتی شرق کشور امضاء شد

تفاهم‌نامه خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی مسیر رفسنجان، بیرجند، تربت حیدریه، مشهد بین شرکت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و بانک ملت امضا شد.

به گزارش ایسنا، این تفاهم نامه در راستای احداث خط لوله راهبردی انتقال فرآورده‌های نفتی کشور از رفسنجان تا مشهد مقدس با عنوان خط لوله تابش (تامین انرژی بازار شرق) با حضور وزیر نفت، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش و مدیرعامل بانک ملت،‌ صبح امروز (۲۵ دیماه) مابین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و بانک  ملت منعقد شده است.

تامین امنیت انرژی در شرق کشور

جلیل سالاری - معاون وزیر نفت در این مراسم، با بیان اینکه در مجموع بواسطه احداث این خط لوله،  ۱۲ میلیارد تومان صرفه‌جویی صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: این طرح به لحاظ  ارزش افزوده و توجیه اقتصادی جاذبه بالایی دارد و به لحاظ امنیت انرژی و صادرات فراورده در شرق کشور نقش موثری ایفا خواهد کرد.

وی افزود: این در حالی است که ضمن ارتقاء ظرفیت صادراتی به صورت مستمر در شرق کشور، مشکل تامین سوخت زمستانی استان‌های شرقی نیز با احداث این خط لوله برطرف خواهد شد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه ظرفیت خوبی در افغانستان برای بازار سوخت وجود دارد که از این طریق با سوخت استاندارد بازار پوشش داده خواهد شد، گفت: حجم کثیری از عملیات خط لوله انتقال فرآورده کریدور انتقال ری با احداث خط لوله جدید به شرق کشور منتقل می‌شود.

سالاری با بیان اینکه همه خطوط فرآورده‌های نفتی به ری ختم و اگر در این منطقه اتفاقی بیفتد، سوخت‌رسانی در شمال کشور با اختلال مواجه می‌شود، گفت: از سوی دیگر، مناطق شمالی کشور حدود ۴۵ درصد فراورده کشور را مصرف می‌کند. خط لوله ری به ساری و مشهد ۲۰ میلیون لیتر فراورده را منتقل می کند که شش میلیون لیتر آن در مسیر برداشت شده و بقیه به مشهد می‌رسد.  

وی افزود: با خط لوله تابش مدیریت بحران اتفاق می‌افتد، همچنین بحث قاچاق فراورده در این مسیر کنترل شده و این بحران نیز حل خواهد شد.  

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه مصرف فراورده‌های آن منطقه حدود ۱۵ میلیون لیتر است و ۱۰۰۰ دستگاه نفتکش این میزان فراورده را جا به جا می‌کند، گفت: ۴۵۰ نفتکش نیز برای صادرات تردد می‌کنند که روزانه هفت میلیارد تومان هزینه مصرف سوخت است.

سالاری گفت: تفاوت انتقال فراورده با خط لوله و نفتکش، ۹ به یک است و سه میلیارد تومان صرفه‌جویی اتفاق می‌افتد. 

وی با بیان اینکه در مجموع و با کاهش هزینه‌ها و مسیر انتقال، روزانه ۱۲ میلیارد تومان معادل ۷۳ میلیون یورو در ۱۸۰ روز صرفه جویی اتفاق می‌افتد، گفت: این طرح از محل بند «ق» و «ماده ۱۲» اجرا خواهد شد، گفت: خط لوله تابش از نظر امنیت انرژی، کنترل قاچاق و توسعه صادرات به همسایگان شرقی نقش‌آفرین خواهد بود.  

معاون وزیر نفت با بیان اینکه ظرفیت این خط لوله ۲۴ میلیون لیتر در روز است، اظهار کرد: در حوزه تکمیل زنجیره ارزش و بحث پتروپالایشگاه‌ها، عمده تکمیل زنجیره پتروشیمی خوراک مایع است و این خط لوله می‌تواند مانند خط لوله اتیلن غرب به توسعه صنایع پایین دستی در شرق کشور کمک کند.

همچنین در این مراسم، رضا دولت‌آبادی - مدیرعامل بانک ملت گفت: این بانک همواره بزرگترین نقش و سهم را در تأمین مالی ابرپروژه‌های صنعت نفت، پالایش و پخش، گاز و پتروشیمی داشته است. نظام بانکی کشور همیشه توجه خاص و ویژه‌ای به این بخش داشته است و میزان قابل توجهی نیز از منابع ارزی، ریالی و تعهدهای آنها را در حوزه ضمانت‌نامه‌ها و یا ال‌سی‌های داخلی و خارجی تخصیص داده است.

وی افزود: بانک تأمین مالی ده‌ها پروژه را در سال‌های گذشته به‌عهده داشته که امروز بخش بسیار زیادی این پروژه‌ها هم به بهره‌برداری هم رسیده است که در توسعه و رشد اقتصادی کشور و تامین منابع ارزی نقش مهمی داشته‌اند.

دولت‌آبادی به پروژه‌هایی که توسط بانک ملت تامین اعتبار شده است اشاره و اعلام کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس از پروژه‌های بسیار بزرگ با تامین مالی یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو، پالایشگاه شازند اراک، پالایشگاه نفت تهران، پالایشگاه نفت بندرعباس، پالایشگاه نفت تبریز، پالایشگاه نفت آبادان و پالایشگاه نفت لاوان از جمله پروژه‌های بزرگی هستند که در سال‌های گذشته از طریق بانک ملت تأمین مالی شده‌اند و امروز همه این پروژه‌ها به چرخه تولید درآمده و دارای فعالیت هستند.

وی مراودات مالی بانک ملت با حوزه نفت را حدود ۱۸ میلیارد یورو دانست و گفت: پروژه امروز حدود ۳۰۰ میلیون یورو، معادل ریالی ۹۰ هزار میلیارد ریال است که قرار شد این تامین مالی را نیز به‌عهده بگیریم.

او افزود: این پروژه با کوتاه‌ترین زمان ممکن و با همکاری شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و بانک ملت و پس از دریافت مجوزهای لازم اجرایی می‌شود، همچنین ما همکاری‌های خود را در حوزه سوخت و جایگاه‌های عرضه سوخت با وزارت نفت و شرکت ملی پالاش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه خواهیم داد.

به گزارش ایسنا، با احداث خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی از رفسنجان تا مشهد مقدس، اهدافی چون تامین پایدار سوخت مورد نیاز شرق و شمال شرق کشور (استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی) ، کوتاه شدن مسیر انتقال فرآورده، کاهش مصرف سوخت و کاهش هزینه‌های حمل، تسهیل صادرات فرآورده به کشورهای همجوار، استفاده از خط لوله به عنوان جایگزین حمل و نقل جاده‌ای و ایجاد کریدور انتقال شمال-شمال شرق و جنوب- شمال شرق محقق خواهد شد.

براساس این خبر ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی در این خط لوله ۱۵۰ هزار بشکه در روز است و مسیر احداث خط لوله از رفسنجان تا مشهد مقدس نیز از سه استان کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی به طول ۹۴۸ کیلومتر عبور خواهد کرد.

گفتنی است، میزان برآورد اولیه سرمایه‌گذاری در این طرح ،۳۷۲ میلیون یورو است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۲۷ ۲۲:۲۹

آفرین بر شما،البته دیر صورت گرفت باز هم خدا را شکر که حرکتی صورت گرفت