دکتر هوشنگ بهمنی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به تاثیرات ورزش بر سلامت بدن، اظهار کرد: ورزش کردن باعث گردش خون، عرق کردن و دفع سموم از بدن، تنظیم سیستم قلبی، عروقی و لنفاوی، رفع استرس و تنظیم متابولیسم بدن می شود.
وی افزود: بررسی ها و پژوهش های صورت گرفته نشان می دهد اهمیت ورزش برابر با اهمیت تغذیه در افراد است.
این پزشک ورزشی ادامه داد: ورزش ضربان قلب افراد و میزان گردش خون را بالا می برد که این کار باعث افزایش حرارت بدن شده و زمینه سوخت و ساز را فراهم می کند و در نهایت بدن برای تامین انرژی از دست رفته خود به کالری نیاز پیدا می کند که آن را از چربی های شکم و قند ذخیره شده در خون می گیرد.
وی با بیان اینکه ورزش نه تنها از نظر جسمی بلکه از نظر روحی و روانی نیز به افراد کمک می کند، عنوان کرد: طی دوسال اخیر که شاهد شیوع بیماری کرونا هستیم، افسردگی و میزان استرس در افراد زیاد شده و تنش ها افزایش یافته، بنابراین ورزش می تواند از این نظر هم به سلامت روحی و روانی افراد کمک کند و شادی و نشاط را در آنها بوجود آورد.
بهمنی در خصوص بهترین حالت ورزش کردن هم گفت: زمانی می توانیم بگوییم فردی در حال ورزش کردن است که ضربان قلبش بالا برود، گونه هایش سرخ و تنفس هایش تند شود، نحوه نفس کشیدن فرد باید بگونه ای باشد که بتواند با مخاطب خود حرف بزند، اما توان آواز خواندن نداشته باشد و بریده بریده هم صحبت نکند، دراین صورت می توان گفت که فرد ورزش می کند.
وی با تاکید براینکه بهترین ورزش، ورزش آهسته وپیوسته است، به خطری که ورزشکاران حرفه ای با ورزش سنگین را تهدید می کند اشاره کرد و گفت: ورزشکاران حرفه ای برای رسیدن به قهرمانی معمولا ورزش های سنگین انجام می دهد و زمانی که دوران حرفه ای شدن آنها به پایان می رسد، گاها ورزش را رها می کنند که این مسئله بسیار برای آنها خطرساز است و مشکلات و بیماری های زیادی را برایشان به همراه خواهد داشت.
این پزشک ورزشی با بیان اینکه ورزشکاران حرفه ای بهتر است پس از پایان دوران حرفه ای خود یک ورزش ملایم را هر روز انجام دهند، عنوان کرد: برای مثال می توانند روزانه هشت تا 12 هزار قدم پیاده روی داشته باشند، پیاده روی که علائم ورزش کردن را در آنها ظاهر کند.
وی در ادامه با بیان اینکه ورزش نکردن باعث بروز انواع بیماری ها در افراد می شود، عنوان کرد: سندروم متابولیک، نوعی سندروم است که پایه آن از بی تحرکی است. از این لحاظ به آن سندروم گفته می شود که چند نوع بیماری مانند فشار خون بالا، دیابت، چربی خون بالا، کبد چرب و ... را باهم در خود دارد.
بهمنی ادامه داد: دراین سندروم، معمولا فرد بالاتنه و پایین تنه ای لاغر، اما شکمی گرد دارد که عامل اصلی آن نداشتن تحرک و ورزش نکردن و نیز تغذیه نامناسب است.
بهمنی در پاسخ به این پرسش که چرا طی دهه های اخیر موضوع ورزش تا به این حد اهمیت پیدا کرده، عنوان کرد: در گذشته باتوجه به اینکه زندگی مردم به مانند امروز مکانیزه بود، برای همین تمام فعالیت هایی که در طول روز انجام می دادند به نوعی ورزش محسوب می شد، اما با ورود تکنولوژی به زندگی انسان ها میزان تحرک مردم کم شده، بنابراین توجه به مقوله ورزش بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات