محمد صادق معتمدیان شامگاه ۲۹ آذرماه در برنامه زنده تلویزیونی اولدوز شبکه استانی آذربایجان غربی بااشاره به اینکه اقصی نقاط آذربایجان غربی از ظرفیتها و توانمندی های بسیار خوبی برخوردار است، بر لزوم شناسایی و بهره مندی از این ظرفیتها در جهت اشتغالزایی و افزایش درآمد سرانه استان تاکید کرد و افزود: وجود مرزهای طولانی استان با ۳ کشور ترکیه، عراق و آذربایجان، وجود ۵ پایانه مرزی و گمرکات استان از ویژگی های منحصر به فرد استان است که باید از این فرصت در جهت پیشرفت استان نهایت استفاده را برد.
وی با بیان اینکه صادرات حجم قابل توجهی از مبادلات تجاری کشور از طریق مرزهای استان از مزیتهای دیگر آذربایجان غربی است، گفت: می توان از ظرفیت بازارچه های متعددی که در استان ایجاد شده در جهت تجارت بین المللی و اشتغالزایی استفاده کرد.
معتمدیان حمل و نقل و ترانزیت و لجستیک را از ظرفیتهای دیگر استان دانست و گفت: آذربایجان غربی در مسیر دو کریدور و شاهراه ارتباطی بین المللی قرار دارد.
وی با بیان اینکه وجود معادن متعدد و شناسایی ۵۰ نوع ماده معدنی استان از مزیتهای منحصر به فرد دیگر آذربایجان غربی است، گفت: اگر چه مطالعات سیستماتیک در پهنه های معدنی استان انجام نشده اما استان جز قطبهای معدنی کشور معرفی شده است و ۵ درصد کل معادن کشور مربوط به استان است. اما در حوزه اشتغال و ارزش افزوده سهم معادن استان بسیارناچیز است که توسعه مطالعات سیستماتیک، استخراج و فراوری مواد معدنی در دستور کار است.
استاندار گفت: از پیشرانهای توسعه در بخش رونق اقتصادی و افزایش درآمد سرانه که پایینتر از میانگین کشوری است استفاده خواهد شد و تلاش می شود زنجیره برنامه اقتصادی را تکمیل کنیم.
وی افزود: با جذب سرمایه گذاران تحول جدی در عرصه معدنی استان و ایجاد اشتغال و بهره مندی مردم از نعمت خدادادی صورت خواهد گرفت.
معتمدیان با بیان اینکه آذربایجان غربی در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی حائز رتبه های اول تا سوم کشوری است، گفت: سیب یکی از محصولات استراتژیک استان است که حل مشکلات آن در اولویت کاری قرار دارد.
وی ادامه داد: فراوری محصولات کشاورزی، برند سازی، سورتینگ و حمل و نقل بین المللی در بخش کشاورزی در دستور کار قرار دارد.
معتمدیان گفت: زیرساختهای حمل و نقل محصولات کشاورزی استان ضعیف است که نیازمند تقویت، نوسازی و بهسازی است.
استاندار آذربایجان غربی بااشاره به ظرفیتهای گردشگری استان گفت: وجود آثار ثبت شده ملی و جهانی، اثار طبیعی فرصتی بینظیر برای جذب گردشگر و توسعه استان است.
وی ادامه داد: زیرساختهای توریسم درمانی با توجه به اینکه هزینه های درمان در کشورهای همسایه گران است، تقویت شود تا مردم استان از این فرصت در جهت اشتغالزایی و توسعه گردشگری استان بهره مند شوند.
معتمدیان بااشاره به شعار سال و تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید گفت: طی برنامه های از پیش تعیین شده با حضور میدانی در واحدهای تولیدی استان، مشکلات واحدها دسته بندی و طی جلساتی با بانکها و دستگاههای دخیل موانع واحدها بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ می شود.
وی عمده مشکلات واحدهای تولیدی استان را بانکها، تامین سرمایه در گردش عنوان کرد و گفت: رونق تولید از طریق رفع موانع تولید میسر است که بابرنامه ریزی های انجام شده درصددیم موانع و مشکلات واحدهای تولیدی حل شود.
معتمدیان بابیان اینکه برای رفع مشکلات فعلی و عقب افتادگی های تاریخی نیازمند جذب اعتبارات ملی است، افزود: یکی از ملاکهای ارزیابی مدیران میزان جذب منابع ملی است که باید برای تامین بخشی از هزینه ها نسبت به جذب اعتبارات ملی اقدام کنند.
وی به ضرورت استفاده از منابع مالی بانکها تاکید کرد و گفت: یکی از مطالبات جدی این است که این سرمایه گذاری های مردم و منابع بانکی باید در داخل استان هزینه شود.
استاندار با تاکید براینکه یکی از برنامه های اصلی، پیگیری جدی حل مشکلات مردم است، افزود: مدیران دستگاهها باید از طریق سامانه سامد با مردم در ارتباط باشند و از نزدیک مشکلات مردم را بررسی و رفع کنند.
وی با اشاره به آغاز سفرهای داخل استان از ۳۰ آذرماه نیز گفت: با حضور میدانی در شهرستانهای مختلف استان مشکلات مردم را دسته بندی و تبدیل به برنامه اجرایی خواهیم کرد و با همکاری دستگاهها زمانبندی اجرای برنامه ها در جهت رفع مشکلات مردم در قالب مصوبات به دستگاهها ابلاغ خواهد شد.
وی بااشاره به وجود مشکل اراضی خارج از محدوده و شرکتهای تعاونی مشکل دار در ارومیه گفت: بسیاری از اراضی سالهاست بلاتکیف مانده اند که مکانیزمی برای رفع این مشکلات طراحی و کمیته ای تشکیل خواهد شد تا پرونده ها تک به تک بررسی شوند.
معتمدیان وجود مناطق آزاد تجاری ماکو، منطقه ویژه اقتصادی سرو و سلماس را ظرفیتی منحصر به فرد در جهت گسترش تبادلات تجاری و توسعه استان دانست و گفت: طی توافقات انجام شده، با جانمایی منطقه ویژه ارومیه_سرو، اراضی تحویل شرکت ایدرو خواهد شد تا پس از تکمیل زیرساختهای لازم، عملیات ساخت و ساز و جذب سرمایه گذار انجام شود.
استاندار بر لزوم توسعه روابط خارجی تاکید کرد و گفت: یکی از برنامه های دولت سیزدهم ارتقا روابط با کشورهای همسایه است که از ظرفیت هم مرزی آذربایجان غربی با ۳ کشور، در جهت گسترش و ارتقا روابط با اقلیم کردستان، عراق و ترکیه استفاده خواهیم کرد.
وی بااشاره به اجرای برنامه های احیای دریاچه ارومیه گفت: برنامه ها در دو فاز سخت افزاری و نرم افزاری انجام است که خوشبختانه پروژه تونل انتقال آب به دریاچه به عنوان بزرگترین پروژه احیایدریاچه تکمیل و بزودی افتتاح خواهد شد.
معتمدیان باتاکید براینکه رویکرد دولت سیزدهم توجه به مسائل اقتصادی و تمرکز زدایی اختیارات ملی است بر لزوم همدلی و تعامل مردم با مسئولین تاکید کرد و گفت: مهمترین عامل پیشبرد برنامه های توسعه ای، انسجام و همدلی بین مردم و مسئولین است لذا همه اقشار مردم در جهت توسعه استان همفکری و تعامل داشته باشند چراکه این همفکری در سرعت بخشی به پیشرفت استان بی شک اثر گذار خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات