مهدی اله پور در این خصوص اظهار کرد: غواص گلو سیاه با نام علمی Black throated diver از خانواده غواصها و راسته غواص شکلان است که در آذر ماه برای نخستین بار در شهرستان زبرخان مشاهده شد.
وی افزود: غواصها پرندگان آبزیی هستند و در ایران بیشتر در آبهای ساحلی و عمیق دریای خزر در فصل زمستان دیده میشوند. این نوع از پرندگان بیشتر از
ماهیها تغذیه میکند و برای صید تا عمق سه الی ۶ متری در آب غواصی میکند و به طور متوسط در حدود ۴۵ ثانیه در زیر آب میماند. همچنین به ندرت از قورباغهها، بی مهرهها و مواد گیاهی استفاده میکند.
وی گفت: ویژگیهای ظاهری این پرنده اینگونه است که طول بدن آن ۵۸ تا ۷۳ سانتیمتر و گستردگی بالها ۱۱۰ تا ۱۳۰ سانتیمتر بوده و پرجثهتر و کشیدهتر از پرنده غواص گل و سرخ، سر بزرگتر و پهنتر، نر و ماده همشکل و دارای تغییرات فصلی است.
الهپور ادامه داد: تاکنون در ایران ۲ گونه غواص گلو سیاه و غواص گلو سرخ مشاهده شده و در فهرست پرندگان حمایت شده ایران قرار دارد و دارای ارزش حفاظتی است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی گفت: پرنده مذکور توسط دوستدار محیط زیست آقای علیرضا باغشنی در محل شهرستان زبرخان مشاهده و درحالی که قادر به پرواز نبود زندهگیری و جهت تیمار و نگهداری تحویل اداره حفاظت محیط زیست نیشابور شد، که طبق آخرین معاینات دکتر دامپزشک با مراقبتهای ویژه رو به بهبودی است.
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست خراسان رضوی وی اضافه کرد: با ثبت این گونه جدید رکورد گونههای ثبت شده در شهرستان نیشابور به ۳۳ گونه و در خراسان رضوی به ۳۳۵ گونه افزایش یافت.
انتهای پیام
نظرات