منصور گلناری، مدیر خانه مطبوعات اصفهان در نشست خبری دوازدهمین دو سالانۀ جشنواره مطبوعات استان اصفهان که امروز (یکشنبه، ۲۸ آذرماه) در مجتمع فرهنگی مطبوعاتی اصفهان برگزار شد، گفت: برگزاری جشنوارهها باید اتفاقات جدیدی نظیر انگیزهبخشی ارزیابی و نوآوری را رقم زند و باعث رشد و اعتلای رسانهها باشد.
او با بیان اینکه جشنوارهها باید استعدادیابی کنند، افزود: رویکرد دوازدهمین جشنواره مطبوعات استان اصفهان مطالبهگری بوده و شعار این دوره «رسانه مطالبهگر و اثر گرهگشا» است.
مدیر خانه مطبوعات استان اصفهان، مطالبهگری را حلقه مغفول در رسانههای استان دانست و تصریح کرد: رسانهها باید به معنای واقعی به دنبال مطالبهگری باشند. سکوت محض یا تحرکات اجتماعی حاصل از التهابات روانی جامعه صحیح نیست و مطالبهگری باید خودجوش بوده و برای جامعه مفید باشد.
گلناری ادامه داد: امتیاز ویژه و ضریب امتیاز مؤثر در این دوره جشنواره، به آثاری تعلق خواهد گرفت که ضمن مطالبهگری گرهگشایی آنها محرز شود و به همین دلیل پیشنهاد میکنیم مطالبی از ایندست همراه با یادداشتی ساده که اثربخشی آن را اعلام میکند، ارسال شود.
او خاطر نشان کرد: آثار ارسالی به دوازدهمین جشنواره دوسالانه مطبوعات استان اصفهان در بخشهای مقاله، سرمقاله، یادداشت، گزارش مکتوب، تیتر، خبر، مصاحبه، گفتوگو، طنز مکتوب، طنز تصویری، اینفوگرافی، کلیپ و عکس، با رویکرد مطالبهگری در حل یک معضل ارزیابی میشوند.
مدیر خانه مطبوعات استان اصفهان، در ادامه از برنامههای خانه مطبوعات برای راهاندازی بانک جامع اطلاعات رسانهها و خبرنگاران، ضرورت ارزیابی و رتبهبندی اصحاب خبر و رسانهها، ضرورت آموزش هدفمند و تهیه پرونده بهداشتی برای اصحاب خبر توضیحاتی را ارائه کرد.
علی حاجی زکی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان نیز در این نشست گفت: دوازدهمین جشنواره مطبوعات استان با هدف شناسایی استعدادها و ظرفیتهای نهفته در استان، ارتقای کیفی تولید محتوای رسانههای مکتوب، کمک به توسعه فضای رسانهای با هدف توسعه فرهنگی جامعه، ایجاد رقابت مثبت و افزایش انگیزه و خلاقیت در رسانهها برگزار میشود.
او با بیان اینکه رسانهها، واسطه میان مسئولان و آحاد مردم هستند، افزود: رسانه مطالبهگر و اثرگذار باید در راستای آزاداندیشی و حریت جامعه، نقد منصفانه کند و پس از ابراز خوبیها و بیان کاستیها راهحلهای عملی و کاربردی را در راستای حل و رفع آن مشکلات ارائه دهد.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان بر لزوم وجود خبرنگار تخصصی در هر حوزه تأکید و تصریح کرد: خبرنگار تخصصی میتواند در مورد مسائل مختلف آن حوزه تحقیق و پژوهش کرده و با منابع در اختیار خبر تحلیلی و کاربردی تهیه و ارائه کند.
او فقدان تفکر و اندیشه را یکی از مشکلات جامعه برشمرد و ادامه داد: رسانهها باید در راستای فرهنگسازی و تولید فکر و اندیشه در میان مردم جدیتر گام بردارند و با تزریق تفکر و فرهنگ اندیشهورزی در جامعه مطالبهگری را بالا ببرند.
رضا صالحی پژوه، رئیس کمیته داوران دوازدهمین جشنواره مطبوعات استان اصفهان نیز ضمن قدردانی از برگزارکنندگان ادوار گذشته جشنواره، داوری را پیمایش و گزینش دانست و اظهار کرد: داوری جشنوارهها عموماً مورد توجه بوده و نقدهایی نیز در برداشته است که بهصورت خمیرمایه و اندوختهای از تجارب از هر جشنواره به دوره بعدی منتقل میشود و یکی از بزرگترین نقدها بر داوری جشنوارهها دیدگاه سلیقهای در داوری است.
او ادامه داد: در این دوره از جشنواره، مؤلفههای علمی، کاربردی و تخصصی در قالب برگههای امتیازبندی آثار تنظیمشده و هر اثر در هر قالب، بر اساس منابع علمی و دانشگاهی توسط سه داور ارزیابی و نمرهبندی شده و در نهایت پس از میانگینگیری نفرات اول تا سوم انتخاب میشوند.
صالحی پژوه با بیان اینکه داوران، بر اساس شاخصه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متشکل از پیشکسوتان خبر، دارندگان رتبههای کشوری و اساتید دانشگاه هستند، خاطرنشان کرد: استان اصفهان پتانسیل بالایی در ترکیب مذکور دارد، اما داوران این دوره جشنواره متشکل از صاحب نامان تهران و اصفهان بهمنظور ارتقای سطح علمی، فنی و تخصصی جشنواره خواهد بود.
در این نشست، از پوستر دوازدهمین جشنواره مطبوعات استان نیز رونمایی شد و موحدی، طراح این پوستر گفت: مسئله اصلی اصفهان زایندهرود است که بهصورت نمادین در این پوستر بهعنوان محور اصلی مطالبهگری نقش بسته و در طراحی آن تلاش شده تا امید و زندگی که محصول مطالبهگری است چشمنوازی کند.
علاقهمندان می توانند آثاری که از ابتدای مهرماه سال ۹۸ تا پایان آذرماه سال جاری در رسانههای مکتوب و برخط منتشر شده را از آغاز تا پایان دیماه به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.
انتهای پیام
نظرات