اکرم طهماسبی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به گستردگی و تنوع غذاهای سنتی در کرمانشاه، اظهارکرد: براین اساس برنامه راه اندازی موزه مطبخ در استان را در دستورکار قرار داده ایم.
وی افزود: طبق برنامه ریزی های انجام شده این موزه قرار است در اقامتگاه بوم گردی میلکان واقع در شهرستان دالاهو به عنوان مکانی که غذهای سنتی زیادی در آن پخت و سرو می شود، راه اندازی شود.
رئیس گروه موزه های استان با بیان اینکه موزه مطبخ کرمانشاه موزه ای زنده خواهد بود، گفت: این موزه اولین موزه مطبخ کشور خواهد بود که در آن علاوه بر مستندات مربوط به دستور پخت، لوح ثبتی و فیلم های مربوط به تهیه غذاها، سرو آنها نیز برای گردشگران انجام می گیرد.
وی ادامه داد: در این موزه حدود 45 نوع غذای سنتی بومی منطقه پخت می شود که تاکنون تعدادی از آنها به ثبت ملی رسیده اند و تعدادی دیگر نیز در آینده ای نزدیک به ثبت ملی خواهند رسید.
طهماسبی تصریح کرد: تعدادی از غذاهای محلی که در این اقامتگاه بوم گردی سرو می شود، قرار است در قالب برنامه ثبت ملی 100 خوراک کرمانشاه در فهرست آثار ملی ناملموس قرار گیرند.
وی در ادامه با بیان اینکه معرفی کرمانشاه به عنوان شهر خوراک از سوی سازمان یونسکو زمینه رونق گردشگری غذا را فراهم کرده، یادآورشد: تاکنون حدود 12 نوع خوراکی کرمانشاه همچون خورش خلال، دنده کباب، چندنوع نان، نان برنجی، کاک و ... به ثبت ملی رسیده اند که اکثر آنها آوازه زیادی در ایران دارند.
انتهای پیام
نظرات