به گزارش ایسنا به نقل از ستاد ارتباطات رسانهای (فهما)، این تفاهم نامه با حضور «محمود شالویی» سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین «حبیبرضا ارزانی» رئیس هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، «سعید سعادتی» معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانونهای فهما به امضا رسید.
بر پایه این گزارش با امضای این تفاهم قرار شد تا اعضای کانونهای فرهنگی هنری مساجد در دورههای مختلف هنری به صورت رایگان شرکت کنند.
«محمود شالویی» در این جلسه طی سخنانی با بیان اینکه معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در مقوله مشترکی فعالیت میکنند، گفت: از آنجایی که در عنوان ستاد هماهنگی کانونهای مساجد واژگان (فرهنگی هنری) گنجانده شده است در نتیجه طبیعی است که بخش مهمی از فعالیت های این مجموعه در عرصه فرهنگ و هنر باشد.
سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: طبق اساسنامه ستاد هماهنگی کانونهای مساجد، بخش قابل توجهی از اقدامات این مجموعه به فعالیتهای هنری منتهی میشود؛ از سوی دیگر معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ادارات تخصصی که دارد در حوزه هنر فعالیت های گسترده ای را در سطح داخلی و بین المللی رقم زده است ؛ بنابراین باید این امکان را فراهم میشد که در ارتباط دو سویه میان این معاونت و کانون های مساجد جریان هنری را اعتلا بخشیده و ذیل این همکاری فعالیت های هنری را در نظام ارزشی به سوی تعالی بیشتر سوق دهیم.
وی ادامه داد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد در نقاط مختلف کشور به ویژه مناطق محروم فعال هستند، در مناطقی که حتی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه های رسمی فرهنگی حضور ندارند، کانونها فعال هستند و نمایندگی امور فرهنگی هنری را به دوش میکشند، در نتیجه این اقتضا وجود داشت تا در اقدامی مشترک برنامههای خوبی را تدوین کرده و به مرحله اجرا در بیاوریم.
شالویی اظهار کرد: ذیل امضای این تفاهم رشتههای هنری مورد علاقه و مورد نیاز در سطح مناطق محروم در کانون های فرهنگی هنری مساجد به صورت رایگان آموزش داده میشود، نکته قابل توجه آن است که اغلب رشته های که برای آموزش انتخاب شدند جنبه کاربردی داشته و مورد نیاز عمومی مردم می گیرند.
سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آموزش این رشتهها حتی میتواند در آینده شغلی هنرآموزان تاثیر بسزایی داشته باشد، به این معنا که فراگیران این آموزشها میتوانند به عنوان یک شغل که منجر به بالا رفتن سطح اقتصادی شود روی آن حساب کنند.
وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه زمینه های لازم برای امضای این تفاهم نامه آماده شده است، افزود: با توجه به این که امروز متقاضیان فراوانی برای فراگرفتن آموزش های هنری داریم انتظار داریم که به زودی کانونهای مساجد در سراسر کشور مملو از علاقهمندانی شود که میخواهند برای آموزشهای هنری ثبت نام کنند.
شالویی افزود: امیدواریم ذیل امضای این تفاهم آموزشهای خوبی در عرصه هنر رقم خورده و فرصتی فراهم شود تا استعدادهای درخشان در مناطق محروم که امکان حضور در مجامع ملی و بینالمللی را نداشتهاند به واسطه این آموزشها و پرورش علایق هنری خود در قالبی نظام مند در مجامع بزرگ هنریِ ملی و بینالمللی حضور یابند، هدف ما شناسایی نخبگان مناطق محروم و تلاش در راستای بروز و شکوفایی استعدادهای آنان است.
همچنین در ادامه حجتالاسلام و المسلمین ارزانی طی سخنانی اظهار کرد: بر اساس دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه مردمیسازی فرهنگ و هنر و همچنین توجه ویژه به مناطق محروم، کمیتهای با حضور معاونت هنری این وزارتخانه تشکیل شد.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: پس از تشکیل این کمیته، جلسات متعددی با حضور کارشناسان و مدیران برنامهریزی و برگزار شد تا از رهگذر این جریان برای ایجاد تعامل و همافزایی بیشتر میان بخشهای مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از یک سو و از سوی دیگر توزیع عادلانه ظرفیتهای این وزارتخانه در مناطق محروم، همکاری مشترکی میان ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل بگیرد.
وی ادامه داد: از آن جایی که در بسیاری از روستاها و مناطق مرزی، مرکزی به عنوان مر کز فرهنگی یا سرای محله نداریم در نتیجه بنا شد تا مسجد به عنوان قلب تپنده جهان اسلام در این مناطق و در حوزههای مختلف فعال شده و کلاس ها و برنامه های هنری مختلف اعم از سرود، نمایش، تئاتر و بسیاری از برنامههای هنری با تولیت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی ستاد فهما در این مناطق به مرحله اجرا برسد که با امضای این تفاهم نامه هدف مذکور محقق شد.
گفتنی است چندی قبل «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت تحقق عدالت آموزشی برای برخورداری فرزندان ایران اسلامی از امکان برابر در آموزشهای فرهنگی و هنری، رویکرد و شعار تحول و عدالت محوری در دولت سیزدهم و صیانت از هنرهای ملی، بومی و محلی اعلام کرده بود که « در حوزه فرهنگ وهنر برنامههای ویژهای برای عمل به این شعار در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته و مرزی طراحی شده است که به تدریج اجرا خواهد شد».
اسماعیلی همچنین در این حوزه اظهار کرد که در نخستین گام، آموزش رشتههای مختلف هنری به صورت رایگان با هدف کمک به رونق کسب و کارهای هنری و کشف استعدادهای هنری در این مناطق اجرا میشود و طرح آموزش هنر در دو بخش شامل آموزش رشتههای مختلف هنری و همچنین کمک به راهاندازی موسسات فرهنگی، هنری، کانونهای فرهنگی هنری مساجد، آموزشگاه های هنری و هنرستانهای هنرهای زیبا در مناطق محروم و مرزی انجام خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات