محمد پهلوان کاشی در گفتوگو با ایسنا در خصوص آمار واکسیناسیون کرونا در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: هماکنون درصد واکسیناسیون جمعیت بالای ۱۲ تا ۱۸ سال استان خیلی به هم نزدیک شده و تقریبا تفاوتی بین این ۲ نیست. مشکلی که اکنون با آن مواجه هستیم، فاصله میان دوز اول و دوم است. در گروه سنی بالای ۱۸ سال ۸۲.۹۲ درصد و در گروه سنی بالای ۱۲ سال ۸۲.۰۵ درصد دوز اول را واکسن کرونا را دریافت کردهاند اما میزان آمار واکسیناسیون کامل به معنای اینکه افراد هر ۲ دوز واکسن را دریافت کرده باشند، در گروه سنی بالای ۱۸ و ۱۲ سال به ترتیب ۵۸.۷۷ و ۵۵.۲۶ درصد است.
وی افزود: در حال حاضر در مناطق تحت پوشش دانشگاه سه میلیون و ۳۱۴ هزار نفر دوز اول و ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر هر ۲ دوز واکسن را تزریق کردهاند. همچنین حدود ۷۰۰ هزار نفر هم هیچ واکسنی تزریق نکردهاند که باید برای دریافت دوز اول اقدام کنند.
روند دریافت دوز دوم کُند شده است
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: دغدغه ما کند شدن دوز دوم واکسیناسیون است. انتظار داشتیم تا این تاریخ حداقل ۶۰ درصد جمعیت واکسیناسیون کامل را انجام دهند اما تنها به عدد ۵۵ درصد رسیدهایم. این مساله نشان میدهد استقبال از دوز دوم به دلیل شدت تبلیغات منفی علیه واکسن یا هر دلیل دیگری کاهش داشته که این موضوعی نگرانکننده است. چنانچه بیش از ۸۰ درصد افراد جامعه هر ۲ دوز واکسن را تزریق کنند، گردش ویروس در سطح جامعه پایین میآید و نگرانیهای کادر بهداشت و درمان نیز کم میشود و میتوان به روال عادی زندگی بازگشت اما هنگامی که بخشی از جامعه واکسن نزند، باز هم ویروس چرخش بالای خود در جامعه را حفظ میکند و ریسک خطرپذیری کاهش نمییابد.
موجودی واکسنهایمان کامل است
پهلوان کاشی با اشاره به میزان ذخیره واکسن در استان خاطرنشان کرد: کمبودی در زمینه واکسن نداریم و از نظر ذخیره واکسن در وضعیت بسیار مطلوبی هستیم. در حال حاضر همه انواع واکسنها موجود و تقریبا سبد واکسنهایمان تکمیل است. از حدود هفت روز پیش هم دوز اول واکسن آسترازنکا در مراکز واکسیناسیون تزریق میشود.
وی درباره ساعت کاری مراکز واکسیناسیون و شبانهروزی بودن یا نبودن این مراکز اظهار کرد: پایگاههای مختلف ساعت کاریهای متفاوتی دارد اما از آنجایی که میزان استقبال در بعضی از ساعتها بیشتر است، تلاش کردهایم در آن ساعتها اکثر مراکز فعال باشد. از حدود ساعت ۲۱ به بعد مراکز خیلی خلوت میشود و با توجه به اجرای محدودیت تردد شبانه، ۲۴ ساعته شدن مراکز واکسیناسیون توجیهپذیر نیست. هماکنون واکسیناسیون خانه به خانه در حاشیه شهر و مترو آغاز شده و واکسیناسیون مدرسه به مدرسه هم اگرچه با مشکلاتی مواجه بود اما با همکاری آموزش و پرورش استان پیش میرود و خیلی از مشکلات آن برطرف شد. با همه این فعالیتها لازم است استقبال جدیتر از سوی مردم برای واکسیناسیون انجام شود.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اقدامات تشویقی برای ترغیب شهروندان به واکسیناسیون گفت: برای ترغیب و تشویق مردم به ویژه گروههایی که حتی برای دوز اول مراجعه نکردهاند، اقدامات مختلفی اعم از برگزاری برنامههای زنده اینترنتی، برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی، صحبت با گروههای هدف و تاثیرگذار مانند روحانیون را انجام دادهایم و در آینده هم بنا داریم با منتقدین و مخالفان واکسیناسیون مناظره برگزار کنیم.
بیماران سرپایی و بستریها در چهار روز گذشته افزایش داشته است
پهلوان کاشی در خصوص آمارهای بیمارستانی کووید ۱۹ بیان کرد: مراجعه بیماران سرپایی به مراکز ۱۶ ساعته و بیمارستانها در چهار روز گذشته روند افزایشی داشته است. این روند افزایشی شیب زیادی ندارد اما به هر حال رو به افزایش بوده است. همچنین نمودار روند بستریها نیز صعودی بوده است. چنانچه یک بازه زمانی ۱۰ روزه از هشت تا ۱۷ آبان ماه را برای خراسان رضوی در نظر بگیریم، کمترین میزان بستریهای جدید در ۲۴ ساعت مربوط به ۹ آبان با ۱۵۴ بستری و بیشترین آمار هم مربوط به ۱۲ آبان با ۲۴۳ بستری بوده است. روز گذشته نیز در کل استان ۲۰۲ بستری جدید داشتیم که ۱۴۲ نفر از آن مربوط به حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده که بالاترین عدد طی چهار روز گذشته است.
وی افزود: در بخش مراقبتهای ویژه کرونا هم در استان خراسان ۱۷۰ نفر در ICU هستند که ۱۲۹ بستری از این تعداد مربوط به مشهد است. زمان موج پنجم بخش بیماران مراقبت ویژه تکمیل ظرفیت شده بود اما پس از موج پنجم در قسمت بیماران ICU روندی کاهشی را شاهد بودیم که این روند نزولی و کاهشی هم الان متوقف شده است. هشت آبان ماه ۱۳۰ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری بودند و اکنون روند کاهشی قبلی بار دیگر افزایشی شده و با عدد ۱۲۹ بستری در واقع مجدد به آمار هشت آبان ماه باز گشتهایم.
پهلوان کاشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بر اساس آمارها مشهد به پیک ششم وارد شده، اظهار کرد: در حال حاضر شرایط مراجعه بیماران سرپایی که به بیمارستانها و مراکز ۱۶ ساعته مراجعه میکنند، شکننده است. بعضی روزها با روند افزایشی و برخی روزها هم با عددهای کاهشی مواجه میشویم. در واقع شرایط ۱۰۰ درصد افزایشی نیست. در مقایسه با گذشته مراجعههای سرپایی کمتر به بستری میرسد. برداشت ما این است که واکسیناسیون باعث شده کار مردم کمتر به بستری بکشد.
وی با تاکید بر لزوم واکسیناسیون دوز سوم کرونا برای گروههای پر خطر گفت: لازم است تمام افراد بالای ۶۰ سال که چهار ماه از دریافت دوز دوم واکسنشان میگذرد، نسبت به دریافت دوز سوم اقدام کنند چراکه ایمنی بدن در گروههای سنی بالاتر زودتر کاهش پیدا میکند. باید توجه داشت هنوز گردش ویروس در سطح جامعه بسیار بالاست. این افراد باید دوز سوم واکسن را دریافت کنند. تاکنون حدود ۴۰۰۰ نفر در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه دوز سوم واکسن را دریافت کردهاند. همچنین دریافت دوز سوم کادر درمان هنوز تکمیل نشده و در حال انجام است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: نرخ رعایت شیوهنامهها در شهر مشهد متغیر است و بعضی از مناطق شهری نرخ رعایت شیوهنامههای بالاتری دارد اما این پروتکلها در بعضی مناطق خیلی کم رعایت میشود. بستریهایی کرونایی این روزها بیشتر مربوط به کسانی است که واکسن نزدهاند. از نظر جغرافیایی هم بیشتر بستریها مربوط به محلههایی است که شیوهنامهها را رعایت نمیکنند. نمودارها به خوبی نشان میدهد هر جا میزان رعایت شیوهنامهها کمتر باشد، بیشترین بستریها مربوط به همان منطقه است.
انتهای پیام
نظرات