حمید علوی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بیتردید این رویه نوعی اخلال در نظام اقتصادی است و مسوولان ذیابط باید ورود کنند چرا که دود این افزایش قیمت غیرمنطقی به چشم مردم میرود.
رئیس هیات مدیره شرکت نمک های باریم و استرانسیوم آسیا با بیان اینکه برخی کالاها در یک ماه اخیر تا سه برابر افزایش یافتند افزود: البته ما به عنوان یک واحد تولیدی یونیک، این افزایش هزینه تولید را به قیمت تمام شده اضافه می کنیم اما این مردم هستند که ضرر میکنند.
وی با بیان اینکه این افزایش قیمتها عمدتا در کالاهای استراتژیک اتفاق میافتد ادامه داد: این افزایش چند برابری در شرایطی است که نه قیمت ارز افزایش قابل توجهی داشته و نه بحران و عامل اثرگذار دیگری وجود داشته و یا نه اتفاق ویژهای افتاده که تا این حد بر افزایش قیمت آن کالا اثرگذار باشد.
این عضو هیات رئیسه اتاق سمنان با انتقاد از سواستفاده برخی بانکها از این شرایط بورس گفت: بیشک عوارض ناشی از این افزایش افسارگسیخته کالاها در بورس در پایان سال متوجه مردم میشود وگرنه تولیدکننده میتواند به بهانه افزایش قیمت مواد اولیه، قیمت کالای نهایی را افزایش دهد.
علوی همچنین با انتقاد از افزایش قیمت سوخت در واحدهای تولیدی اضافه کرد: هزینه سوخت در واحد تولیدی مثل واحد تولیدی ما 5 تا 10 درصد است اما معتقدم در مجموع تاوان این افزایش قیمت ها را مردم میدهند وگرنه واحدی همچون واحد ما که یک واحد یونیک است از قضا میتواند به بهانه این افزایش قیمت، از این فرصت سوءاستفاده نیز کند.
عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان استان سمنان بر لزوم حمایت دولت از تولیدکنندگان تاکید و تصریح کرد: مسائل آسیبزای اقتصادی نظیر: خلق پول، تورم بالا، کسری بودجه و...همه و همه محصول عملکرد دولتها است و لذا تاوان آن را نباید تولیدکنندهها بدهند.
این فعال اقتصادی بر لزوم کوچکسازی دولتها به عنوان یک ضرورت تاکید و خاطرنشان کرد: تا دولت کوچک نشود، مشکلات حوزه اقتصادی حل نشده و تورم نیز کوچک نخواهد شد لذا تشکلهای خصوصی نظیر اتاق بازرگانی و فعالان بخش خصوصی باید مدام مطالبه کوچکسازی دولت را که یک وظیفه قانونی نیز هست را مطرح کنند.
انتهای پیام
نظرات