• چهارشنبه / ۲۸ مهر ۱۴۰۰ / ۱۳:۲۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1400072820568
  • خبرنگار : 50040

رئیس دانشگاه گیلان:

ایران شناسی از قدمت بسیار زیادی در بین کشورها برخوردار است

ایران شناسی از قدمت بسیار زیادی در بین کشورها برخوردار است

ایسنا/گیلان رئیس دانشگاه گیلان، با بیان اینکه ایران شناسی از قدمت بسیار زیادی در بین کشورها برخوردار است، افزود: به دلیل اهمیت جامعه ایرانی، شناخت زبان، تاریخ و فرهنگ و آداب و رسوم ایران مورد توجه دپارتمان های شرق شناسی و سپس ایران شناسی قرار گرفته است.

احمد رضی در نخستین همایش دوسالانه بین المللی ایران شناسی که به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد، ایران شناسی را یکی از حوزه های مطالعات میان رشته ای دانست و اظهار کرد: ایران شناسی محققان رشته های گوناگون از باستان شناسان و زبان شناسان و مورخان گرفته تا جامعه شناسان و سیاسیون و بازرگانان را درگیر کرده است.

وی با بیان اینکه ایران شناسی از قدمت بسیار زیادی در بین کشورها برخوردار است، افزود: هرچند ممکن است مولفه های سیاسی و اقتصادی انگیزه اولیه گروهی از ایران شناسان بوده باشد، اما به گواه تاریخ بسیاری از آنان به اهمیت فرهنگ ایرانی پی بردند و به مطالعه و تحقیق درباره فرهنگ ایرانی پرداختند و بعدها به دلیل اهمیت جامعه ایرانی، شناخت زبان، تاریخ و فرهنگ و آداب و رسوم ایران مورد توجه دپارتمان های شرق شناسی و سپس ایران شناسی قرار گرفت.

رئیس دانشگاه گیلان، یکی از اهداف برگزاری همایش بین المللی ایران شناسی را تداوم بخشیدن به این حرمت ارزشمند علمی دانست و یادآور شد: مشارکت بیش از ۲۰۰ پژوهشگر از ملیت های مختلف در این همایش نشان دهنده جاذبه مطالعات ایران شناسی و اهمیت این حوزه مطالعاتی در کشورهای جهان است.

عباس پناهی، دانشیار تاریخ و مطالعات ایران شناسی دانشگاه گیلان نیز، اظهار کرد: تاریخ و فرهنگ ایرانی همواره در طول زمان همانند رودی جوشان زلال و گوارا بوده است.

وی با بیان اینکه تنوع و گوناگونی فرهنگی، گویشی، آداب و رسوم، تاریخ کهن، ادبیات غنی و سایر شاخه های فرهنگی جامعه ایرانی موجب توجه شرق شناسان و ایران شناسان به مبانی فرهنگی این دیار شده است، افزود: با وجود به اینکه بیش از چند سده از آغاز پژوهش در حوزه فرهنگ مادی و معنوی جهان ایرانی می گذرد، هنوز به جهت ژرفای فرهنگی که تاریخ ایران از آن برخوردار است، موجب جذب پژوهشگران حوزه شرق شناسی به مطالعات ایرانی به آن می شود.

دبیر اجرایی همایش ایران شناسی در جهان، نخستین همایش دوسالانه ایران شناسی در جهان را گامی کوچ در مسیر همگرایی و هم افزایی پژوهشگرانی دانست که در کشورهای مختلف در این زمینه به مطالعه و پژوهش می پردازند و عنوان کرد: گستره و تنوع شرکت کنندگان این همایش از کانادا تا ژاپن نشان دهنده استقبال از این رخداد علمی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha