• پنجشنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400072215413
  • خبرنگار : 50176

/گزارش/

فاضلاب لرستان در خانه وعده‌ها تصفیه می‌شود

فاضلاب لرستان در خانه وعده‌ها تصفیه می‌شود

ایسنا/لرستان پنج تصفیه‌خانه فاضلاب شهرهای لرستان علیرغم چندین سال از کلنگ‌زنی و شروع عملیات اجرایی هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند.

نقش تصفیه‌خانه‌ها در بحث ارتقای شاخص‌های زیست محیطی و بهداشتی شهر کاملاً محرز بوده ولی به دلایلی چند شهر لرستان از وجود آن بی‌بهره هستند که این امر با به خطر افتادن سلامت مردم ارتباط تنگاتنگی دارد.

آغاز عملیات اجرایی تصفیه‌خانه‌های فاضلاب

فروردین‌ماه ۹۴ خبر شروع احداث این تصفیه‌خانه‌ها توسط مدیرعامل آبفای لرستان رسانه‌ای شد.

حمیدرضا کرموند در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های استان گفته بود: یکی از اقدامات مدنظر طی امسال شروع عملیات اجرایی پنج طرح تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای استان لرستان است.

وی بیان کرد: عملیات اجرایی تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در شهرهای الشتر، دورود، ازنا، کوهدشت و نورآباد طی امسال آغاز خواهد شد.

شروع تصفیه‌خانه‌ها در این سال نیز در حد وعده‌ای بیش نبود و همانند وعده‌های قبلی که بارها و بارها توسط استاندار وقت، مدیرعامل وقت آب و فاضلاب و برخی مسئولان داده شده بود کاغذی ماند و ...

دو سال بعد این وعده‌ها رنگ واقعیت به خود گرفت جایی که کلنگ عملیات اجرایی تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کوهدشت، ۱۹ فروردین ۹۶ با حضور استاندار لرستان، نماینده مردم کوهدشت، امام‌جمعه شهرستان، فرماندار کوهدشت و برخی مسئولان به زمین زده شد.

وعده ۲ ساله برای افتتاح

بعد از این کلنگ‌زنی حمیدرضا کرم‌وند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان ۱۲ اردیبهشت همین سال در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هم اکنون پنج شهر دورود، کوهدشت، نورآباد، الشتر و الیگودرز شبکه جمع‌آوری فاضلاب دارند اما فاقد تصفیه‌خانه هستند.  در همین راستا برای تصفیه‌خانه فاضلاب شهرهای دورود و کوهدشت پیمانکار تعیین شده و عملیات اجرایی آن در حال انجام است.

وی، روند اجرایی این پروژه‌ها را مطلوب اعلام کرد و گفت: این پروژه‌ها باید طی دو سال به بهره‌برداری برسند و تلاش‌مان این است که طبق زمانبندی تعیین شده انجام شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: همچنین عملیات اجرایی تصفیه‌خانه‌های ازنا، الیگودرز و نورآباد نیز تا بیستم اردیبهشت رسماً شروع می‌شود و پیگیر این موضوع هستیم.

افتتاح و بهره‌برداری این تصفیه‌خانه‌ها در دو سال مانند تمام صحبت‌های گذشته محقق نشد و مردم این شهرها همچنان چشم انتظارند.

تصفیه‌خانه‌ها امسال به بهره‌برداری می‌رسند

در خصوص آخرین وضعیت این پروژه‌ها حمیدرضا کرموند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان به ایسنا گفت: پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب شهرهای الشتر، نورآباد، دورود، کوهدشت و ازنا در حال انجام است و مشکل خاصی ندارند.

وی ادامه داد: پروژه‌ها در حال حاضر فعال هستند و مطابق برنامه زمان‌بندی در سال جاری به بهره‌برداری خواهند رسید.

کرموند افزود: تمام تلاش‌مان را به کار می‌گیریم تا وعده افتتاح این پروژه‌ها در سال ۱۴۰۰ محقق شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان تاکید کرد: با بهره‌برداری از این پنج تصفیه‌خانه بدون شک مشکلات زیادی حل خواهد شد.

این صحبت‌های مدیرعامل آبفای لرستان در حالی عنوان می‌شود که نمایندگان مردم سلسله و دلفان و دورودو ازنا  در مجلس ادعای بهره‌برداری از تصفیه‌خانه‌های استان را در سال جاری امکان‌پذیر نمی‌دانند و با قاطعیت آن را رد می‌کنند.

پیشرفت ۳۰ درصدی تصفیه‌خانه‌های سلسله و دلفان پس از ۱۶ سال

دکتر یحیی ابراهیمی نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی در این باره به ایسنا گفت: تصفیه‌خانه‌های فاضلاب سلسله و دلفان با وجود گذشت ۱۶ سال از آیین کلنگ زنی آن‌ها هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند.

وی اظهار کرد: پروژه تصفیه‌خانه سلسه و دلفان دو پروژه ملی و استانی است که متأسفانه حدود ۱۶ سال است که شروع شده‌اند و با اعتبارات قطره‌چکانی هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند.

این نماینده مجلس با اشاره به این‌که میزان درصد پیشرفت فیزیکی تصفیه‌خانه حدود ۳۰ درصد و سیستم شبکه آن حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد است، افزود: یعنی سیستم شبکه درحال حاضر مشکلی ندارد تنها باید خود تصفیه‌خانه اجرا شود که برای اجرای آن در هر شهرستان بالای ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است.

ابراهیمی تصریح کرد: با این اعتبارات سالانه ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان نمی‌توان کاری انجام داد، به‌عنوان مثال اگر در سال جاری هزینه برآورد شده برای ساخت و بهره‌برداری ۱۰۰ میلیارد تومان است این هزینه در سال آینده به ۱۵۰ میلیارد تومان می‌رسد.

نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: چندین بار به دفتر وزیر وقت نیرو رفتیم و آقای جهانبخت نیز نامه آن‌را برای سازمان برنامه و بودجه نوشتند که آن‌را در ردیف بحث ماده ۵۶ قرار دهند که بانک‌ها وارد کار شده و سرمایه‌گذاری کنند و اعتباراتی از آن منبع تأمین شود چراکه خود استان و وزارتخانه از نظر اعتبارات مقداری مشکل دارد.

وی ادامه داد: به همین دلیل باید مجدداً در دولت جدید هم وزیر و هم مسئولان استانی کمک کنند که بتوانیم منبع اعتبار پایداری، یا خود اعتبارات مستقیم یا از طریق ماده ۵۶ بتوانیم این دو پروژه مهم که آرزوی مردم سلسله و دلفان است را به سرانجام برسانیم.

ابراهیمی بیان کرد: امسال اعتباری در حد ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان برای هر پروژه در نظر گرفته شده است که با این تفاسیر امسال به بهره‌برداری نمی‌رسند.

دریافت حق فاضلاب در شهری که تصفیه‌خانه فاصلاب ندارد

حسین گودرزی نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی نیز به ایسنا گفت: وزارت نیرو می‌گوید گرفتن حق فاضلاب بر روی فیش‌های آب حق ماست و باید بگیریم و ما می‌گوییم چون تأسیسات تکمیل نشده و در سطح شهر رهاست این حق برای آن‌ها وجود ندارد، بنابراین از وزیر درخواست کردیم موضوع را بررسی کنند و چنانچه حقی از مردم ضایع شده آن‌را برگردانند.

وی در رابطه با اجرای پروژه تصفیه خانه فاضلاب در دو شهرستان دورود و ازنا، اظهار کرد: برای اجرای این دو پروژه در مسیر استفاده از ماده ۵۶ برای گرفتن اعتبار هستیم که تا سازمان برنامه و بودجه پیش رفته و امیدواریم به نتیجه برسیم.

وی ادامه داد: فاضلاب دورود به سطح شهر و رودخانه تیره رها و آنجا به دو فاز تقسیم شد که در فاز اول بناست یک ایستگاه پمپاژ زده شود و به وسیله لوله فاضلاب از سطح رودخانه جمع‌آوری شده که این کار در حال انجام است.

گودرزی افزود: در فاز دوم فاضلاب پمپاژ شده به تأسیساتی که ساخته خواهد شد، منتقل می‌شود.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: پیشرفت فیزیکی فاز اول بیشتر است و لوله‌گذاری در سطح شهر انجام نشده، یعنی مردم از طریق چاه جذبی اقدام کردند بنابراین مشکل زیادی وجود ندارد، یعنی فاضلاب رها شده‌ای در شهر نداریم و پیشرفت آن نیز بالای ۶۰ درصد است.

وی تأکید کرد: برای ساخت تصفیه‌خانه دورود ۱۰۰ میلیارد و برای ازنا حدود ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیشنهاد شده که پیگیر هستیم از طریق ماده ۵۶ و از طریق بانک‌ها تأمین اعتبار کنیم.

گودرزی با اشاره به عدم امکان بهره‌بردای از این دو طرح تا پایان سال، تصریح کرد: انتظار داریم فار اول جمع آوری فاضلاب رها شده در رودخانه تیره دورود تا پایان سال به نتیجه برسد.

دغدغه ما فاضلاب شهری و مدیریت فاضلاب روستایی است

مهرداد فتحی‌بیرانوند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان نیز با اشاره به این‌که یکی از دغدغه‌های ما بحث فاضلاب شهری و مدیریت فاضلاب روستایی است، گفت: در این راستا اقدامات زیادی انجام شده است که امیدواریم زودتر به نتیجه برسد.

وی اظهار کرد: موضوع فاضلاب از مباحثی است که آلودگی‌های زیست محیطی شدیدی دارد.

این مسئول ادامه داد: رها سازی فاضلاب باعث آلودگی شدیدی در منطقه می‌شود و بار میکروبی فراوانی که دارد و یکی‌از اصلی‌ترین منابع آلاینده آب و خاک و منابع آب زیرزمینی و سطحی و خاک آب و فاضلاب‌های شهری و روستایی است.

فتحی‌بیرانوند با اشاره به این‌که خیلی از شهرستان‌های استان فاقد تصفیه‌خانه فاضلاب هستند، عنوان کرد: در سنوات گذشته در این زمینه مشکلاتی داشتیم که نمونه آن ورود فاضلاب به سطح مزارع کشت برنج دورود بود که بازتاب نسبتاً گسترده‌ای در سطح کشور داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان، ادامه داد: در این زمینه مکاتبات زیادی داشتیم و ملزم کردیم، با توجه به مباحثی که مطرح می‌کنند هزینه ساخت تصفیه‌خانه‌ها بسیار بالاست، که پیرو مکاتبات با شرکت آب و فاضلاب گفتند که پیگیر دریافت اعتبارات لازم هستند که پیشرفت آن‌ها نسبت به سال گذشته بهتر بوده اما باید به سمت وضعیت مطلوب حرکت کنیم.

وی با اشاره به این‌که یکی از دغدغه‌های ما بحث فاضلاب شهری و مدیریت فاضلاب روستایی است، تصریح کرد: در این راستا اقدامات زیادی انجام شده که امیدواریم این موضوع که سلامت مردم در گرو آن است هرچه زودتر به سرانجام برسد.

فتحی‌بیرانوند عنوان کرد: طبق مکاتباتی که داشتیم دوستان عدم تأمین اعتبار را بهانه کردند و می‌گویند باید ابزار مالی دستشان باشد که بتوانند کار انجام دهند.

به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه فاضلاب‌ها یکی از عوامل آلودگی محیط زیست هستند لذا بایستی آنها را جمع آوری و از شهرها بیرون آورده پالایش و تصفیه کرد و به دلیل کاربرد دوباره آنها به علت نیاز روز افزون به آب بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha