به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، با افزایش تهدید از جانب سیستمهای هوایی بدون سرنشین(UAS)، نیاز به توسعه اقدامات متقابل و کم هزینه نیز احساس میشود. در حالی که بسیاری به فناوری لیزرها و امواج مایکروویو نظر دارند، شرکت صنایع دفاعی و هوافضایی "بیایای سیستمز" مستقر در لندن، مسیر دیگری را بهتر میداند و آن، استفاده از موشکهای قابل هدایت با لیزر است. با این تفاوت که اندازه این موشکها تنها ۷ سانتیمتر طول دارند.
شرکت "بیایای سیستمز" شرکت صنایع دفاعی و هوافضایی بریتانیایی است. این شرکت با داشتن بیش از ۳۴٫۴ میلیارد دلار فروش در سال ۲۰۰۸، بزرگترین شرکت دفاعی اروپا و دومین شرکت بزرگ دفاعی دنیا پس از "لاکهید مارتین" است. این شرکت در سال ۱۹۹۹ و پس از ادغام دو شرکت بزرگ بریتانیایی به نامهای "مارکونی الکترونیک سیستمز" و "بریتیش ایروسپیس" بنیان نهاده شد. دفتر اصلی آن نیز در شهر "فارنبرو" در همپشایر انگلستان قرار دارد.
این شرکت دارای ۱۰۵ هزار کارمند است و در پروژههای دفاعی بسیاری در سراسر جهان مشارکت میکند. از جمله این پروژهها میتوان به مشارکت در طراحی و ساخت جنگندههای "اف-۳۵ لایتنینگ ۲" و "یوروفایتر تایفون"، طراحی و توسعه جنگنده نسل ششم "تمپِست" و طراحی و تولید جت آموزشی "بیایای هاوک"، ناوهای هواپیمابر جدید کلاس "ملکه الیزابت ۲"، ناوشکنهای "تایپ ۴۵" یا کلاس "دیرینگ"، ناو هواپیمابر "ملکه الیزابت" و زیردریایی کلاس "استوت" اشاره کرد.
این شرکت از سال ۲۰۱۲ در حال کار بر روی "سیستم سلاح پیشرفته نابودی دقیق"(APKWS) است که از بسته هدایت لیزری استفاده میکند که میتواند موشکهای هفت سانتیمتری موسوم به "هیدرا ۷۰"(Hydra ۷۰) را به سلاحهای قابل هدایت دقیق تبدیل میکند. موشکهای سیستم APKWS در حال حاضر در میدان جنگ مورد استفاده قرار میگیرند و دارای سابقه اثبات شده در برخورد با طیف وسیعی از وسایل و اهداف نظامی و ایستگاههای از راه دور هستند.
این شرکت در بیانیه مطبوعاتی خود اعلام کرده است که یک فیوز مجاورتی ایجاد کرده است که میتواند از کلاهکها و موتورهای استاندارد به عنوان مهمات کم هزینه در برابر هواپیماهای بدون سرنشین استفاده کند. این فیوز مجاورتی قابلیتهای مجاورت با هدف و تشخیص نقطهای را ترکیب میکند و میتواند به سادگی جایگزین فیوزهای M۴۲۳ موجود در موشکهای کنونی شود.
این فیوزهای جدید و نوآورانه اکنون به این موشکهای کوچک اجازه میدهد تا بدون نیاز به برخورد و تماس واقعی با آنها، پهپادها را نابود کنند. این شرکت اخیراً این فناوری را در آریزونا آزمایش کرده است.
"گرگ پروکوپیو"(Greg Procopio) مدیر سیستمهای هدایت پذیر و با حساسیت دقیق "بیایای سیستمز" میگوید: آزمایشات موفقیت آمیز ما خلاقیت مهندسان ما و استفاده نوآورانه و اقتصادی از مواد موجود برای مقابله با تهدیدهای نوظهور را نشان میدهد.
ویژگی منحصر به فرد "APKWS" در انجام عملیاتهای ضد پهپادی است. به گفته این شرکت، این موشکها به جای قفل شدن بر روی هواپیمای بدون سرنشین، میتوانند ابتدا شلیک شوند و سپس به هدف خود برسند و از لحظهها استفاده کنند.
"پروکوپیو" افزود: انعطاف پذیری و مقرون به صرفه بودن موشکهای APKWS آنها را برای سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین تاکتیکی کوچک مناسب میکند.
این شرکت ادعا میکند با سیستم APKWS عملیاتهای ضد هواپیماهای بدون سرنشین را با کسری از هزینههای کنونی ارائه میدهد.
انتهای پیام
نظرات